Pilates video: 12 min Easy Stretching Routine

12 min Easy Stretching Routine

Hier is ‘ie dan: de Easy Stretching Routine. Een stretch die je kan doen als warming up voor mijn andere Pilates video of om juist je dag vol energie te beginnen. Misschien heb je er behoefte aan na een drukke werkdag of juist na een workout om je spieren te laten herstellen.

easy-stretch

Flexibiliteit is heel belangrijk. Zeker wanneer je ouder wordt en bewegen moeilijker wordt. Als je blijft rekken en strekken dan behoudt je langer de flexibiliteit in bijvoorbeeld je rug, hamstrings en heupen. Het bevordert ook de mobiliteit in je gewrichten en strekken zorgt ervoor dat je weefsel soepel blijft. Voorkom met rekken stijfheid in je lichaam zodat je in het alledaagse leven makkelijk en zonder pijn kan bewegen. Het maakt het leven zo veel makkelijker!

Door rekoefeningen te doen voor je workout verbetert je niet alleen je sportprestaties maar voorkom je ook blessures. Zeker wanneer je een kantoorbaan hebt, urenlang in een stoel zit en weinig in beweging bent. Het zitten vergroot de kans op (lage) rugpijn omdat jouw spieren continue worden verkort.

easy-stretch    easy-stretch

Met deze Easy Stretching Routine rek je verschillende spieren op: onder andere de hip flexoren en de heupen. Met de downward dog rekken we de lage rug, hamstrings en kuiten op. We werken ook aan de rotatie in de rug en doen wat back bend stretches met de cobra. Alle oefeningen vloeien in elkaar over zodat het natuurlijk aanvoelt om te bewegen.

De Easy Stretching Routine duurt slechts twaalf minuten en je voel je niet alleen goed, maar je neemt ook de tijd om te reflecteren op je lichaam door oprechte aandacht eraan te geven. Je lijf is je belangrijkste vervoersmiddel om je doelen te bereiken so be kind to your body!

easy-stretch

Geniet ervan!

Liefs,

 

strongbodynl, julietteamad

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Dat ziet er ontspannen uit! Ik ben alleen net een houten plank en kan dit soort dingen echt niet 😉

  2. Ondanks dat ik regelmatig dit soort oefeningen doen en ook lange tijd op yoga en zelfs even pilates heb gezeten, blijf ik echt een stijve hark… Maar dit neemt niet weg dat ik het wel hele fijne oefeningen vind

  3. Oh lijkt me super, ik ga ze morgen doen na het hardlopen. Stiekem vind ik het lekkerste aan hardlopen het uitgebreid stretchen erna haha dus eens wat anders proberen lijkt me zalig. Bedankt voor het delen 😉

  4. Ik zou dit echt vaker moeten doen. Het is een behapbare oefening voor iemand als mij en het lijkt me ontzettend ontspannen om te doen!

  5. Ohh wat leuk! Ik heb dit wel eens geprobeerd, maar bij mij gaat het toch allemaal iets minder soepel 🙂

  6. Ik heb een slechte lichaamshouding. Daardoor heb ik regelmatig spanningen in mijn rug. Heel naar. Ik mag nu weer naar de cesartherapeut.

  7. Dit zou ik misschien ook eens moeten doen. Zou zejer niet verkeerd zijn. En dat on masr 12 minuten

  8. Wat ziet dit er fijn uit. Ik doe dit eigenlijk nopit