Mijn mooiste verjaardagscadeau: één jaar extra levenservaring

47 jaar | strongbody.nl | Juliette amadsoedjoek

Yesss! Ik vier vandaag mijn zevenenveertigste levensjaar en wat voelt het goed! Want verjaardagen vieren is gezond. Hoe meer je er viert, hoe ouder je wordt.

juliette amadsoedjoek | strongbody.nl
Eén jaar extra levenservaring

Ik heb weer één jaar extra levenservaring in the pocket. Een nieuw hoofdstuk aan mijn levensverhaal is toegevoegd. Met nieuwe van onschatbare waarde lessen. Met nieuwe onverwachte ervaringen. Het klopt echt wat ze zeggen: naarmate je ouder wordt gaat het om de reis. En de nieuwe opwindende avonturen waar je continue in duikt.

Afgelopen jaar was het jaar van de actie. Het afstoffen van oude dromen met een doekje gedrenkt in verlangen. Verlangen om diep begraven doelen weer tot leven te brengen en uit te voeren. Het was het jaar van hergeloof in mezelf.

Weer durven te dromen

Het heeft even geduurd voordat ik weer durfde te dromen. Na een periode van crisis en overleven, komt een periode van herstel. En damn….Herstel kost tijd. Veel tijd. Je stopt oude dromen weg omdat je bang bent om te falen of omdat je geen power hebt om ze achter na te gaan.

Maar dan opeens voel je de kracht borrelen. Diep in je. Klaar voor eruptie. Klaar om jezelf te laten zien dat je weer durft te dromen. Om wederom van betekenis voor anderen te kunnen zijn in dit leven.

Ik heb enorm veel geleerd afgelopen jaar. Dit zijn mijn lessen geweest:

 • Doorzettingsvermogen: Ik – die vaak met veel enthousiasme ergens aan begin en na een tijdje er mee kap omdat ik ‘er geen zin meer in heb’ of ‘omdat het toch meer moeite kost dan verwacht’ – heb mezelf dankzij mijn blog kunnen trainen om consistent te zijn en door te kunnen zetten. Met creativiteit en goede planning was ik afgelopen jaar elke week in staat om weer nieuwe content te plaatsen.
 • Moederschap vanuit een ander perspectief te bekijken: in december gebeurde het. De relatie met mijn jongste dochter had een dieptepunt bereikt. Communicatie met elkaar was onmogelijk geworden en er moest ingegrepen worden om onze relatie te kunnen redden. Dat kwam in de vorm van het Crisis Interventie Team van de Jeugdbescherming. Vier weken lang intense begeleiding. Vier gesprekken per week. Het was heftig. Ik leerde door deze gesprekken om mijn moederschap vanuit een andere perspectief te bekijken. Wat werkte bij mijn andere twee dochters, werkte niet voor haar. Het heeft mijn blik verruimt, het heeft me tools gegeven en als mens doen groeien.
 • Ik ontwikkelde discipline: begin 2019 besloot ik dat mijn thema voor dit jaar ‘Discipline’ zou worden. Het ontwikkelen van goede time management, strakke planning, het aanleren van nieuwe gewoontes en het bereiken van (kleine) doelen. Zoals eerder gezegd was ik een quitter op de lange termijn. Wilde ik mijn dromen gaan realiseren? Dan moest ik discipline gaan krijgen. Beetje bij beetje lukt het me nu om mijn gedachten gefocust te houden en minder snel afgeleid te raken. Merk ik dat de periodes van uitstelgedrag steeds korter worden en begin ik mijn doelen één voor één te bereiken…..

 

47 jaar | strongbody.nl | Juliette amadsoedjoek

Leven in awe

Laatst hoorde ik in een podcast van Lewis Howes in gesprek met Jason Silva hoe belangrijk het is om elke dag een momentje van ‘awe’ te hebben. Om elke dag een stukje verwonderlijk kinderlijk gevoel met een nieuwe ervaring te voelen. Het is zo jammer dat naarmate je ouder wordt je dit gevoel los laat. Vergeet je stil te staan bij de mooie dingen om je heen, gun je jezelf geen hartsprongetjes meer als je wat bijzonder mee maakt en neem je dingen vaak voor granted.

Het is zoooo belangrijk om dit gevoel van verwondering te behouden. Laat je verrassen. Door onzekerheid, (nieuwe) mensen, de prachtige natuur en het leven zelf. Wees onbevangen maar met een plan. Wees lief voor jezelf en je lichaam. Geniet. Het leven geeft zoveel. Maak geen probleem van het ouder worden. Je ontvang het mooiste cadeau: één jaar extra levenservaring!

Liefs,

StrongbodyNL, Juliette Amadsoedjoek

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Gefeliciteerd! Wat goed dat je de discipline geleerd hebt zou ik een groot voorbeeld aan kunnen nemen..

 2. Gefeliciteerd met je verjaardag en je zegt het heel moi, een jaar extra levenservaring. Je hebt volgens mij best een heftige tijd achter de rug als ik het zo lees en je zegeningen tellen is helemaal niet verkeerd.

  1. Dank je wel Lodi! Ik ben inderdaad dankbaar voor wat ik afgelopen tijd heb meegemaakt en hoe ik daarmee bent gegroeid als mens.

 3. ja dat is heel waar. je bent weer een jaartje ouder dus weer een jaar langer geleefd. dat moeten we koesteren

 4. Dat moet wel heel intens zijn als je zoveel problemen met je kind hebt dat je dan 4 keer per week op gesprek moet 😮

  1. Ja het was zeker heel intensief! Ze kwamen gelukkig bij ons thuis maar ons dagelijks leven heeft inderdaad even stil gestaan om dit opgelost te hebben. Ik heb er zelf enorm veel van geleerd.

 5. Wat een herkenbare blog. Ik herken veel dingen vooral dromen hebben maar ze niet echt waar durven te maken of er mee stoppen. Maandag ga ik weer beginnen aan een nieuwe droom en ik ga niet stoppen. Ik kan dit! Leuke blog.

 6. Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag. Ik herken een aantal dingen in je blog. Ik ben ook ram van sterrenbeeld haha.
  Een heel mooi blog. Vooral ook te lezen dat het beter tussen je dochter en jou gaat. Laat dit maar een mooi jaar voor jullie worden!

  1. Dank je wel! Hahaha zou het dan een Ram ding zijn? Ja gelukkig gaat het weer goed tussen ons. Soms heb je hulp van buitenaf nodig en zo te zien gaan we een mooi jaar tegemoet.

 7. Gefeliciteerd met je verjaardag! dat jurkje staat je ook heel erg leuk