Mango blauwe bessen smoothie | Plantbased Tuesday

mango blauwe bessen smoothie

April en een winterjas. Deze combinatie vind ik maar niets. Pasen hebben we net achter de rug en dit had juist een ideaal moment moeten zijn om van onze wintergarderobe te switchen naar de nieuwe lente collectie. Helaas pindakaas: buiten genieten in een dun jasje blijft voorlopig nog fantasie! Als diehard positivo besluit ik toch wat lentegevoel op te wekken met deze mango blauwe bessen smoothie. Deze keer niet één, maar twee smaken!

strongbodynl, mangosmoothie

Deze kleurrijke smoothie heb ik gemaakt met bevroren mangostukjes en blauwe bessen. Bevroren fruit is trouwens fantastisch om te gebruiken wanneer het buiten het seizoen moeilijk verkrijgbaar of erg duur is. Dat is zo fijn aan een smoothie: je krijgt op een makkelijke en snelle manier de juiste hoeveelheid groente en fruit in je lijf. Het is super lekker, bevordert de spijsvertering en geeft je veel energie. Ik heb een vegan versie gemaakt met kokosmelk, maar je kan natuurlijk ook amandel -of soyamelk gebruiken.

Maak de smoothie af met zaadjes zoals pompoen, -zonnebloem, -en chiazaden.

strongbodynl, mangosmoothie

Benodigheden:

 • handvol bevroren mango stukjes
 • 1 banaan
 • 2 el bevroren blauwe bessen
 • plantaardige melk

Bereiding:

 1. Doe halve banaan , mangostukjes en melk in de blender. Mix en giet in een lange glas.
 2. Doe de andere halve banaan, blauwe bessen en melk in de blender. Giet op de mango smoothie.
 3. Maak af met zaden en eventueel verse blauwe bessen.

Heb je dit gemaakt? Laat het me weten! Schrijf een comment of deel je foto op Instagram met #strongbodynl.

Probeer ook: Blauwe bessen smoothie bowl

Liefs,

strongbodynl, julietteamad

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Lekker hoor, ik maak dat vaak klaar in het weekend. Ik schrok al , slecht weer haha, maar toen zag ik dat de post uit April kwam. gelukkig is he weer nu beter.

 2. Heerlijk, met verse ingredienten smoothies maken, aarbeien, meloen, peer, kaneel, alles is heerlijk! en nog is mega gezond!

 3. Ziet er heerlijk uit! Ik heb nooit een blender gehad dus ik kon het nooit maken … maar nu heb ik er eentje dus ga ik dit zeker onthouden als lekker recept!

 4. Yammie! Ik maak altijd smoothies in het weekend. Deze ga ik onthouden!