Hiken met familie maakt gelukkig

Hiken met familie

Hiken met familie maakt gelukkig. Dat is nog eens een andere benadering van geluk! Geluk voelen komt in verschillende gedaanten en eigenlijk zijn zulke eenvoudige activiteiten zoals hiken met de familie er ééntje van. Ik vind het zelf heerlijk om lange wandeltripjes te maken, de natuur in te gaan en alles achter me te laten. Mijn meiden Yasmin, Jada en Kaylee nam ik deze keer mee.

Hiken met familie

Trail Delden

Eigenlijk hadden ze weinig keus: ik had namelijk ongevraagd drie paar hiking boots voor ze gekocht en aangekondigd dat we binnenkort zouden gaan wandelen. Want mama’s wil is wet…..toch? Maar gelukkig zijn de meiden redelijk sportief en altijd in voor een avontuur!

Hiken met familie

Tijdens ons weekendje glamping in Twente hadden we dankzij Google een leuke trail gevonden in Delden. Vroeger haalde je informatie over wandelroutes bij een VVV kantoor, maar tegenwoordig zijn ze online heel makkelijk te vinden. Handig is ook dat je meteen kan zien hoe ver het lopen is, hoe lang het gemiddeld duurt en hoe moeilijk het is. Deze trail was redelijk eenvoudig te lopen en had een duidelijk wandelpad. Maar mijn nieuwsgierige en avontuurlijke meiden deden het natuurlijk weer anders: pad af en het bos in! Een beetje klimmen, gevallen boomstronk hier, stapels takken daar…Ze kwamen erachter hoe fijn het was om trailschoenen te dragen! Ik had namelijk rekening gehouden op wat voor ondergrond we zouden gaan lopen. We zijn (nog) geen bergbeklimmers en dus zijn deze categorie C wandelschoenen er ideaal voor. Zelf vind ik hoge wandelschoenen prettiger zitten omdat ook de enkels worden ondersteund. Ook neem ik een half maatje groter omdat mijn voeten uitzetten en ik graag dikke sokken in de schoen draag. Deze makkelijke route was trouwens ideaal om de schoenen in te lopen.

Hiken met familie

Geluksgevoel

Hiken met familie is heerlijk! Op het moment dat ik het bos inga, komt er een soort rust over me heen. Zalig vind ik de stilte. Slechts het geruis van de bomen en gezang van de vogels. Oh en onze stemmen! Want wij zijn enorme kletskousen. Vier verschillende vrouwen met nu al hun eigen (sociale) levens en verhalen. Verbonden door een hechte familieband. Ik heb mijn kinderen nooit als kinderen gezien, maar altijd als kleine mensjes met hun eigen wensen en gevoelens. Drie verschillende karakters met hun eigen purpose in life.

Hiken met familie

Kinderen zijn net levensspiegels. Jij bent als ouder hun referentiekader. Je denkt dat ze niets zien of horen maar ze observeren goed en zijn net kopieermachines. Jouw gedrag en communicatie worden zonder problemen gekopieerd. Nou het is soms een confrontatie hoor! Door hun gedrag heb ik dingen van mezelf ontdekt waar ik echt niet blij mee ben. Zoals snel afgeleid zijn bijvoorbeeld. Dat hebben ze zeker weten van mij! Maar er zijn ook zoveel andere dingen waarin ik mezelf herken.

Hiken met familie

Lees ook: Citytrip: naar Rome met mijn dochters

Yasmin (22) is mijn verantwoordelijke, leergierige en spirituele spiegel. Mijn praatmattie. Onze gesprekken over het leven duren uren! We leren van elkaar en mijn respect voor haar is groot. Jada (18) the girl in the middle. In haar zie ik mijn neiging tot nervositeit maar ook het geloof in het goede van de mens. Haar puurheid en doorzettingsvermogen is wat ik bewonder in haar. In mijn rebel Kaylee (17) zie ik mijn eigen vuur, de strijder en het schijt hebben aan de wereld. Ze maakt moederschap uitdagend en brengt me daardoor als moeder en mens elke keer naar een volgende level.

Door de stilte in de natuur word ik bewust van al mijn levenslessen en word ik overvallen door een intens geluksgevoel. Geen afleiding. Geen prikkels. Geen mobiele telefoons. Slechts reflectie. Ik geniet van ons samenzijn. Van onze gesprekken en van de typische grapjes die alleen wij begrijpen.

Hiken met familie

Mama is gelukkig

Zittend op een gevallen boomstronk observeer ik de meiden op een afstand. Hun innerchild komt tot leven want het bos verandert ze weer in jonge speelse kinderen. Hun fantasie slaat op hol en wanen zij in een verhaal waarin hun dorp afgebrand is, ze radeloos zijn en op zoek moeten naar een nieuwe verblijfplaats. Ze zijn volop aan het genieten en hebben alleen aandacht voor elkaar!

Hiken met familie maakt gelukkig en ik kom tot de conclusie dat mijn drie meiden jonge krachtige vrouwen zijn geworden. Vrouwen die in zichzelf geloven zonder arrogant te zijn en met een gezonde voorzichtigheid naar het leven kijken. Ik kan maar één ding denken: Mama is gelukkig.

Van welke activiteiten met je kinderen word je gelukkig?

 

Liefs,

 

StrongbodyNL, Juliette Amadsoedjoek

 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. prachtig dat wandelen met je gezin, mooie familie. Door je kids leer je inderdaad meer over je zelf.

  2. Wat een tof idee om met z’n allen te gaan hiken. Onze kindjes zijn nog klein, maar we genieten er ook keihard van om samen op pad te gaan.