Hotspot: Aloha’s Vegan Challenge

strongbodynl, alohabar,

Nostalgie overvalt je als je als Rotterdammer de Aloha Bar in het oude Tropicana binnenstapt. De wildwaterbaan staat droog, maar toch lijkt het alsof je het chloor van het zwembad nog kan ruiken. Als tiener vond ik het fantastisch dat wij in Rotterdam een eigen tropisch zwemparadijs hadden. Fuck Centerparcs! Wij hadden een eigen geweldig zwembad walhalla aan de Maas! Zelfs toen ik naar Engeland verhuisde was ik er elke zomer met mijn kinderen te vinden! De teleurstelling was dan ook groot toen het dicht ging, maar ons zwemparadijs was wel aan vernieuwing toe en aangezien de eigenaar failliet ging, was er maar één keuze: sluiten

Aloha begon als een verdedelde pop up bar en sinds zij onderdeel zijn van BlueCity010 is het een volwaardig restaurant waar duurzaamheid centraal staat. Ze hanteren een kringloop beleid waarbij ze afval zo veel mogelijk proberen te reduceren en te recyclen. In het restaurant valt veel te zien. Als het mooi weer is en je buiten kan zitten, dan is er geen mooiere plek in Rotterdam dan op het terras van Aloha. Je kijkt uit op de Willemsbrug (de oude brug naar mijn geliefde Rotterdam Zuid) en waan je je op vakantie door de tropische setting! Ze branden hun eigen koffie in de koffie branderij en je kunt zelfs een bezoek brengen aan hun huisdieren: de schildpadden! Het personeel is vriendelijk, komt relaxed over en altijd in voor een praatje en geintje.

 

Aloha

Aloha-bar-3

De menu kaart bestaat uit veel vegetarische gerechten, maar er is ook genoeg keus voor de vlees en viseters. Maar voor de vegan liefhebbers hebben zij een speciale dag! Iedere dinsdag heb je de Vegan Challenge. Een verrassingsmenu met alleen veganistische gerechten! Ik ben een groot fan en vind dat het tijd is om er een keer over te schrijven! Bij ons bezoek worden wij deze keer verrast door een vijf gangen menu.

Beignet met pastinaak

We beginnen deze vegan uitdaging met een beignet gevuld met pastinaak en zwarte look gel. Tegelijkertijd wordt ook de gefermenteerde pompoen met hollandaise saus op basis van kikkererwten vocht gebracht. Het begint al goed! De pastinaakvulling is roomzacht en de typische smaak van de pompoen is perfect gecombineerd met de saus.
Na deze smaakvolle start krijgen we een gebalanceerde zoutkick van een overheerlijke shii take bouillon. Het verrast me iedere keer weer dat zoiets eenvoudigs zo heerlijk kan zijn!

Bij de volgende gang wordt bloemkool couscous met hazelnoot en sjalot pickle geserveerd. Een gekke combinatie, maar wel lekker aangezien de zure sjalotjes de neutrale smaak van de bloemkool naar een volgende level brengen.
Onze smaakpapillen worden hierna geprikkeld door gerecht nummer vier: een gevulde ui met boekweit risotto, gepofte rijst en hooi. Hooi?? Ja! Dit is plantpower 2.0.

We eindigen deze Challenge met bananenijs in drie variaties: karamel, classic, koffie. Zelf vind ik dit het minste gerecht. Bij onze voorgaande bezoekjes werden de zelfgemaakte en originele ijsjes gecombineerd met onder ander een quinoa crumble en ik miste zoiets erbij. Maar desalniettemin heb ik echt genoten van de creatieve en smaakvolle gerechten!

Beignet en pompoen BloemkoolUi

 

 

Het verbaast mij iedere keer weer hoe ze de smaken van groente en kruiden zo op elkaar afgestemd krijgen. Misschien kan je je als vleeseter niet voorstellen dat een menu met alleen groente en kruiden zo smaakvol en gebalanceerd kan zijn. Als je erbij stil staat, dan besef je eigenlijk dat er in vlees zelf weinig tot geen smaak zit, maar groente en kruiden nodig zijn om het juist lekker maken.

Ik hoor steeds meer mensen zeggen dat ze minder vlees willen eten. Als je open minded bent en een keer op niveau plantaardig wilt eten, dan zal de Vegan Challenge je zeker niet tegenvallen. Ik beloof je; er zal een nieuwe wereld voor je opengaan! Gooo plant power!

 

Liefs,

StrongbodyNL, Challenge, Juliette Amadsoedjoek

 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *