Gastblog: Jouw favoriete yoga items

Jouw favoriete yoga items, manduka

Het is belangrijk om vanuit verschillende referentiekaders naar je lichaam te kijken. Als liefhebber van sporten en bewegen ben ik ook een grote fan van yoga. De combinatie Pilates Yoga vind ik een heerlijke combinatie omdat ze elkaar aanvullen. Ze zijn beide anders, maar net zusjes! In deze gastblog vertelt Lisanne van Superyoga.nl wat je nodig hebt en wat de favoriete yoga items zijn.

Hoi, ik ben Lisanne en heb een grote passie voor gezond eten, leven en yoga. Ik leef inmiddels zo’n vier jaar helemaal gezond en ben daarmee begonnen doordat mijn gezondheid steeds verder achteruit ging. Een auto-immuunziekte en allerlei vervelende aandoeningen die ik helemaal niet wilde in mijn leven. Mijn gezonde lifestyle is niet meer weg te denken uit mijn leven en vanuit de passie voor gezond leven ben ik Superyoga.nl begonnen, een yoga webshop waarop ook geregeld blogartikelen worden gepubliceerd die zin gericht op gezond leven. Ik ben nog steeds iedere dag hard aan het werk om mijn lichaam gezonder te krijgen en al mijn kennis die ik tijdens mijn reis opdoe, probeer ik te verwerken op Superyoga.nl zodat anderen hier ook baat bij hebben.

Jouw favoriete yoga items
Bron: Manduka

Yogamat

Voor je favoriete yoga practice heb je van alles nodig. Welke accessoires je wilt gebruiken hangt af van de yoga stijl die je beoefent en waar jij zelf behoefte aan hebt. Het begint allemaal bij de juiste yoga mat. Ben je een beginnende yogi of yogini? Dan is een dikke sticky variant waarschijnlijk jouw lievelings! Veel grip, ondersteuning en geen kou vanuit de grond zijn de belangrijkste voordelen. Als je al verder gevorderd bent en een meer dynamische stijl volgt, ga je naar een premium mat toe. Deze matten zorgt ervoor dat je de meest optimale flow houdt zonder het gevoel van veiligheid te verliezen! Als je het idee hebt dat je te weinig grip op je mat hebt dan kun je meer grip creëren door een 50/50 oplossing van water en azijn te maken en je mat hiermee flink schoon te schrobben. Laat de mat vervolgens geheel uitgerold drogen. Een andere truc: strooi grof zeezout over het oppervlak van de mat, laat het even intrekken en scrub de mat stevig met een vochtige doek of spons. Hiermee ‘breekt’ de structuur van de mat waardoor meer grip ontstaat. Deze tips zijn van toepassing op niet-sticky matten en niet op alle soorten matten, informeer daarom eerst goed of dit bij jouw mat kan!

Yogastudio

In de yogastudio of sportschool bieden ze vaak een matje aan. Als deze niet bevalt dan kun je het beste je eigen yoga mat of een yoga handdoek meenemen. Een yoga mat neem je zorgeloos mee dankzij een yoga tas of een yogamat drager. Dragers zijn heel efficiënt, handig en nemen geen ruimte in. Ze zorgen er bovendien voor dat je mat netjes opgerold blijft. Dit kan ook heel ideaal zijn om je mat thuis op te bergen, het voorkomt dat je hoekjes omvouwen. In een yoga tas kun je naast je yoga mat van alles meenemen, denk aan kleding, een handdoek en persoonlijke spullen. Bovendien blijven je spullen droog! Eenmaal in de sportschool of studio aangekomen, rol je je matje uit en ga je lekker aan de slag. Zo heb je ook geen ‘hygiënisch probleem’, want ondanks het sprayen met een yoga mat cleaner en het schoonmaken met papier voldoet een matje in de studio misschien niet aan jouw hygiëne eisen. Voor diegene die geen zin heeft om een mat mee te nemen, is een yoga handdoek de ideale oplossing. Je creëert een tussenlaag waardoor de hygiëne of grip van je geleende yoga matje geen invloed meer heeft. Een yoga handdoek zorgt er ook nog eens voor dat je van een heerlijk zachte onderlaag geniet. Een yoga handdoek met extra grip is gemaakt van speciaal materiaal waardoor de grip toeneemt naarmate je handen natter worden. Siliconen nopjes op de onderkant zorgen ervoor dat de handdoek op zijn plaats blijft liggen. Je kunt de handdoek van te voren insprayen met water zodat je vanaf de eerste seconde al een sublieme grip ervaart!

Nieuwe uitdagingen

Bij het aanleren van een nieuwe yoga stijl of houding zijn een yoga blok en riem prettige yoga items. Zo loop je nooit blessures op en ga je in alle comfort nieuwe uitdagingen aan! Heb je last van koude voeten of koel je snel af op de mat? Dan zijn yoga teensokken en een deken jouw wannahaves! Yoga sokken houden niet alleen je voeten warm, ze zorgen tevens voor een sublieme grip waardoor uitglijden verleden tijd is. Een yoga deken gebruik je niet alleen bij de savasana, je moffelt ‘m ook in alle plekken waar jij ondersteuning nodig hebt.

Jouw favoriete yoga items!

Bron: https://unsplash.com/search/photos/lashakti

Thuis aan de slag

Wil je graag thuis aan de slag met yoga en met de juiste yoga items? Kies een ruimte die voor jou rust uitstraalt en waar je je prettig voelt. Pik dus een rustig moment uit in huis zodat je ongestoord je yoga sessie kunt doen.  Haal het liefst zo veel mogelijk afleidende troepjes weg en zorg dat je bewegingsruimte op je yoga mat hebt. Het licht en geuren hebben meer invloed op je dan je denkt. Kleed je yoga sessie aan met het perfecte licht en geuren die bij jou passen. Lampen met eventueel dimmers en kaarsjes zorgen voor een fijne verlichting en etherische oliën, wierrook of verse bloemen zorgen voor een aangename geur en houden je gefocust op het hier en nu. In dit rijtje mag muziek niet ontbreken! Creëer je ideale playlist op Spotify en laat je meenemen in de ontspannende klanken.

Doe jij weleens aan yoga?

 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Wat een interessant artikel, ik had al wel van yoga gehoord, maar zelf nog nooit gedaan. Lijkt me wel interessant.

  2. Kom ik Lisanne weer tegen! Haha, ze heeft mij helemaal enthousiast gekregen om yoga te ontdekken 🙂

  3. Ik heb vroeger (voordat ik zenuwletsel opliep) wel aan yoga en bikram yoga gedaan. Heerlijk!

  4. Ik vind het altijd knap om te zien hoe mensen deze poses zo lang kunnen volhouden. Is een gewone sportmat hetzelfde als een yogamat? Dat weet ik eigenlijk niet.

  5. Nooit gedaan en zal ik ook niet zo snel doen haha, niets voor mij. Maar ik hoor dat het voor velen een uitkomst is