Waarom je een sport bh dragen moet

sport bh dragen

Sport bh dragen: doen of niet doen? Als je het aan mij vraagt is het een big YES! Vanwege het lesgeven draag ik ze zeker vijf dagen in de week en I love it! Ze zijn als eerste veel comfortabeler dan normale bh’s vanwege de stevige ondersteuning en ik heb geen last van dunne bandjes die in mijn huid snijden. Je weet wel wat ik bedoel…dat moment dat je thuis bent en je bh meteen uit wilt doet! Eindelijk vrijheid! Nee geef mij maar liever een goed ondersteunende sport bh met fijne brede bh banden….

sport bh dragen

sport bh dragen
Hangborsten

Een sport bh dragen is een must met sporten. Zelfs bij Pilates! Het is misschien geen cardio sport, maar het geeft wel goed support bij oefeningen op handen en knieën. Ondanks dat we niets tegen zwaartekracht kunnen doen willen wij hangende borsten zo lang mogelijk uitstellen!

Tijdens het sporten zijn de borsten volop in beweging. Of ze nou op en neer stuiteren of van links naar rechts schieten. Wist je dat alleen al bij het rennen de borsten 8.5 cm op en neer kunnen gaan? We hebben geen controle over de bewegingen van onze borsten, omdat ze voornamelijk uit vetweefsel en melkklieren bestaan. De voornaamste support komt van de ligamenten van Cooper (band van bindweefsel) die zorgen voor behoudt van de structuur. Helaas zijn het vrij dunne banden en niet erg sterk. Zonder goede ondersteuning loop je kans op permanente oprekking. Met andere woorden: hangborsten. Paniek! Sport bh dragen dus!

sport bh dragen

Want met goede ondersteuning kan je ook rug -en schouderproblemen en borstongemak voorkomen. Het gewicht van je (zware) borsten beïnvloedt je houding en trekt je hoofd naar voren waardoor je zelfs hoofdpijn kan krijgen. Sporten is leuk en laat je niet ontmoedigen als je last door je borsten krijg!

sport bh dragen

Verschillen in sport bh’s

Welke sport bh past dan bij je? Het hangt van de soort sport af maar ook van je cupmaat. Er zijn namelijk drie niveaus soorten:
Low, Medium en High.

Bij Low horen sporten zoals Pilates, Yoga en wandelen.
Bij Medium horen sporten zoals klimmen en wielrennen
Bij High denk je aan sporten zoals aerobic, boksen en tennis.

Zo heb je een indicatie welke soort bh bij je sport past.

sport bh dragen

Yvette Sports

Zelf draag ik graag deze high impact sport bh van Yvette Sports. Naast Pilates geef ik namelijk ook Bodyshape les waarin we veel high impact oefeningen zoals burpees doen. Yvette Sports bestaat al twintig jaar en is een sportmerk die zich focust op vrouwen. Ze hebben voor elke sport wat een goede sport bh. Of je nu yoga, klimt, tennist of bokst: they have it! De producten zijn van hoog kwaliteit en hun motto is dan ook: Be Active. Be Daring. Be Inspired.

sport-bh-dragen

 

Draag jij een sport bh tijdens het sporten?

Liefs,

Handtekening Juliette

 

 

 

 

 

 

Dit artikel bevat een product die ik heb ontvangen en waarin ik mijn eerlijke mening deel.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik vind het zeker wel prettig om een goede sport BH te dragen tijdens het sporten. Die extra ondersteuning is zeer gewenst

  2. Ik heb ook altijd een sport BH gedragen want anders heb ik veels te weinig ondersteuning en zit het allemaal toch een stuk minder comfortabel

  3. Dit is zo waar. Ik heb zelf dus géén sportbh en tijdens het hardlopen is dat echt vreselijk. Dit wordt mijn volgende investering!

  4. Goed dat er drie verschillende niveaus zijn. Zo merk je dat er goed over is nagedacht. Verstandig om te dragen voor velen vrouwen.

  5. Ik sport niet echt (behalve wandelen dagelijks) maar draag ook graag sport bh’s, gewoon omdat ze lekker zitten haha. Wist niet dat er verder nog zoveel verschil in zat.

  6. Ik wist niet eens dat er drie verschillende soorten sport bh’s bestonden. Toch maar eens op letten als ik weer nieuwe nodig heb.