Zoete aardappel pizza | Plantbased Tuesday

Zoete aardappel pizza | strongbody.nl

Ongelooflijk wat je allemaal met zoete aardappel kan doen. Deze keer maak ik er een heerlijk zoete aardappel pizza van. Het fijne van pizza is dat je er van alles op kunt gooien!

Zoete aardappel pizza | strongbody.nl

De zoete aardappel lag er al enkele dagen. Afwachtend wat ik er mee zou gaan doen. Ik twijfelde…”Misschien een gepofte zoete aardappel? Of er toch belegde toastjes van maken?” Maar deze keer wilde ik wat anders. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zoveel in huis had. Na een zoektocht op Google raakt ik geïnspireerd om er een pizza van te maken. Lekker gezond dus!

Ooit waren we Googleloos. Geen internet. Geen hulp. Geen inspiratie om je te helpen om met gelimiteerde ingrediënten te koken. Gelukkig hebben we tegenwoordig virtuele kookhulpjes. Tienduizenden blog met recepten kan je in deze online periode vinden. Ik vind dat zo leuk om te zien. Ik word daar echt heel enthousiast van!

Ik vind pizza lekker maar niet van die dikke vette. Ik had trouwens één van mijn lekkerste pizza’s ever gegeten toen ik op vakantie in Rome was. Want de Italianen kunnen dat als de beste! Een dunne platte knapperige bodem met de lekkerste toppings. Helaas waren de meeste pizza’s bedekt met kaas maar dat mocht voor mij de pret niet drukken. I know…niet plantaardig maar zoals je misschien weet gun ik mezelf die vrijheid om buiten de deur gerechten met zuivel te eten.

Deze zoete aardappel pizza is trouwens glutenvrij omdat maizena van maiszetmeel is gemaakt. Het is easy peasy om te maken, verrukkelijk en ook nog eens gezond. Wat wil je nog meer?!

Zoete aardappel pizza | strongbody.nl

Zoete aardappel pizza | strongbody.nl

Zoete aardappel pizza | strongbody.nl

Zoete aardappel pizza | strongbody.nl

Ingrediënten Zoete aardappel pizza:

 • 1 middelgrote zoete aardappel – ongeveer 500 gr
 • 100 gr havermout
 • ½ el Italiaanse kruiden
 • ¼ tl knoflookpoeder
 • ½ tl paprikapoeder
 • 2 el maizena
 • 1 tl appelazijn
 • snufje zeezout

Toppings:

 • rode pasta saus
 • rode ui
 • olijven
 • cherry tomaten
 • rucola
 • edelgistvlokken

Bereiding:

 1. Schil de zoete aardappel, snij in stukjes en kook het in water gaar.
 2. Doe de gekookte aardappel in een vergiet en stamp fijn in een schaal. Zet apart.
 3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 4. Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en pureer tot fijn.
 5. Schep alles over naar een grote kom en kneed tot een bal. Verdeel deze bal uit 3 kleinere ballen.
  Pak bakpapier en leg één van de ballen erop. Druk plat met de hand. Leg nog een vel bakpapier er bovenop en rol met een deegroller tot pizzavorm. Haal de bovenste vel weg (bewaar die wel) en leg de pizzabodem met bakpapier in de oven en bak voor 10 min.
 6. Haal het daarna uit de oven en leg de andere bakpapier er bovenop. Draai de pizza om en maak de oude bakpapier los.
 7. Leg weer in de oven voor 7 min.
 8. Beleg met je favoriete toppings of de toppings die ik hierboven heb genoemd.
 9. Doe dan weer in de oven voor 7 min.
 10. Strooi rucola en edelgistvlokken erover heen en snij in stukjes.

Enjoy!

Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram.

Heb je deze belegde zoete aardappel toast gemaakt?
Dan zou ik het willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl

Andere plantaardige recepten proberen?
Probeer dan deze Zoete aardappel frietjes

Liefs,

Handtekening Juliette

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Dit ziet er goed uit zeg, heerlijk en veel gezonder dan een gewone pizza, wat een goed idee.

 2. ziet er goed uit!! ik mag de ingredienten alleen niet dat is wel jammer. ik maak mijn pizzas altijd van bloemkool

 3. Oh ik hou van zoete aardappel! Ik ben hier heel benieuwd naar geworden

 4. Wat een heerlijke pizza! En ook nog eens gezond! Het ziet er heerlijk uit!