4 Regels hoe je ondanks de regen toch positief blijft!

strongbody_nl, positief

Toen ik de trieste weersverwachtingen van vorige week zag, hoopte ik als rasechte optimist dat afgelopen zondag toch het zonnetje zou schijnen voor de Pilates in the Park Challenge. Zaterdag was het zelfs BBQ weer, dus ik was erg hoopvol.

Zondagochtend. Ik kijk uit het raam en zie dat alles nat is. Shooooot! Ik kijk op Buienradar en zie inderdaad dat een ‘buitje’ Rotterdam was gepasseerd. Even checken hoe het weer de komende drie uur ons gezind zou zijn…..Damn….nee het is hopeloos. Het wordt een natte zondag 🙁

MEDELING (op Facebook):
“Lieve mensen, ondanks dat het gisteren mooi weer was, heeft het vannacht geregend. Omdat het gras nat is en er kans is op meer regen, gaat de Challenge vandaag niet door.”

Ik had me er zo op verheugd! Gezelligheid, leuke mensen, Pilates en sunny weather. I don’t need anything else!
Maar helaas, mijn plannen vielen letterlijk in het water.

Ik had zin in een portie Single Leg Stretch, Double Leg Stretch, The Hundred en nog veel meer andere oefeningen. Het was me helaas niet gegund. Maar nieuwe week, nieuwe kansen! Dus we gaan het aankomende zondag weer proberen. De weersverwachting zien er wederom niet goed uit, maar ik blijf volhardend. Ik blijf standvastig. Ik blijf positief en onwrikbaar. Opgeven is geen optie. Ik ga door totdat de temperaturen weer oplopen en wij die Pilates in the Park in onze pocket hebben! We blijven positief!

Positiviteit is namelijk belangrijk voor een gelukkig leven en voor meerdere redenen:

  • Een positieve attitude helpt jou om beter te dealen met jouw alledaagse verantwoordelijkheden.
  • Geloof het of niet, maar het helpt om stress te verlagen.
  •  Het verbetert zelfs je persoonlijke en zakelijke relaties! En wie wilt dat nou niet? Waarom zou je je onnodig zorgen maken?
  • Het heeft positieve invloed op je mentale en fysieke gezondheid.

Nou, genoeg redenen om een positieve kijk op het leven te hebben!

Maar hoe doe je dat eigenlijk: positief denken? Check hier de 4 regels!

RULE #1   Maak een duidelijke keuze.

Geluk is a state of mind en dus kan je kiezen op welke soort gedachten je je focust. Zorg dat je gedachten neigen naar de positieve kant. En ja natuurlijk baalde ik ervan dat het niet doorging, maar aan de andere kant kon ik ook de tijd samen met mijn kinderen op de bank met een kopje thee waarderen.

RULE #2   Blijf positiviteit oefenen.

Negatief denken is een conditionering. Wordt bewust wanneer een negatieve gedachte bij je opkomt. Door deze gedachte te corrigeren en dingen te vinden waar je elke dag dankbaar voor bent, kan jij je bewustzijn trainen om positief te denken.

RULE #3   Voed jezelf met goede informatie.

Lees, observeer en onderzoek wat positiviteit voor je kan betekenen en hoe je het kan toepassen in je leven. Informatie hierover vind je in talloze plaatsen: online, bibliotheek, magazines en referenties van vrienden. Ik ben zelf een boekenworm en krijg bij elke nieuwe informatie ook nieuwe inzichten. Dus feed your mind and get inspired!

RULE #4   Kijk naar de kleine dingen in het leven.
Last but not least! Zoek elke dag iets dat een glimlach op je gezicht tovert. Er zijn ontelbare en simpele dingen waar jij dankbaar voor kan zijn. Wees dankbaar voor wat er in je leven komt en neem even een moment de tijd om het te waarderen.

Er zijn natuurlijk nog duizenden manieren om positief te denken, maar het begint altijd met actie. Welke rule ga jij uitproberen en het je eigen maken? Veranderingen worden gemaakt met baby stapjes. Wees niet gefrustreerd wanneer de denkpatronen niet meteen veranderen, maar wees wel vastberaden om je gedachtegang onder controle te krijgen.

Dus nu we allemaal nu in een Positive Vibe zijn…are you in for de Pilates in the Park Challenge?? 🙂

Liefs,

StrongbodyNL, Challenge, Juliette Amadsoedjoek

Laat gerust je comment achter aangezien ik je oprechte feedback enorm waardeer. Jouw inzichten kunnen voor mij en lezers van deze blog heel leerzaam zijn. Alvast bedankt!

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *