Leer te leven in het moment!

strongbodynl. julietteamad

Herken je dat? Die hoofdelijke dominantie en dat je vaak beslissingen met je verstand neemt? Je zou bijna vergeten dat je ook intuïtie en een onderbuik gevoel hebt. Dat vreemde en onverklaarbare gevoel dat je het liefst negeert, omdat je het veel te eng vindt om een ‘onverantwoordelijke’ keuze te maken.

Hoofdelijke dominantie zorgt er immers voor dat ondanks dat je onderbuik wat anders zegt, je toch kan leunen op het hoge ‘waarheidsgehalte’ van je ogen en oren. Je hoort de woorden, je ziet het gedrag, maar een zacht stemmetje fluistert dat er iets niet klopt. Een fluistering dat je makkelijk negeert of niet eens hoort door het lawaai van je schreeuwende en tegenstrijdige gedachten.

Ooit nam ik bijna al mijn beslissingen op basis van deze hoofdelijke dominantie. Dat veranderde na mijn scheiding: ik wilde intuïtief leven!
En oei….dat was geen makkelijke taak. Hoe ontkoppelen wij ons verstand aangezien wij op één of ander manier heel veel waarde hechten aan wat het hoofd zegt? Het verstand zorgt tenslotte voor zekerheid. Wanneer wij hoofdelijk kiezen zijn we verzekerd van een ‘gegarandeerde en stabiele’ uitkomst. We weten zogenaamd dan heel goed waar we mee bezig zijn!

Als je daarentegen op je intuïtie vertrouwt, is het leven één grote verrassing! Er is geen uitgespit resultaat en er zijn geen garanties en zekerheden als gevolg van een intuïtieve beslissing. Je volgt je gevoel en vertrouwt erop dat je een juiste keuze heb gemaakt.

Maar wil je echt bewust worden van Het Moment?

Dan zal je meer intuïtief moeten leven. Het verstand heeft een geweldige functie als we het correct gebruiken. Het kan stabiliteit brengen, maar veroorzaakt ook veel twijfel en angst en is een buitengewone slechte diender als je in het moment wilt leven.
In het moment leven betekent niet dat je zweverig bent, dat je wegloopt van je verantwoordelijkheden of zelfs je problemen negeert…het is verre van dat.

Het helpt jou juist in het bewust denken en kiezen. Je bent namelijk vrij van gedachten en kan daardoor juist heel goed aanvoelen jou gelukkig maakt. Het helpt jou zowel in je lichamelijke als in je emotionele en mentale ontwikkeling.

Waarom is leven in Het Moment zo belangrijk?
Omdat het je gelukkig maakt! En omdat het niet goed voor jouw ontwikkeling als mens is om alleen met het verleden en toekomst bezig zijn. Het verleden kan verschillende emoties oproepen wat onnodige energie kan opslurpen. Frustraties om mensen die jou in het verleden pijn hebben gedaan, boosheid over oude ruzies of schaamte over gedrag waar je nu spijt van hebt.

Aan de andere kant ben je ook continue bezig met de toekomst en vind je resultaatgericht denken belangrijk. Je leven wordt beheerst door het afvinken van je to do lijst en je vergeet dat dat gepaard kan gaan met het genieten van een warme zonnegloed op je gezicht. Je rusht van de ene taak naar de ander, zonder er bij stil te staan dat je jezelf mag complimenteren over jouw prestaties. Je raakt in paniek omdat je geen (financiële) zekerheid hebt over de toekomst en dan ben je eerder bezig met overleven dan met ‘leven’.

Hoe voelt Het Moment aan?

In Het Moment zijn betekent voor mij gedachteloos zijn en dat je ECHT voelt. Dat gevoel van intens geluk in je hart maar ook de energieke vibraties die stromen door je lijf. Jouw zintuigen worden scherper als het bij Het Moment hoort, maar soms juist ook niet. Dan ervaar je een innerlijke rust en geniet je zoals Het Moment dat voor jou wilt. Het Moment is jouw maatje en dat moet je koesteren.

Tijdens de cooling down in mijn pilates lessen breng ik mensen terug naar zichzelf en naar hun lichaam. Ze leggen de focus op hun primaire levensbehoefte, namelijk het ademen en laten daardoor hun gedachten los.
Wat misschien slechts 10 min duurt, voelt eindeloos lang aan omdat het goed aanvoelt. Want als je in Het Moment bent, bestaat namelijk geen tijd…

Ik ben benieuwd hoe jij Het Moment zelf ervaart en op welke manieren je ermee omgaat. Laat je comment hieronder achter!

 

Liefs,

StrongbodyNL, Challenge, Juliette Amadsoedjoek

 

 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *