Wat ik heb geleerd van de Happy November Challenge: 3 mooie levenslessen

Het is voorbij…de Happy November Challenge! En we zijn alweer full force richting Kerst, maar toch wil ik graag met je delen wat de Happy November Challenge met me heeft gedaan. Ik heb dankzij de Challenge een maand lang stil kunnen staan bij Het Moment. Het klinkt zo simpel, maar ook weer zo complex. Het is onzichtbaar, onduidelijk en moeilijk om vast te houden.. Wij mensen hebben namelijk iets tastbaars en een hoofdelijke verklaring voor alles nodig. Gelukkig zat de Challenge zo in elkaar dat je de dagelijkse opdrachten als een kapstok kon gebruiken waar je Het Moment op kon hangen.

Toen ik de Challenge schreef had ik geen idee wat het met me zou doen. Ik was al redelijk bewust van Het Moment, maar dit bracht me naar een volgende level. Wat heeft het me geleerd?

1. Ik leerde uit mijn comfortzone te stappen.

Ondanks dat ik op social media wel plukjes over mijn huidige leven deel, vond ik het best eng om dingen over mijn verleden te vertellen. Op sommige dagen moest ik erin duiken, zoals het opzoeken van mijn favoriete familie foto op dag 5. De foto was namelijk gemaakt toen ik als 7-jarig meisje op 5 december uit Suriname vertrok om in Nederland samen met mijn ouders, broer en zussen een nieuw leven op te bouwen. Ik kon mij de dag van aankomst nog zo goed herinneren omdat ik voor het eerst in aanraking kwam met sneeuw EN sinterklaas! Wat een beleving was dat!

strongbodynl

Op dag 27 ging ik wederom back to the past en mocht ik beschamend vertellen wie mijn tiener crush was! Hoe kon ik vergeten dat ik mijn agenda had volgeplakt met plaatjes van hottie Rob Lowe! Dit zijn dingen waar ik in het dagelijkse leven niet bij stil sta en het was ontzettend leuk om weer terug te gaan dit stukje geschiedenis!

Ik was trouwens niet de enige die uit haar comfort zone stapte: selfies maken en plaatsen bleek voor sommigen heel eng te zijn! En toch duwden ze hun angsten opzij en plaatsten met trots hun selfie!

2. Ik leerde dat het delen van verhalen verbindt en inspireert!

Sharing is caring en ik merkte dat het delen van elkaars verhalen verbindt en inspireert! Iedereen heeft zijn eigen verhaal en de Challenge gaf je een reden om dat te mogen delen! Het was fantastisch om te zien dat de deelnemers bereid waren om te vertellen waarom een foto of een gebeurtenis ze raakte. Ik leerde het verhaal en de emoties van een fotografe kennen door haar mooie foto’s. Zo vertelde iemand over een vliegtuigongeluk waar ze bijna betrokken bij was en wat voor impact het voor de rest van haar leven heeft gehad. Mooie inspirerende verhalen!
3. Ik werd bewuster van mijn dag.

Automatisch ging ik me bezig houden met de opdracht van de dag en werd bewuster van mijn dagelijkse gedachten. In het begin dwong het me om stil te staan bij Het Moment, maar naarmate de weken verstreken werd dat een onderdeel van mijn dag. Ik ging onbewust over de opdrachten nadenken en stelde mezelf vragen zoals waarom De Alchemist mijn favoriete boek was of waarom een bepaald gerecht mijn favoriete gerecht was. Uiteindelijk plaatste ik voor deze opdracht een foto van mijn mama vanwege haar kookkunsten! Deze vreetzak kon namelijk geen favoriet gerecht kiezen!

Op dag 11 werd ik zelfs bewust van de inhoud van mijn tas! Ik realiseerde me dat ik teveel rommel met me meedroeg en door een tip in de Challenge bestelde ik heel snel een tas organizer. Sindsdien no more junk in my bag!

Als Pilates lerares kon ik het natuurlijk niet laten om ook sportieve opdrachten er tussen te knallen. Dus ik vond het echt super om te zien dat er werd geplankt op de gekste plekken! Op dag 9 had ik toevallig een afspraak in het centrum van Rotterdam en daar stond ik dan: side planking op de Karel Doormanstraat!

sideplank
Side plank op de Karel Doormanstraat!
plank
Planken in Zevenhuizen
reversed-plank
Reversed plank op de tafel. Overal is het mogelijk!

 

Ik vond de Happy November Challenge waanzinnig om te doen en te hosten. Zelfs vanuit Curaçao werd meegedaan! Het had precies het resultaat wat ik in gedachte had: echt stilstaan bij Het Moment en dat heb ik de hele maand met enorm veel plezier gedaan! Deze Challenge komt volgend jaar ongetwijfeld terug en ik kijk er nu al uit om weer grappige, leuke, sportieve en emotionele opdrachten voor jou te verzinnen!

 

Liefs,

 

StrongbodyNL, Challenge, Juliette Amadsoedjoek

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *