Peultjes tahoe roerbak | Plantbased Tuesday

peultjes tahoe roerbak | strongbody.nl

Ook een peultjes lover? Ik zag ze liggen in de supermarkt en ze waren in de aanbieding. Meenemen dus! Ik bedacht ter plekke dat ik er een simpele maar heerlijke peultjes tahoe roerbak van wilde maken. Een gerecht mag voor mij niet al te ingewikkeld zijn. Ik ben namelijk van de eenvoudige en makkelijke gerechten… Al helemaal wanneer je het last minute bedenkt!

Peultjes tahoe roerbak

 

Meal prepping

Zondag is normaal gesproken een chill dag en dus perfect om een beetje meal prepping voor de komende week te doen. Dan bereid ik alvast wat basis ingrediënten zoals bijvoorbeeld deze geroosterde tahoe blokjes voor die ik gedurende de week kan gebruiken. Heb je de tahoe blokjes niet voorbereid? Geen paniek! Het roosteren van tahoe blokjes is zo gedaan.

Soms maak ik een grote bak met gegrilde groente uit de oven. Ideaal om te combineren met quinoa of couscous voor een salade of bij het avond eten met wat aardappels of rijst.

Omdat ik ook in de avond Pilates les geef, kan ik soms niet met mijn meiden mee eten of moeten ze zelf koken. Dankzij de meal prepping zorg ik er op deze manier toch voor dat ze toch wat gezonde voeding naar binnen krijgen. Zoals de meeste tieners kiezen ze anders liever voor een snelle hap zoals een instant noedelssoep of pizza!

Saus

Ik heb het eerder gezegd: ik hou van eenvoudig koken. De saus voor deze peultjes tahoe roerbak bevat maar drie ingrediënten. Jeej!

 • 4 el soya saus
 • 2 el maple syrup
 • 1 cm gember (geraspt)

Simpeler dan dit kan niet! Hou je van pittig zoals ik, dan voeg je daar wat druppels sriracha saus eraan to. Let it burn baby.

Zoals je op de foto kan zien heb ik bij deze peultjes tahoe roerbak gekozen voor een eenvoudige mie. Voor de  foodblogfoto’s heb ik de groente en mie uit elkaar gehouden maar je kan ze natuurlijk tijdens het koken ook bij elkaar gooien. Deze roerbak is trouwens ook heerlijk met rijst.

Peultjes tahoe roerbak
Peultjes tahoe roerbak
Peultjes tahoe roerbak
Peultjes tahoe roerbak

Benodigheden Peultjes tahoe roerbak:

 • 2 el sesamolie
 • 1 ui (gesnipperd)
 • 2 knoflook (geperst of kleine stukjes gesneden)
 • 150 gr peultjes
 • 200 gr oven gebakken tahoe
 • 2 wortels (in dunne reepjes gesneden)
 • 1 paprika (in reepjes gesneden)
 • 1 cm gember (geraspt)
 • 1/2 verse chili (in dunne repen)
Saus:
 • 4 el soya saus
 • 2 el maple syrup
 • sriracha saus naar wens

Bereiding:

 1. Warm de wok op en giet de sesamolie erin. Laat ook warm worden en voeg dan de uien en knoflook er aan toe. Bak mee tot lichtbruin.
 2. Voeg de tahoe en wortelen toe. Bak samen met de knoflook en ui.
 3. Voeg dan de paprika en chili peper toe en roer samen tot zachtjes.
 4. Voeg de peultjes toe en roer samen voor 2 minuten.
 5. Giet de saus in en roer samen met de groente. Kook voor nog circa 5 minuten.
 6. Maak af met rijst of met mihoen rijstnoedels en genieten maar!

 

Liefs,

StrongbodyNL, Juliette Amadsoedjoek

 

 

 

 

 

 

 

Heb je de peultjes tahoe roerbak gemaakt?

Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl

Andere plantaardige recepten proberen?

Maak ook deze simpele vegan pad thai

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Klinkt wel heel lekker. Ik zelf zou er nog meer kruiden aan toe voegen denk ik, maar ik ben dan ook iemand die zich niet aan een recept houdt.

 2. Ik heb nog nooit met tahoe gekookt, ben eigenlijk wel benieuwd. Het recept ziet er prima uit. En ideaal he dat meal prepping

 3. Goeie tip! Ik weet nooit zo goed wat ik met peultjes moet maken, dus hier heb ik wel wat aan!

 4. Ja ik houd ook erg van eenvoudige recepten waar ik geen duizend ingredienten voor nodig heb! Dit ziet er erg lekker uit ook.

 5. Ziet er lekker uit, alleen lust ik echt geen tahoe of tofu of dergelijke vleesvervangers, maar het sausje en de rest ga ik zeker eens proberen!

 6. LIjkt me een heel lekker, doch simple gerechtje! Alleen de gember zou ik skippen en vervangen door iets anders (miso bvb) denk ik. Hou niet zo van gember!