Waarom ik Oud en Nieuw het liefst met mijn familie vier

strongbodynl

Happy new year! Welkom bij mijn eerste blogpost van 2018. Heb je ook zo’n fijne Oud en Nieuw gehad? Zo’n jaarwisseling vind ik wel bijzonder hoor. Een moment dat gezamenlijk over de hele wereld wordt gevierd, maar iedereen het op zijn eigen manier ervaart.
Voor de één een goed excuus om helemaal los te gaan, voor de ander juist om zich terug te trekken. Voor veel opgewonden jochies een fantastisch moment om eindelijk vuurwerk af te kunnen steken terwijl anderen er juist van gruwen.

Voor mij persoonlijk is de jaarwisseling een meetpunt waarop ik een heel jaar reflecteer. Hoe stonden we er vorig jaar voor en hoe ver zijn we nu gekomen? Is iedereen nog in gezonde staat?  In een jaar gebeurt en verandert er namelijk zoveel. Het ene jaar misschien op het gebied van liefde en werk, het andere jaar op het gebied van familie en kinderen. Het is ieder jaar toch weer een verrassing!

Ik ben dan ook op Oud en Nieuw het liefst bij mijn familie. Al sinds mijn jonge jaren ben ik om klokslag 12 uur samen met mijn ouders en zelfs toen ik volwassen werd en naar Engeland verhuisde heeft deze traditie stand gehouden. Inmiddels is de groep in de loop der jaren met 10 kleinkinderen uitgebreid! Sinds enkele jaren vieren wij Oud en Nieuw bij mijn jongste zus Urmie aangezien haar zoon Brenton, het jongste kleinkind, de hele dag in de weer is met het afsteken van zijn vuurwerk en graag thuis wil blijven! Wij komen dan ook graag naar hun toe!

strongbodynl, julietteamad
Ondanks dat we de deur niet bij elkaar plat lopen hebben we toch een hechte familieband waarin er weinig wordt geoordeeld. Er is respect voor elkaar en elkaars keuzes. En op 31 december wanneer de klok 12 uur slaat wil ik omringd zijn door de mensen waar ik het meest van hou en wel om deze redenen;

Een moment van reflectie

Oud en Nieuw is voor mij een moment van bezinning en terugblikken. Ik gun mezelf de tijd om te verwerken wat ik allemaal heb meegemaakt. Of het nu positieve of negatieve ervaringen zijn geweest.
Ik heb ooit een keer Oud en Nieuw in een club gevierd samen met mijn beste vriendin en ondanks dat ik het super leuk vond om met haar te zijn, stond ik om klokslag 12 uur jankend op de dansvloer! Geen familie, geen kinderen om me heen! Het was een bijzonder jaar vanwege de geboorte van mijn jongste dochter Kaylee en de gedachte dat ik niet bij haar was, vond ik verschrikkelijk. Sindsdien weet ik dat ik het liefst met mijn familie wilt zijn.
Ik heb natuurlijk ook zwaarmoedige jaarwisselingen gehad vanwege mijn scheiding, verlies van mijn woning en heftig liefdesverdriet. Maar ook bijzondere en trotse jaarwisselingen in de jaren waarin ik veel had overwonnen. Op zulke momenten waardeer ik dat ik mijn familie om mij heen heb.

Een bijzondere meetpunt

Het is fantastisch om te zien hoe mijn familie en de kleinkinderen zich ontwikkelen en Oud en Nieuw is een geweldige meetpunt daarvoor! Ik heb mijn eigen kinderen, neven en nichten zien opgroeien van baby naar jong volwassenen. Bij hun eerste jaarwisseling zijn ze nog niet echt bewust van wat er gebeurt en elk jaar zie je die bewustzijn groeien totdat ze ineens hun eigen vuurwerk willen afsteken. Als ze de tienerjaren ingaan, laten ze het vuurwerk links liggen en draait alles om feesten, vrienden en alcohol! Na het proosten gaan ze na 1 uur de hort op, klaar voor het volgende feestje. Wie weet dat er bij de volgende jaarwisseling meer aanhang bijkomt! Het is een genot om hun ontwikkeling en progressie ieder jaar bewust mee te maken!

Het is de perfecte familiegelegenheid

We leiden allemaal een druk leven en ondanks dat we gedurende het jaar genoeg verjaardagen hebben waar we elkaar kunnen zien, komt het voor dat ik mijn neven en nichten soms maanden niet zie. Kerst en Oud en Nieuw zijn die speciale dagen waarop de hele familie aanwezig is. We kunnen bij elkaar compleet onszelf zijn en we delen een moment van saamhorigheid, lekker gek doen, samen dansen en we delen onze favoriete hobby: LEKKER ETEN! Met Oud en Nieuw hebben we dit jaar bijvoorbeeld oude homevideo’s met elkaar bekeken. Een video zegt toch veel meer dan foto’s. Je hoort ineens de stemmen, je ziet de manier van praten en ik besefte me ineens hoeveel haar mijn broertje en mijn vader vroeger hadden! Het leven vliegt voorbij en we vergeten zo vaak wat we hebben meegemaakt. Met het kijken van de homevideo’s werden we voor even weer terug geslingerd naar vroeger en konden we weer genieten van een peuter Yasmin, de geboorte van Kaylee en de kleutertijd van mijn neven en nichten. Heerlijk!

Ik ben dankbaar
Het leven is een wonder en ik sta stil hoe dankbaar ik ben dat iedereen nog steeds gezond is. Ieder jaar realiseer ik me dat mijn ouders weer een jaartje ouder zijn geworden en voel ik heel veel dankbaarheid dat ze beiden nog vitaal zijn. Ik ben bewust van wat ik heb en besef dat ik een enorm rijk mens ben.

strongbodynl, pilates, julietteamad
Bewust leven draait om kleine dingen en momenten als een jaarwisseling koester ik om stil te staan bij mijn gevoel. Hoe beleef jij Oud en Nieuw? Sta je er helemaal niet bij stil of neem je toch een moment om terug te kijken? Is het voor jou een periode om voornemens te maken of doe je dat liever niet? Heb je toevallig grote plannen dit jaar of vind je het best zo? Ik ben benieuwd naar jouw gedachten!

Liefs,

StrongbodyNL, Challenge, Juliette Amadsoedjoek

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *