Zoete aardappel pizza | strongbody.nl
17
dec

Zoete aardappel pizza | Plantbased Tuesday

Ongelooflijk wat je allemaal met zoete aardappel kan doen. Deze keer maak ik er een heerlijk zoete aardappel pizza van. Het fijne van pizza is dat je er van alles op kunt gooien!

Zoete aardappel pizza | strongbody.nl

De zoete aardappel lag er al enkele dagen. Afwachtend wat ik er mee zou gaan doen. Ik twijfelde…”Misschien een gepofte zoete aardappel? Of er toch belegde toastjes van maken?” Maar deze keer wilde ik wat anders. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zoveel in huis had. Na een zoektocht op Google raakt ik geïnspireerd om er een pizza van te maken. Lekker gezond dus!

Ooit waren we Googleloos. Geen internet. Geen hulp. Geen inspiratie om je te helpen om met gelimiteerde ingrediënten te koken. Gelukkig hebben we tegenwoordig virtuele kookhulpjes. Tienduizenden blog met recepten kan je in deze online periode vinden. Ik vind dat zo leuk om te zien. Ik word daar echt heel enthousiast van!

 

Ik vind pizza lekker maar niet van die dikke vette. Ik had trouwens één van mijn lekkerste pizza’s ever gegeten toen ik op vakantie in Rome was. Want de Italianen kunnen dat als de beste! Een dunne platte knapperige bodem met de lekkerste toppings. Helaas waren de meeste pizza’s bedekt met kaas maar dat mocht voor mij de pret niet drukken. I know…niet plantaardig maar zoals je misschien weet gun ik mezelf die vrijheid om buiten de deur gerechten met zuivel te eten.

Deze zoete aardappel pizza is trouwens glutenvrij omdat Maizena van maiszetmeel is gemaakt. Het is easy peasy om te maken, verrukkelijk en ook nog eens gezond. Wat wil je nog meer?!

Zoete aardappel pizza | strongbody.nl

Zoete aardappel pizza | strongbody.nl

Zoete aardappel pizza | strongbody.nl

Zoete aardappel pizza | strongbody.nl

Benodigdheden Zoete aardappel pizza:

  • 1 middelgrote zoete aardappel (gekookt en gestampt) – ongeveer 500 gr
  • 100 gr havermou
  • 1/2 el Italiaanse kruiden
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/ tl paprikapoeder
  • 2 el mazeina
  • 1 tl appelazijn
  • snufje zeezout

Toppings:

  • rode pasta saus
  • rode uit
  • olijven
  • cherry tomaten
  • rucola
  • edelgistvlokken

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en pureer tot fijn.
  3. Schep alles over naar een grote kom en kneed tot een bal. Verdeel deze bal uit 3 kleinere ballen.
    Pak bakpapier en leg één van de ballen erop. Druk plat met de hand. Leg nog een vel bakpapier erboven op en rol met een deegroller tot pizza vorm. Haal de bovenste vel weg (bewaar die wel) en leg de pizzabodem met bakpapier in de oven en bak voor 10 min.
  4. Haal het daarna uit de oven en leg de andere bakpapier er boven op. Draai de pizza om en maak de oude bakpapier los.
  5. Leg weer in de oven voor 7 min.
  6. Beleg met je favoriete toppings of de toppings die ik hier boven heb genoemd.
  7. Doe dan weer in de oven voor 7 min.
  8. Strooi rucola en edelgistvlokken erover heen en snij in stukjes.

Enjoy!

Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram.

Heb je deze belegde zoete aardappel toast gemaakt?
Dan zou ik het willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl

Andere plantaardige recepten proberen?
Probeer dan deze Zoete aardappel frietjes

Liefs,

Handtekening Juliette

9 Responses

Leave a Reply