Review: Rotterdam Vegan Food Festival

Rotterda, Vegan Festival

Afgelopen weekend was het eerste Rotterdam Vegan Food Festival. Iets waar Arnoud en ik enorm naar uitkeken! Eindelijk een (food) festival waar we los konden gaan qua eten en het is ons zeker niet tegengevallen! De locatie was ook heerlijk urban: midden in de stad in het wijkpark Het Oude Westen waar je in aanraking komt met de levendigheid van de multiculturele Kruiskade en waar je op de achtergrond de skyscrapers van hartje Rotterdam ziet.

Rotterdam Vegan Festival

 Rotterdam vegan food festival

Het weer was fantastisch en er hing een heel gemoedelijk en relaxed sfeer. Met meer dan 30 verkopers was er keuze zat: van vegan bonenburgers en samosa’s, tot aan churros en acai bowls! Teveel om alles te proeven!

Mijn goede vriendin Mirjam was daar met haar eigen foodtruck Mhonki Bowls en ik was erg nieuwsgierig hoe dat zou smaken. Jada hielp ook mee in de food truck en maakte voor ons een acai bowl. Het was heerlijk! Een mooi opgemaakte coconut bowl vol superfoods! Dit was een goed begin van de dag!

Rotterdam Vegan Festival  Rotterdam Vegan Festival

Het festival was lekker knus en een rondje heb je zo gemaakt. Tijdens ons eerste rondje kochten we bij V-Catering een all-in-one gerecht waar je kerrie aardappelen, groente, een samosa en loempia kreeg. Dat was echt heel lekker en de samosa is een grote aanrader!

Rotterdam Vegan Festival

Tijdens ons tweede rondje was de tofu wrap van Tofu Tante aan de beurt. Ook dit was een geslaagde snack! Ons derde gerecht was de burger van Mogli Market. Een goed gevulde burger met een lekkere saus. Ik begon ondertussen vol te raken, maar Arnoud had nog trek in een frietje met lijnzaad mayo die best apart, maar lekker smaakte.

Rotterdam Vegan Food Festival

Rotterdam Vegan Festival

Zoals eerder gezegd was de sfeer op het Rotterdam Vegan Food Festival heel relaxed. Shirts en posters over veganisme werden verkocht en je kon lid worden van Animal Rights. Op deze manier werd je naast het eten ook bewust gemaakt van de impact van het eten van vlees. Ook waren er kraampjes met handige producten om je dagelijkse afval te reduceren.

Centraal op het festival was een klein en schattig prieeltje waar een DJ draaide en ook live werd gezongen. Bezoekers hadden kleedjes meegenomen waardoor het festival een hoog picknick gehalte kreeg. Super relaxed!

Entree was €3 waarvan €0,50 naar Animal Rights België gaat. Statiegeld voor een hard plastic glas is een halve munt en bij retourneren van dat glas krijg je dat halve muntje weer terug. Het was trouwens heel fijn dat je teveel gekochte munten terug kon brengen!

Ik had echt genoten van het Rotterdam Vegan Food Festival en met een verzadigd gevoel en een volle buik zijn wij weer richting huis gegaan. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij!

Rotterdam Vegan Food Festival

Liefs,

strongbodynl, julietteamad

Ben je er ook geweest? En wat vond jij ervan?

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    1. Rotterdam heeft inderdaad heel veel leuke evenementen. Er is veel energie en het bruist hier! Waar kom je zelf vandaan?

  1. Zal ik je iets grappigs vertellen: ik woon er praktisch aan de overkant, maar ik wist niet dat dit event er was.
    Had me interessant geleken. Ik zal de FB pagina in de gaten te houden. Bedankt voor de tip.

    1. Oh echt? Wat super dat je zo midden in de stad woont! Lekker dichtbij alles. Ik vond het park ook een hele fijne locatie.

  2. Wat leuk zeg! Love vegan food. Het ziet er lekker uit..erg leuk event en niet zo ver weg ook. Hoop volgen jaar ga ik hier naar toe