4 comfort soepen waar je happy van wordt deze winter!

4 comfort soepen
Het is december en het begint goed koud te worden. Tijd om jezelf deze winter op te warmen met deze vier comfort soepen.
Kerrie aardappel prei soep | strongbody.nl

Winter

Hele strenge winters zoals vroeger maak je niet meer mee. Elk winter was het feest: dik pak sneeuw, bevroren slootjes om op te schaatsen en kapot gevroren vingers die je opwarmde boven een gas kachel. De trottoirs zo glad dat je naar school kon glijden. Als kind vond ik het geweldig.
 
De laatste jaren hebben we vrijwel alleen milde winters gehad. Ik vind het nu wel best want mijn enthousiasme voor harde winters verdween toen ik volwassen werd. 
Dit jaar is het niet anders: (nog) geen sneeuw en weinig regen gezien. De wintertijd vind ik altijd wennen want om vier uur schemert het al en tien minuten later is het pikkedonker.  Dan voel je de temperatuur dalen. Op zulke momenten heeft mijn woonkamer verlicht met kaarsjes een grote aantrekkingskracht.  Een comfort soepje erbij en mijn dag kan niet meer stuk! 

Soepen mens

Ik ben opgegroeid met (Surinaamse) soepen en heb er fijne gevoelens bij.  Mijn mama kookte graag saoto soep, okersoep, kippensoep, gele erwtensoep en nog veel meer!
Een kom soep geef je zoveel voldoening. Zowel van binnen als van buiten. Zeker wanneer je een koukleum bent als ik!
 
Er zijn honderdduizenden versies soepen overal ter wereld want een soep hoeft niet  perfect te zijn. Het moet je een goed gevoel geven. En je hebt niet veel nodig. Met weinig ingredienten kom je al heel erg ver. En weet je wat het bijzondere is aan soep? Dat het de volgende dag nog beter smaakt! Wat is jouw favoriete soep?
Deze kokos linzensoep is één van mijn favoriete soepen. Het is makkelijk te maken en ik maak er mijn gasten er altijd blij mee.
Dit is een echte comfort winter soep en de kerriepoeder geeft deze aardappel preisoep een heerlijke kick!
Wie kan een Javaanse saoto soep weerstaan? Dit is de ultieme tropische maaltijd soep. Ook in de winter.
saoto soep| strongbody.nl
Deze super gezonde bloemkool kurkuma soep past perfect in de winter wanneer je weerstand een boost nodig heeft.
plantaardige recepten voor beginners
GRATIS e-book 18 Plantaardige Recepten voor Beginners​​​​

Met dit e-book wil ik laten zien dat plantaardig eten helemaal niet zo eng en moeilijk is!

Wat kan je verwachten in het e-book?

  • 18 Plantbased Tuesday recepten voor beginners onderverdeeld in:
  1. Ontbijt
  2. Lunch
  3. Hoofdgerecht
  4. Snack
  • Hoge kwaliteit en duidelijke foto’s.
  • Kort en bondige uitleg van de recepten.

Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram

Liefs,

 

 

 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *