Pilates Gewichten Workout – Deel 2 | Pilates Video

Pilates Gewichten Workout – Deel 2 | strongbody.nl

Trainen met gewichten vind ik heerlijk! De oefeningen worden intensiever en de diepe buikspieren moeten harder werken. Er is wel één valkuil: je hebt de neiging om de grote spieren te gebruiken, dus volle concentratie bij de oefeningen is nodig!

Pilates Gewichten Workout

Tweede deel

In dit tweede deel van de Pilates Gewichten Workout ligt de nadruk op de diepe buikspieren en de armen. We doen de oefeningen deze keer in de volgende posities: zittend, op de handen en knieën en liggend op de buik. We dagen ons lichaam uit door de oefeningen beheerst en gecontroleerd te doen omdat we de grote spieren niet willen overbelasten.

Powerhouse

Wist je trouwens dat Joseph Pilates (the man himself) zijn bewegingsleer Contrology noemde? De focus ligt tijdens de oefeningen op de diepe buikspieren, soms ook wel de ‘powerhouse’ genoemd. Om de oefeningen correct uit te voeren hebben we de Transversus Abdominis (TA) nodig. Dat is de diepste buikspier en één van de belangrijkste stabiliserende spieren voor de lage rug en heupen. Je kan het zien als een inwendig korset. De TA wordt bij elke Pilates oefening bewust geactiveerd en het is verbonden met andere stabiliserende spieren zoals de bekkenbodem.

Yuki de hond

Bij de introductie van deze Pilates Gewichten Workout zie je Yuki (de hond van Arnoud) naast me chillen. Wat een lieverd is hij!

Pilates Gewichten Workout | strongbody.nl

Tijdens de opname wilde hij continue naar me toekomen maar hij gedroeg zich heel braaf! Aan het einde van de video zie je een hele blije Yuki! Hij besprong me zowat en ik moest gewoon laten zien hoe blij hij was dat we eindelijk weer konden knuffelen!

Pilates Gewichten Workout | strongbody.nl

Doe deel één en twee achter elkaar

Vind je elf minuten te kort? Doe dan deel één en twee achter elkaar voor een Pilates training van twintig minuten met gewichten. You’ll love it! Je werkt meteen aan je ‘bingowings’ (met andere woorden je kipfiletjes!) en een platte buik!

Op mijn YouTube kanaal vind je niet alleen workouts maar ook foodvideo’s waarin ik vegan Snickers maak en deel ik persoonlijke tips zoals Mijn Tinderervaringen. Abonneer je op mijn YouTube kanaal om als eerste op de hoogte te blijven van mijn video’s!

Laat me in de comments weten wat je van deze 11 min Pilates Gewichten Workout vindt. Wil je graag een Pilates workout zien die een bepaald probleem of lichaamsgebied behandelt? Let me know!

Liefs,

Handtekening Juliette

 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Het ziet er zo goed uit! Vorig jaar heb ik wel eens aan pilates gedaan, maar met gewichten lijkt me helemaal fijn. Ik heb problemen met mijn knie en man deze niet te ver buigen, maar ik wil toch eens kijken of dit misschien kan.

  2. LOL. Ik moet lachen om de eerste zin, dat je trainen met gewichten heerlijk vind. Dat klinkt wel bijzonder. Het lijkt mij vooral heel pijnlijk moet ik bekennen.

  3. Dit ziet er goed uit. Ik ben echt yoga fan en doe dit meer dan 13 jaar! Wellicht wel leuk om een keer Pilates te doen.