10 minuten Buikspieren Pilates Workout

10-min-buikspieren- | strongbody.nl

Soms heb je tien minuutjes over om snel aan je buikspieren te werken. Dan komt deze Pilates video als geroepen!

Buikspieren Pilates workout | strongbody.nl

10 minuten Buikspieren Pilates workout

In deze video bouw ik de oefeningen op zodat je het langer kan volhouden want het moet natuurlijk wel leuk blijven! We doen in deze Buikspieren Pilates workout de oefeningen op de rug en in plank positie. Pilates oefeningen moeten heel beheerst worden uitgevoerd en daarom is het belangrijk dat je goed luistert naar mijn instructies. Ik herhaal de instructies regelmatig omdat de neiging groot is om terug te vallen naar oude spierpatronen. Ook heb ik bij deze video schriftelijke tips toegevoegd. Er is namelijk zoveel te vertellen over één oefening!

Buikje krijgen

Ik heb sterke buikspieren maar begin nu wel te merken dat de zwembandjes langer blijven zitten. Op zich heb ik er geen problemen mee om ouder te worden maar ik moet wel wennen dat mijn stofwisseling daalt. Ik ben een grote eter (gelukkig wel gezond eten) en ik moet er nu rekening mee houden dat mijn lichaam het eten niet meer zo snel verbrandt als voorheen.

Ik ga richting de vijftig en dat betekent de gevreesde meno pauze! Helaas zakt door de hormonen ook de stofwisseling. En ja jammer genoeg is er dus ook een kans op een buikje haha. Ik moet eerlijk zeggen dat ik natuurlijk ook minder kan gaan eten en van mijn cheatfood (zoals chocola, koekjes en chips) kan afblijven, maar dat is iets wat ik nog nooit heb gedaan!

Ik let gelukkig in het algemeen heel goed op mijn voeding en vind het belangrijk om mijn relatie met eten positief te houden. Ik ga er maar eens over na denken hoe ik dit ga aanpakken want ik ben er niet helemaal uit of ik mijn cheat food kan laten staan. Misschien moet ik maar accepteren dat een klein buikje bij de leeftijd hoort!

YouTube kanaal

Op mijn YouTube kanaal vind je niet alleen workouts maar ook foodvideo’s waarin ik vegan Snickers maak en deel ik persoonlijke tips zoals Mijn Tinderervaringen. Abonneer je op mijn YouTube kanaal om als eerste op de hoogte te blijven van mijn video’s!

Laat me in de comments weten wat je van deze 10 minuten Buikspieren Pilates Workout vindt. Wil je graag een Pilates workout zien die een bepaald probleem of lichaamsgebied behandelt? Let me know!

Liefs,

strongbodynl, julietteamad

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. 10 minuten vind ik wel te doen. Misschien kan ik me zelf een keer zo ver krijgen. Op dit moment hoelahoepel ik dagelijks 10 minuten.

 2. Inderdaad 10 minuten is nog wel te doen. Zeker wanneer je wat krapper in de tijd zit. Ik moet eerlijk toegeven dat ik al even niet meer getraind heb. Beetje tijd gebrek. ZOu het snel weer eens op moeten pakken.

  1. Het is inderdaad een kwestie van vastzetten en de beslissing nemen om het te doen. Vaak zitten we 10-30 minuten te scrollen op Facebook/Instagram zonder dat we het doorhebben haha. Die tijd kunnen we ook gebruiken om aan ons lichaam te werken.

 3. oh dit is best rustig, dat is makkelijk te doen. Mijn buikspier oefeningen zijn in de fitness altijd heftiger hihi

  1. Haha ik probeer rekening te houden met verschillende levels. Maar toch vallen Pilates oefeningen tegen als je het correct doet!

 4. Dit is zeker een goede workout om thuis te doen. Fijn ook dat je alles goed uitlegt!

  Moet ook eigenlijk wat aan mn conditie enzo gaan doen, want die is echt ver beneden peil hihi

 5. Moet ik toch maar een bh-bandje gaan kopen, onmisbaar bij deze oefeningen…