Happy November Challenge

strongbody_nl

Jaren geleden leefde ik mijn leven vanaf de zijlijn en was er eerder getuige van dan dat ik het echt zelf beleefde. Tijd vloog voorbij en ik leefde van verjaardag naar verjaardag, van schoolperiodes naar vakanties, van voetbalseizoen naar zomerstop en van kerst naar kerst. Zodra december arriveerde, raakte ik in paniek: ‘Wat?! Is het nu al kerst?? Is een jaar alweer voorbij?!’

Als je aan mij vroeg hoe mijn week was verlopen, moest ik diep graven in mijn hoofd of mijn agenda erbij pakken om daar antwoord op te geven. Mijn hoofd die zich in een slaperige wolk begaf had namelijk nauwelijks onthouden hoe ik mijn tijd eigenlijk had benut. Maar één ding wist ik: ik had genoeg gedaan! Mijn agenda puilde uit van activiteiten als moeder, partner, vriendin en pilates lerares. Ik zat in een rad die mij rolde van de ene afspraak naar de ander. Mijn lichaam deed wat ze moest doen, bracht me waar ik moest zijn, maar mijn emoties bleven hangen in een flatline. Het jaar vloog voorbij… Ik was niet als mens gegroeid en ik had weinig aandacht aan mezelf besteed.

Tijdens kerst 2010 maakte ik een belofte met mezelf: ik zou weer bewust gaan leven! Ik schreef alles wat ik meemaakte in mijn online dagboek Penzu op, zodat ik er tenminste documentatie van had. Ik wilde weer geraakt worden en intensiteit voelen…Ik zou tijd niet weer niet uit mijn vingers laten glippen.

In mijn online dagboek sprak ik mijn verlangens uit om bewuster te leven, om mijn vonkje weer te doen stralen en te ontwaken uit mijn slaap. Ik had toen geen idee wat er ging gebeuren om die wensen uit te laten komen, maar dat werd al heel snel duidelijk: ik ging scheiden. De man waar ik 22 jaar mee samen was zou mijn partner niet meer zijn. Een gezin zou ontwricht worden en ik belandde in een emotionele rollercoaster. Het leven gaf me wat ik wenste: leven en voelen. De prijs die ik daarvoor moest betalen was het me waard, want oh damn….wat heb ik gevoeld!

Eén van de dingen die ik mezelf na de scheiding beloofde was dat ik nooit meer het kadootje ‘tijd’ zo voorbij zou laten gaan: zonder groei, zonder intensiteit en zonder diep bewustzijn over het leven. Tijd gaf mij de mogelijkheid om weer tot mezelf te komen en mezelf te ontdekken.

Een lang emotioneel traject vol bewustzijn, verdriet, ongeloof, frustratie en groei volgde dat uiteindelijk eindigde in een oase van eigenliefde.

Soms brengen grote veranderingen jou op emotionele plekken waarvan je nooit wist dat je ze had. Je komt denkpatronen tegen die jou tegenhouden om volledig gelukkig te zijn, je (her)vindt de kracht om met tegenslagen te dealen en je komt tot de ontdekking wat je daadwerkelijk gelukkig maakt.

En wat is geluk eigenlijk? Iedereen heeft zijn eigen ideeën erover. Het is heel persoonlijk. Maar in mijn reis naar eigenliefde ben ik wel achter één ding gekomen. Geluk is wanneer je in het MOMENT kan zijn en het verleden en toekomst tegelijkertijd kan loslaten.

Daarom start ik in november met de Happy November Challenge. Voordat alle hectiek in december losbarst, wil ik samen met jullie stil staan bij het MOMENT.

 

happy nov challenge

Ik heb een luchtige maar bewuste Challenge geschreven. Het is een Challenge waarin je elke dag stil staat bij iets wat je happy maakt. Je deelt wat van jezelf of je leven. Je inspireert mensen of laat je inspireren. Laat andere mensen lachen of lach om je eigen grap. Het is vrijblijvend. Wil je iets delen maar niet elke dag mee doen, dan is dat ook prima. We leren elkaar kennen, worden weer onbevangen over onze gedachten. Laat jouw innerchild naar boven komen, doe eens lekker gek en laten we samen een happy november tegemoet gaan!

Het is heel simpel:

1. Word lid van de Teamstrongbody groep.
2. Print de Happy November Challenge lijst uit en hangt het op waar je het elke dag kan zien.
3. Klik op ‘Ga” in het evenement .
4. Deel je bijdrage in de evenement groep.
5. Gebruik #happynovember zodat ik jullie bijdrage kan vinden.
6. Geniet van de Challenge!

Ik heb er in ieder geval heel veel zin in! Ik hoop je op woensdag 1 november 2017 in de groep te zien!

Heel veel liefs,
StrongbodyNL, Challenge, Juliette Amadsoedjoek

 

happy nov challenge

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *