Halve foam roller workout | strongbody.nl
25
jan

Halve foam roller workout – deel 2 | Pilates video

Eindelijk staat er weer een Pilates video online! De afgelopen maanden zijn hectisch geweest en stond het opnemen van nieuwe Pilates workouts op een laag pitje. Maar I’m back! En deze keer met het beloofde tweede deel van de halve foam roller workout!

foam roller workout

Belast niet je onderrug

In het eerste deel van de foam roller workout bleef je voornamelijk met heel je lijf liggen op de roller. Deze keer komen we van de roller af en plaatsen we die dwars onder de schouderbladen (voor de dames onder je BH band), onder de billen en voeten. Het wordt hard werken voor de diepe buikspieren! Belangrijk is dat je de kracht niet vanuit je onderrug haalt wanneer de benen omhoog komen. Blijf ten alle tijde de ribbenkast tegen de roller aanduwen en je zult zien dat je buikspieren al heel snel in vuur en vlam staan!

foam roller workout

Uitdaging

Je wordt uitgedaagd want de halve foam roller maken sommige Pilates oefeningen extra zwaar. Bij Pilates draait alles om beheersing en bewust bewegen. Ook wanneer je spieren sneller moe worden door de roller dan is het belangrijk dat je die controle behoudt. We doen bijvoorbeeld een shoulder bridge op de roller waardoor je je bilspieren uitgedaagd worden. Stay focused en blijf de oefeningen netjes doen!

Massage

In deze roller workout masseren we ook meteen de knopen in de lage rug en billen Je hebt vaak totaal geen idee hoe vast je zit in je heupgebied. En ik moet eerlijk zeggen…In het begin it hurts like hell! Je weet niet wat je overkomt…..maar na de les ben je meteen een ander mens! Niet alleen keihard gewerkt maar ook meteen gemasseerd!

foam roller workout

Sport BH
Wat vind je trouwens van deze sport bh van Yvette Sports? I love this one! En vooral vanwege de voorsluiting.

yvette sports

Want bij de meeste sport bh’s draaien mijn armen bijna uit de kom om het van achteren vast te maken! Ook is deze sport bh is van High level niveau en dat betekent dat het zeer stevige bescherming biedt. Zeker wanneer je een high impact sport beoefent. Naast Pilates geef ik namelijk ook bodyshape lessen met cardio training. En bij cardio training gaan de borsten alle kanten op. Hallelujah voor een goed supportende sport bh

!

foam roller workout

De nieuwe halve foam roller workout video vind je hieronder en op mijn YouTube kanaal. Wil je meer Pilates video’s zien en op de hoogte blijven van de nieuwste video’s? Of deel 2 niet missen van de halve foam roller workout? Abonneer je dan gratis op mijn YouTube kanaal. Ik zie je dan elke laatste vrijdag van de maand op de mat!

Work those abs baby!

Liefs,

 

StrongbodyNL, Juliette Amadsoedjoek

StrongbodyNL, Juliette Amadsoedjoek

 

 

 

 

 

 

 

 

9 Responses

  1. Dit lijkt mij zo’n fijne sport om te doen! Ik heb een paar keer een begin gemaakt, maar mijn lichaam is er helaas te zwak voor en een conditie opbouwen lukt niet. En dat vind ik zo jammer, het ziet er net als yoga zo fijn uit!

Leave a Reply