5x gezonde snacks bij het thuiswerken

5x gezonde snacks
Heb je dat ook? Dat je veel meer ‘snekt’ sinds de Corona crisis is begonnen? Thuiswerken is tegenwoordig de norm geworden. Oude dagelijkse routines (je weet wel die van elf maanden geleden) zijn verdwenen alsof die nooit hebben bestaan en zijn vervangen door sleur. Onze eetgewoonten zijn ondertussen ook mee veranderd en we zijn veel meer gaan snacken. Om ons goed te blijven voelen is gezond snacken tijdens het thuiswerken dus extra belangrijk.
geroosterde cashewnoten
Snacken geeft troost
Snacken is een emotionele comfort in een warrige tijd vol angst. Het is een medicijn voor onze eenzaamheid of een reden voor connectie met een ander. Je moet tegenwoordig een verdomd goede discipline hebben om die Tony Chocolonely reep of Pringles te weerstaan. We weten allemaal dat dit soort voeding op lange termijn niet goed is voor ons. Op fysiek en emotioneel gebied niet.
Voor individuen en gezinnen brengt de corona pandemie veel uitdagingen met zich mee. Statistieken wijzen uit dat thuiswerken het snacken heeft verergerd. At je pre corona tijd misschien alleen ongezonde snacks in het weekend of één of twee keer per week heb je nu standaard een bakje chips of noten naast je computer of laptop staan want ‘ach ik heb het toch in huis’ en ‘it makes me feel good’.
Airfryer geroosterde kikkererwten
Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik heb tegenwoordig elke dag naast mijn sportlegging het liefst mijn joggingbroek aan. En dat is gevaarlijk….Die rekt met je mee en geeft geen feedback wanneer je enkele kilootjes aankomt! En toch is het belangrijk dat je daar wel stil bij staat. Er zijn namelijk zorgen dat overgewicht een probleem gaat worden voor de nationale gezondheid en vooral bij kinderen. Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf kinderen overgewicht heeft door de crisis: er wordt te veel gesnackt.
 
Hoe verleidelijk het ook is, probeer te kiezen voor gezonde snacks. Deze vijf plantaardige snacks maak je zelf en er zit geen troep in. Het zijn redelijk makkelijk te maken gerechten en erg lekker!

Belegde zoete aardappel toast

Deze belegde zoete aardappel toast is wat anders dan een normaal geroosterd brood. Het is voedzaam en je kan het op deze drie manieren beleggen.

Geroosterde kikkererwten

Deze geroosterde kikkererwten zijn heel makkelijk te maken en je kan ze op verschillende manieren kruiden. Rooster ze in de oven of airfryer.

Geroosterde pittige cashewnoten

Deze olievrije pittige en zoete geroosterde cashewnoten is een van mijn favoriete snack tijdens het werken achter mijn laptop. Ze zijn zout, zoet en pittig!

Vegan bananenbrood

Je kan meerdere dagen van dit vegan bananenbrood genieten. Echt een comfort snack en erg smaakvol!

Kikkererwten aardappelkoekjes

Heb je wat aardappels over? Stamp ze dan samen fijn met wat groente en kikkererwten en bak deze kikkererwten aardappelkoekjes  goudbruin: je hebt meteen een ander delicious plantaardige snack!

plantaardige recepten voor beginners
GRATIS e-book 18 Plantaardige Recepten voor Beginners​​​​

Met dit e-book wil ik laten zien dat plantaardig eten helemaal niet zo eng en moeilijk is!

Wat kan je verwachten in het e-book?

  • 18 Plantbased Tuesday recepten voor beginners onderverdeeld in:
  1. Ontbijt
  2. Lunch
  3. Hoofdgerecht
  4. Snack
  • Hoge kwaliteit en duidelijke foto’s.
  • Kort en bondige uitleg van de recepten.

Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram

Liefs,

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *