Valentijnsdag: Hoe herken jij je ware Valentijn?

strongbodynl

Valentijnsdag staat voor de deur! Ik ben de meest non-romantische vrouw die op aarde rondloopt. Een droogkloot die zich er juist tegen afzet omdat zij observeert dat veel mensen een bevestiging van liefde zoeken op deze dag. In mijn opinie hoor jij namelijk elke dag je liefde te betuigen en niet alleen op 14 februari. Twee jaar geleden gaf mijn dochter Yasmin mij echter een nieuw inzicht: dat het eigenlijk ook wel mooi is dat er een dag is toegewijd aan de liefde. En daar moest ik haar gelijk in geven. Liefde in allerlei verschillende vormen en samenstellingen. Sindsdien kan ik het veel beter waarderen!

Hoe ervaar jij deze dag van de liefde eigenlijk?
Misschien ben je pril verliefd en spat de vlammende passie er nog van af? Of ben je vrijgezel en voelt het aan als een keiharde confrontatie? Of zijn jullie een eeuwigheid bij elkaar en is de chemie spoorloos? Hoe jouw situatie ook is, het liefst ben je met je ware Valentijn op deze dag! Maar hoe herken je die?

Dat ga ik je vertellen, maar eerst nadat ik mijn verhaal met jou heb gedeeld. Voordat ik een relatie met Arnoud (mijn ware Valentijn) kreeg was ik 4,5 jaar vrijgezel. Na mijn scheiding kwam ik namelijk in de Jungle der Vrijgezellen terecht en oh damn! Ik wist niet wat me overkwam!
Ik zat daarvoor in een relatie van ruim 20 jaar en was nog niet eerder in aanraking gekomen met deze chaotische wereld, waar alles draait om De Jacht. In deze jungle krioelt het namelijk van de jagers. Ze flirten, hebben de mooiste praatjes, zijn sociaal heel goed onderlegd en willen maar één ding: JOU! Want jij bent hun trofee in hun blackbook of het pronkstuk voor hun vrienden. In het begin vind je het spannend en je voelt je gevleid door de aandacht. Het is een periode waarin je de taal van de Jungle begint te snappen en de spelregels steeds duidelijker worden.

Spannend en leerzaam

Als vrijgezel had ik een geweldige, spannende en leerzame tijd. Het was snel en avontuurlijk. Ik kwam in de gekste situaties terecht en had de grootste lol met mijn mede vrijgezellige vriendinnen waarmee ik de meest bizarre verhalen deelde. Maar het was ook een tijd waarin ik enorm veel over mezelf leerde. Nieuwe situaties zorgen er namelijk voor dat je een kant van jezelf leert kennen die je nog niet eerder heb ontdekt. En daar zit het simpele geheim om je perfecte match te vinden: leer eerst jezelf kennen, en dan herken jij je ware liefde. It’s that simple!

Hoe duik je in jezelf?

1. Maak contact met je intuïtie

Jarenlang leefde ik vanuit mijn hoofd en na mijn scheiding beloofde ik mezelf om weer intuïtief te leven. Ik weet het: intuïtie klinkt erg zweverig! Maar het komt erop neer dat je dichtbij jezelf blijft. Geen hoofdelijke verklaringen, maar beslissingen nemen op basis van je gutfeeling: een onbeschrijflijk vaag gevoel in je onderbuik en je hart. Wij hebben allemaal contact met onze intuïtie maar hebben de neiging om dat te negeren. Zeker wanneer jij gewend bent om keuzes te maken op basis van je hoofdelijke archieven en vertrouwde bronnen zoals je herinneringen en persoonlijke ervaringen.

Ontwikkel je intuïtie door eerst afstand te nemen van je gedachten en ze te observeren. Zonder zelfkritiek. Zonder oordeel. Met een oordeel hebben wij namelijk de neiging om onnodige emoties te voelen en onszelf daardoor te saboteren. Toon liever begrip voor je gedachten en probeer jezelf af te vragen waarom je ‘zo voelt, zo denkt en waar het vandaan komt’.

We kijken vaak naar een potentiële partner door een bril van informatie die je met elkaar heb uitgewisseld. Deze informatie is van groot belang, alleen verwerken de meeste mensen het op de verkeerde manier. Om tot een conclusie te komen of iemand relationship material is, wordt hoofdelijk gekeken of er een match is en worden de lijstjes afgevinkt. Als dat in eerste instantie niet zo is, wordt het dikwijls met excuses en redenen goed gepraat om toch tot die begeerde match te komen.

Maar wat als we er intuïtief naar kijken, naar dat vaag onderbuik gevoel luisteren en het hoofd uitschakelen? Het klinkt eng en moeilijk, want dit ben je niet gewend. Hoe lastig het ook is, leer je intuïtie te verstaan en probeer er naar te luisteren. Go for it en doe wat je hart je ingeeft!

Stap 2: Stap uit je comfortzone

De comfort zone voelt zo veilig en vertrouwd aan, alleen daar is niet waar je jezelf beter leert kennen. Tinder vond ik in eerste instantie alleen voor idioten, maar dankzij deze dating app veranderde ik qua flirten van onnozel naar vamp! Ondanks dat ik na enkele dates en talloze zinloze gesprekken het alweer voor gezien hield, had het mij toch naar een dieper persoonlijk level gebracht. In iedere date of digitaal contact zat een waardevolle les. Ik werd bewust wat bepaalde aandacht met me deed, kwam erachter hoe het spelletje werd gespeeld en ik leerde op een directe en duidelijke manier te communiceren.

Door mijn grenzen beetje bij beetje te verleggen leerde ik over mijn angsten heen te komen en ontdekte ik elke keer iets nieuws over mezelf. Ik leerde moedig te zijn, maar ook los te laten en ontwikkelde doorzettingsvermogen. Al deze vaardigheden komen van pas en herken je al snel of iemand bij je past.

Stap 3: Leer van het ander geslacht

Uit nieuwsgierigheid vroeg ik tijdens gesprekken met mannen naar hun manier van denken. Dat gaf mij zoveel informatie om mezelf beter te begrijpen. Vrouwen kleuren hun eigen beeld over mannen vaak zelf in, terwijl je de informatie bij de mannen zelf kan halen. Dan blijkt hun gedachtegang compleet anders te zijn! Door de vele zienswijzen die ik te horen had gekregen kon ik patronen ontdekken. Door te filteren kreeg ik helderheid en ontdekte ik mijn ware gevoelens over mijn potentiële partner en wat bij mij paste.

Stap 4: Vind je ware Valentijn

hallejula! Het punt waar je er klaar voor bent jouw ware liefde in je leven te manifesteren!

Nu jij jezelf door en door kent, dichtbij jezelf kan blijven en ten alle tijde eerlijk tegenover jezelf bent, weet jij precies wat bij jou past en voel je al snel of een ander met je matcht. Je hebt nu duidelijke principes; zowel op emotioneel als op het mentale en spirituele vlak. En weet je wat zo fantastisch is aan je zelfontdekkingsreis? Dat jouw mensenkennis automatisch mee ontwikkelt!

Op een gegeven moment kwam ik erachter dat ik geen lijst nodig had waaraan mijn partner aan ‘moest’ voldoen. Ik maakte het mezelf heel makkelijk: Ik wilde mijn mannelijke versie als mijn partner! Ik wist eindelijk wie ik was, voelde veel zelfliefde en was een gelukkig mens. Ik voelde dat een mannelijke versie van mezelf een geweldige toevoeging in mijn leven zou zijn. Ik wist dat hij bestond. Ik moest er alleen geduld voor hebben en er klaar voor zijn.

 

strongbodynl, liefde, valentijnsdag

Het gebeurde heel onverwachts: Arnoud en ik kenden elkaar oppervlakkig toen onze dochters bij elkaar op de basisschool zaten en we hadden elkaar enkele jaren niet gezien. Na wat Facebook contact besloten we wat te gaan drinken. Na de derde date begon bij mij te dagen dat hij mogelijk mijn mannelijke versie kon zijn! Nu bijna twee jaar later, kan ik bevestigen dat het daadwerkelijk zo is!

 

“Beauty begins the moment you decide to be yourself” – Coco Chanel

Zelfliefde

Misschien vier je de dag van de liefde met je ware Valentijn aan je zij. Of ben je een gelukkige vrijgezel die weet dat de ware liefde een keer haar leven binnenloopt. Vergeet niet dat deze dag ook om de allerbelangrijkste liefde draait: namelijk zelfliefde. He is het mooiste en meest waardevolle cadeau wat je jezelf kunt geven! Just love yourself.

Liefs,

StrongbodyNL, Juliette Amadsoedjoek
Heb jij je ware liefde al ontmoet? Of ben je juist bezig met je ontdekkingsreis? Laat me weten in de comment box hoe jij je Valentijnsdag ervaart!

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *