Weekendje glamping met de familie: Quality time

weekendje glamping

Het leek me een waanzinnig idee voor de familie: weekendje glamping in Twente, Overijsssel. Nadat ik de Groupon deal in april had gekocht, bleek het enige beschikbare weekend in oktober te zijn. Ik stond er bij de boeking niet echt bij stil, maar naarmate het weekend dichterbij kwam realiseerde ik mij dat slapen in een tent in oktober stervenskoud zou kunnen zijn! Maar gelukkig konden we tijdens ons familie weekend genieten van een heerlijke nazomer. Behalve ‘s nachts dan. De koude herfstnachten overleefden we in onze onesies en warme pantoffels!

weekendje glamping

Glamping

Glamping is momenteel hot en trendy. Het woord komt voort uit de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’ en staat voor kamperen met luxe en in een bijzondere sfeer zoals een lodgetent. We verbleven op Erfgoed Bossem in het Twentse Lattrop-Breklenkamp, een Saksische boerderij waar je kan logeren en slapen onder de sterren in een Sterrenkubus of in luxe kan kamperen in de lodgetenten.

weekendje glamping

Wij zijn geen kampeer types. Mijn eerste kampeer ervaring was op mijn negentiende toen ik geen geld voor vakantie had. Het werd ook meteen de laatste keer nadat ik met mijn toiletrol naar het publieke toilet moest!

Maar dit is van een andere level want de grote lodgetent is van alle gemakken voorzien: een kitchenette met koelkast en vriesvak, een comfortabele zithoek, schattige hemelbedden, een eigen toilet (!) en een heerlijke houten tub. Dit is pas echt luxe kamperen!

Ik had me terecht zorgen om het koude weer gemaakt want de eerste nacht was het ijskoud! Brrrrr! Ik ben zo met mijn onesie aan in bed gestapt om te gaan slapen. Gelukkig konden we bij elkaar de warmte opzoeken! De volgende ochtend werden we wakker met het geluid van de koeien en prachtig zonnig weer. Yes! Nog even genieten van de laatste nazomerdagen! De tweede nacht merkten we meteen het verschil: het was veel minder koud! En misschien scheelde het ook wel dat we deze keer de kruiken hadden ontdekt en gevuld!

De houten tub was trouwens onze favoriete onderdeel in de tent. Wat een complete ontspanning wanneer je volledig ondergedompeld in dat diepe bad ligt! Een glas Pina Colada erbij en het leven is goed…

weekendje glamping

Sterren kijken

Het heelal is iets wonderbaarlijks. Mysterieus en onaantastbaar. In Rotterdam zie je eigenlijk nauwelijks sterren maar in Lattrop-Breklenkamp werden we overvallen door een deken van sterren. Adembenemend. Yasmin had bij de Euroster Rotterdam een cursus gevolgd en met de app SkyView Lite konden we precies zien welke sterren aan de hemel stonden. Stonden we daar met z’n viertjes tijdens ons weekendje glamping in onze onesies en pantoffels naar die prachtige sterrenhemel te kijken! Dat maakte de eerste nacht wel heel speciaal!

Quality time

De meiden zijn nu (jong) volwassenen en beetje bij beetje beginnen ze allemaal een druk en eigen leven te krijgen. We zien elkaar tegenwoordig steeds minder. Yasmin heeft een drukke baan als Innovation Manager, Jada studeert in Den Haag en geniet van een levendig studentenleven, Kaylee heeft het druk met haar MBO opleiding en haar grote sociale kring en deze mama zit ook niet echt stil. Het komt steeds minder voor dat we met z’n viertjes in één ruimte zijn en dat we fijne eindeloze gesprekken met elkaar kunnen voeren.

weekendje glamping

Quality time is voor mij belangrijk. Niet alleen in fysieke zin, maar ook wanneer je emotioneel aanwezig bent. Geen afleiding van urenlange WhatsApp gesprekken, doelloos scrollen op Insta of continue activiteiten plaatsen op Snapchat, want zeg eerlijk: de huidige tiener is verslaafd aan zijn mobiele telefoon!

Tijdens onze lange autorit naar Lattrop-Breklenkamp was er gelukkig volop tijd voor lol en kletsen. Onze gesprekken over persoonlijke ontwikkeling zijn mijn favoriete en tijdens zulke familiemomenten kunnen we reflecteren over recente gebeurtenissen. Vier mensen, vier verschillende levens en gezamenlijk honderden verhalen. In het dagelijks leven is er weinig tijd om er uitgebreid over te praten. Nu hadden we tijdens ons weekendje glamping volop de tijd om te luisteren naar elkaars verhalen en eventuele adviezen te geven. Geen oordeel maar wel leren van elkaar. Je groeit als gezin en komt door praten tot nieuwe inzichten.

In de tent was de sfeer ook gemoedelijk en er hing een smooth energy. Terwijl de één in de houten tub lag te chillen, stonden de andere twee in hun onesies te dansen. Op zulke momenten ben ik zo blij dat ik mama van ze ben!

Samen op avontuur

Let’s go on an adventure! Een paar maanden geleden had ik drie paar hiking boots voor de meiden gekocht. Of ze het wilden of niet: we gingen hiken als familie! Gelukkig zijn de meiden altijd wel in voor een avontuur en we hadden een leuke trail gevonden in Delden. Zoals ik al eerder schreef, vind ik hiken de ideale combinatie van mindfulness en een effectieve workout. Je voert zulke leuke gesprekken met elkaar omdat alle andere prikkels en afleidingen wegvallen en je traint meteen je billen en benen!

weekendje glamping

Mijn meiden hebben van kleins af aan altijd enorm veel fantasie met elkaar gehad en ze konden in het bos hun ei kwijt: door natuur veranderden ze weer in kleine meisjes en voordat ik het wist hadden ze weer hele film scenario’s verzonnen om die dan in het bos na te spelen. Fantastisch om te zien dat hun innerlijke kind nog alive and kicking is!

weekendje glamping

Koester elkaar

Voordat je het weet is een dag, een week, een maand en zelfs een jaar voorbij gevlogen. We leven in een maatschappij vol prikkels en je leeft zo makkelijk langs elkaar heen. Wat weet je eigenlijk echt van elkaar? Heel weinig. De huidige generatie heeft vaak een online sociaal leven waar wij als ouders geen weet van hebben. Onze aandacht wordt verdeeld tussen gezin, werk, huishouden en een sociaal leven. Wanneer is er tijd voor reflectie en bezinning als gezin?

weekendje glamping

Koester elkaar. Een weekendje weg doet zoveel goeds. Een ander behang, weg van de dagelijks sleur, het spannende van het onbekende en de kostbare tijd die je zonder interrupties met elkaar kan doorbrengen. Vooral nu onze levens beetje bij beetje van elkaar beginnen los te koppelen, kijk ik more than ever uit naar ons volgende familie trip!

Hoe breng jij quality time met je familie door?

Liefs,

Handtekening Juliette

 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Wat een heerlijk stel bij elkaar, zeg! Fijn om samen te genieten van quality time en wow, wat gaaf zo’n glamping uitje. Die tub… zó passend in het geheel!

  Quality time met mijn dochter bestaat vooral uit wandelen/kletsen, zo zijn we allebei op ons best. Daarna een wijntje en samen eten, maar omdat we allebei stuiterkonijntjes zijn éérst dat wandelen!

 2. Wat een leuk clubje zijn jullie zo samen!

  Wij zijn ook geen camping helden ondanks ik tot mijn 15e elk jaar minimaal 1 keer kampeerde samen met mijn ouders en broertje en zusje…. Daarom zijn wij nu liever van de hotels haha

  Maar zo een glampinguitje klinkt wel heel erg tof! Al weet ik niet of ik het aan zou durven haha… Die kou alleen al hahaha ben echt een koukleun haha

 3. oh wat heerlijk zeg. Vroeger ging ik altijd camperen en ik vond het heerlijk. Mijn vriend moet er nu niets van hebben, ook glamping is niets voor hem helaas.

 4. Mooi hoor, die houten tub is ge-wel-dig! Ik zou er niet aan moeten denken om in oktober naar een glamping te gaan maar hoera hoera voor onesies! Jullie staan superleuk op alle foto’s overigens 🙂

 5. Vooral in de digitale wereld van tegenwoordig is quality time nog belangrijker als dat het al was. Zo te zien is dat bij jullie goed gelukt, ondanks het wat fris was 😉

 6. Glampen is zo leuk, heerlijk in de natuur! Wat een mooie en gezellige foto’s ook, stralend zijn jullie!

 7. Ik ben nooit zo van het kamperen, maar glamping klinkt veel beter! Fijn dat je goed weer had 🙂