Plantbased Tuesday: gemarineerde soya tahoe

soya tahoe

Ik ken nauwelijks vegetarische Surinamers. Als ik dus zeg dat ik geen vlees eet, dan lijkt het net alsof ik aan het vloeken ben aangezien de meeste Surinaamse gerechten vlees bevat. In de Surinaamse keuken draait het om overvloed. Veel eten. Volgepropte buiken. Ze kunnen zich niet voorstellen dat je vol kan zitten zonder vlees. Dan leg ik uit dat ons lichaam geen vlees nodig heeft en dat ik mijn eiwitten uit andere producten zoals deze gemarineerde soya tahoe haal.

Soya tahoe

Eiwitten

Tahoe is een goede vervanger van vlees omdat het de negen essentiële aminozuren bevat om eiwitten te bouwen. Deze aminozuren kunnen namelijk niet door onze lichaam worden gemaakt, dus je hebt er voeding voor nodig. Wist je trouwens dat in tahoe nauwelijks vet zit? Dus ook een bijkomende voordeel!

Als vegetariër hoef je trouwens niet bang te zijn dat je eiwitten tekort komt als je gevarieerd eet. Eet je verschillende soorten groente en granen dan kom je zeker aan je dagelijkse hoeveelheid. Soms zit de ene aminozuur in een boon en de ander in een groente en zo vullen ze elkaar aan!

Soya tahoe

Soya tahoe

Veelzijdig
Ik vind deze soya tahoe ideaal om te gebruiken bij een buddha bowl. Maak combinaties met rijst, mie of quinoa. Wil je een gezonde lunch voor werk? Maak het in de avond klaar en gooi het de volgende ochtend in een heerlijke salade!

Soya tahoe

Soya tahoe

 

Benodigheden gemarineerde soya tahoe:

 • 1 pak tahoe
 • 2 el sesamolie
 • 2 el soyasaus
 • 1 el maple syrup
 • 1/2 tl sriracha saus
 • 1 tl paprikapoeder

Bereiding:

 1. Snij de tahoe in blokjes en voeg alle ingrediënten toe.
 2. Marineer voor ongeveer een uur in de koelkast.
 3. Doe de oven aan op 180 graden.
 4. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de tahoe blokjes over de papier.
 5. Doe 16-19 minuten in de oven.
 6. Laat afkoelen. Serveer met rijst, quinoa of mie of gooi het in een heerlijke salad!

Enjoy!

Liefs,

 

StrongbodyNL, Juliette Amadsoedjoek

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Ik weet het niet zo met soya, misschien moet ik het gewoon eens proberen en proeven. Wie weet ga ik dit recept nog wel maken ook 🙂

 2. Nice, hoor! Ziet er echt wel goed uit. Ik maak eigenlijk nooit “vleesvervangers”, maar dit wil ik graag eens testen.

 3. ik heb het vroeger een keer geprobeerd en toen vond ik het echt niet lekker. natuurlijk zal inmiddels de smaak wel zijn verbeterd.