Ice ice baby

cryosauna

Ietwat nerveus rij ik naar Bunnik om met Frans Helmer te praten over zijn gezondheidscentrum Corpus O2. Ik ga namelijk een koud avontuur tegemoet…Ik ken Frans van vele jaren terug en was erg nieuwsgierig hoe het nu met hem ging. Frans is een warme, gepassioneerde fysiotherapeut met enorm veel kennis over het lichaam. Corpus O2 houdt zich niet alleen bezig met fysiotherapie, maar heeft verschillende disciplines, zoals cryo therapie, de Buteyko Methode (om je ademhaling te verbeteren) en microcirculatie (Bemertherapie) in huis om mensen op weg te helpen naar een optimale gezondheid.

StrongbodyNL, pilates, Juliette Amadsoedjoek

Na verschillende online verhalen te hebben gelezen over cryo therapie, wekte vooral de cryo sauna mijn nieuwsgierigheid op! Ik wil wel een sessie meemaken! Wetende dat ik een ware koukleum ben, verklaarden mensen in mijn directe omgeving me voor gek, toen ik vertelde wat ik van plan was te doen. Hell no dat ik normaal vrijwillig onder een koude douche sta of in een dompelbad spring na een hete sauna! Het afkoelen van mijn grote teen met ijskoud water vind ik al voldoende! Dus ik ben wel erg benieuwd hoe mijn lichaam zal reageren onder zo’n extreme kou. Ik ben tenslotte geen Ice Woman, maar een Tropical Javaantje!

Nadat wij uitgebreid hebben bijgekletst over zijn gezondheidscentrum en zijn nieuwe avontuur: het organiseren van health travels naar Marokko (daar kom ik later nog op terug!) vraagt Frans mij om me voor te bereiden voor de Cryo Sauna Sessie in de indrukwekkende en hypermoderne cabine. De Cryosauna gebruikt vloeibare stikstof om de cabine af te koelen en de temperatuur daalt wel tot -180 graden Celsius!  Brrrrrrr!
De blootstelling aan extreme kou veroorzaakt namelijk een reactie in het lichaam: De koude-receptoren die zich in de huid bevinden, sturen een krachtig signaal naar de hersenen uit over gevaar aan de buitenkant van het lichaam zonder dat er gespecificeerd wordt WAT het gevaar is. Wanneer het lichaam naar de oorzaak van het gevaar zoekt, begint het lichaam vervolgens alle organen en systemen te scannen en te resetten. Hierdoor reguleert het alle vitale processen naar een normaal functiepatroon. Een groot voordeel van de behandeling is dat het kort, intensief en pijnloos is….ik ben benieuwd!

Ok…my turn now! De kleertjes mogen uit, behalve op mijn bh en onderbroek na. Ik trek een badjas aan en stap in megagrote schattige sloffen. Frans vraagt mij plaats te nemen in de cabine….ik vind het zo super spannend! Ik overhandig hem de badjas en hij sluit de cabinedeur. Met de lift word ik omhoog getild, zodat mijn hoofd boven de cabine uitsteekt…

juliette_amadsoedjoek, strongbodyNL   juliette_amadsoedjoek, strongbodynl   strongbodynl, juliette_amadsoedjoek,
Plotseling voel ik een intens kou in mijn lijf komen. Mijn lichaam begint als een gek te bibberen en ik kan het bijna niet onder controle houden. Ik heb een gruwelijk hekel aan kou en Frans moet me echt kalmeren om rustig te blijven ademen. Mijn tanden klapperen als een gek, maar gelukkig laat hij me elke keer weten hoe lang ik nog te gaan heb. Wat lijken die 2,5 minuten freaking lang! Door Frans rustige stem en begeleiding lukt het me om in de laatste minuut kalm te blijven en te concentreren op wat er eigenlijk in mijn lijf gebeurt. Adem in….adem uit….en opeens zijn die 2,5 minuten voorbij!

juliette_amadsoedjoek, strongbodynl, pilates
Koud!! But I keep on smiling

Na de sessie lijken mijn kuiten net twee bevroren kipfiletjes en de badjas voelt aan als een warme en welkome deken! Ik voel al gauw mijn bloed langzaam naar de oppervlakte stromen…het is een bijzonder gevoel om te ervaren. Dat moment wanneer op een langzame tempo je lichaam vanuit binnen wordt opgewarmd….Mijn spieren beginnen zich compleet te ontspannen en ik voel mijn lichaam in een soort roes komen….zennnnnnnn…..

Dagen later voel ik nog steeds het effect ervan. Ik ben enorm lichaamsbewust en weet precies wat er gaande is in mijn lichaam. Mijn strakke kuiten en stijve hamstrings voelen een week later nog heel ontspannen aan. Gelukkig heb ik weinig mankementen aan mijn lijf, maar ik kan me voorstellen wat voor effect het heeft op mensen die chronisch pijn hebben en op een snelle, pijnloze en effectief manier hun lichaam willen ontspannen en helen. Lees hier meer welke aandoeningen en pijnen aangepakt kunnen worden met een cryo sauna sessie.

Zoals eerder vernoemd organiseert Frans ook health trips naar Marokko. En de cryo sauna gaat mee!! De 5 sterren gezondheidsreizen van HB Health Travels zijn bijzondere reizen. Naast het detox programma en natuurlijk de cryo sauna sessies, wordt er ook aandacht besteed aan het verbeteren van je ademhaling met de Buteyko-Methode en aan het verbeteren van je doorbloeding met Fysische Vasculaire technologie.
Dit is een bijzondere gelegenheid om je alvast voor te bereiden voor de winter en voor de reis in oktober hebben ze zelfs een speciale promotie! 50% korting op de geheel verzorgde reis inclusief retourvlucht vanuit Nederland naar de betoverende stad Marrakesh. Almost too good to be true! Who is in??

 

Liefs,

StrongbodyNL, Challenge, Juliette Amadsoedjoek

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *