Meedoen: Nationale week zonder vlees

week zonder vlees, plantaardig, strongbodynl

Ik stopte abrupt met het eten van vlees. Als een echte carnivoor betrad ik vorig jaar een bijzondere retraite op Ibiza. Ik kwam er herboren en als vegetariër uit. Plotseling liet ik vlees, vis en zuivelproducten links liggen. Mijn koopgedrag veranderde en ik was meer op de markt dan in de supermarkt te vinden. Mijn mindset veranderde, maar mijn eetlust niet. Ik had nog steeds behoefte aan lekker en goed gevulde gerechten, maar ik moest met groente aan de slag in plaats van met vlees. Die shift is wat een plantaardige eter eigenlijk maakt. Groenten worden namelijk jouw hoofdingredienten!

En dan kom je er achter dat je fantastische dingen kan doen met groente! Wat dan? Dat ontdek je onder ander wanneer je meedoet met de Nationale Week Zonder Vlees, een geweldig initiatief van De Hippe Vegetarier Isabel Boerdam, die van 5 t/m 11 maart duurt.
Isabel is vegetariër sinds haar 9e en ervaart daardoor al ruim achttien jaar de vele mogelijkheden van een vegetarisch eetpatroon. Sinds 2013 deelt Isabel deze inspiratie op haar foodblog en in haar boek De Hippe Vegetariër. Ze wilt Nederland in beweging brengen om minder vlees en vis te eten en met dit daadkrachtig initiatief hoopt ze dat mede te bereiken.

Je hoeft natuurlijk niet zo abrupt te stoppen als vleeseter zoals ik dat heb gedaan en je hebt geen retraite op Ibiza nodig om minder vlees te eten. Maar een weekje proberen kan toch geen kwaad? Waarom zou jij eigenlijk moeten meedoen? Buiten dat het minder eten van vlees en vis beter voor je gezondheid is, bespaar je ook de volgende dingen wanneer je een week geen vlees eet:

  • Bijna 7 maanden douchewater
  • 114 kilometer autorijden
  • 1 blije kip
  • 7 maanden werk voor een boom

week zonder vlees, plantaardig  week zonder vlees, plantaardig

Fantastisch toch? Ik kan dit alleen maar toejuichen! Misschien heb je er weleens over nagedacht om minder vlees en vis te eten, maar denk je dat het veel te moeilijk is. Om jou te supporten zal ik via de Team Strongbody community elke dag mijn food diary delen zodat jij kan zien hoe ik plantaardig eet. Het is veel makkelijker dan je denkt!

Hoe kan je meedoen?

Schrijf je hier in! Iedereen die zich inschrijft ontvangt op vrijdag 2 maart het digitale Week Zonder Vlees-magazine. Hierin vinden deelnemers inspiratie om zeven dagen te genieten, met 88 pagina’s vol recepten, interviews, groenteweetjes en meer. Op naar 5-11 maart 2018, een week zonder vlees!

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Liefs,

StrongbodyNL, Juliette Amadsoedjoek

Laat me weten hoe de week is gegaan en of het is gelukt om minder vlees en vis te eten. Ging het makkelijker dan je dacht of vond je het erg pittig. Let me know!

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *