Pilates mini ball benen workout | Pilates video

Pilates mini ball benen workout | strongbody.nl

Welkom bij deze Pilates mini ball benen workout! Vorige maand stonden je buikspieren met de oefeningen in brand en nu zijn de benen aan de beurt. We pakken onder ander de hamstrings en de binnenkant van de benen aan. Heb je geen Pilates mini ball? Online kan je ze vinden via Bol.com of Ali Express. Of misschien heeft jouw kind stiekem nog een kleine zachte plastiek bal in zijn speelgoedkist liggen?

Pilates mini ball benen workout

Sterke hamstrings

Zoals eerder gezegd worden deze keer onder ander de hamstrings getraind. Wat zijn de hamstrings eigenlijk? Het is een verzamelnaam voor drie verschillende spieren: de semimembranosus, de semitendinosus en de biceps femoris die samen de hamstrings worden genoemd. Door deze drie spieren kunnen we onze heup strekken en onze knieën buigen. Het is een belangrijke spiergroep voor dagelijkse activiteiten zoals wandelen, rennen en springen, maar ook bij het sporten zoals hardlopen, voetbal en wielrennen.

Vaak wordt er minder aandacht besteed aan de spieren aan de achterkant van je lichaam, terwijl die belangrijk zijn voor een goede houding en je sport prestaties. Balans in het lichaam is belangrijk en bij goed ontwikkelde quadriceps (voorkant bovenbenen), maar zwakke hamstrings krijg je disbalans in spierkracht. Dit kan leiden tot overbelasting blessures.

Doe ook: De 19 minuten billen en benen workout

Voortdurend proces

Ook al geef ik al 14 jaar les, het blijft belangrijk om mezelf te blijven ontplooien. Als Pilates lerares krijg ik zelf les van Marjolein van Sonsbeek van Pilates Studio van Sonsbeek in Zoetermeer. Marjolein ademt Pilates en is tevens hoofdredacteur van Pilatesglossy Nederlands en Pilatesglossy International.

Marjolein had vanaf haar jongste jeugd te kampen met fysieke klachten en pijn. Zij beoefent Pilates sinds 2003 en en was meteen”hooked” toen ze haar eerste privé-les op de apparatuur kreeg. Ze knapte meteen enorm op door deze prachtige methode en sinds 2009 is Marjolein zelf een gecertificeerd Pilates instructeur.

Marjolein brengt mij bij elke les naar een volgende level en leer ik onder ander van haar hoe ik de mat oefeningen beter kan communiceren. Meer informatie over haar lessen vind je hier.

Pilates mini ball benen workout

Wil je meer video’s zien en op de hoogte blijven van mijn Pilates video’s? Abonneer je dan gratis op mijn YouTube kanaal. Ik zie je dan elke laatste vrijdag van de maand op de mat!

Heel veel plezier met deze Pilates mini ball benen workout!

Train jij weleens je hamstrings?

Liefs,

Handtekening Juliette

 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Heel interessant artikel! Ik probeer nu en dan eens pilates te doen, maar vaak heb ik niet echt een idee waarmee ik bezig ben. Dit is dus heel leerrijk voor mij!

 2. Leuk om te lezen! Ik heb nog nooit pilates gedaan, het spreek met niet echt aan. Qua sporten ben ik meer van de team sporten.

 3. ik heb nog nooit een pilates les gevolgd, vind het altijd een beetje zweverig, maar dat is waarschijnlijk niet waar. Misschien toch maar eens proberen.

 4. Ik doe eens in de 3 weken een pilates les. Ik vind dit vaak de leukste lessen. Deze oefening hebben we geloof ik nog niet eerder gedaan. Ik zal hem eens proberen

 5. Heb heel veel gewrichtsproblemen en iemand had me ook pilates aangeraden – ben er nog op aan het nadenken of ik het zou doen of niet 🙂

 6. Gelukkig lach je nog op de foto! Ik vind het knap dat je je zo uitlaat over pilates. Ik denk dat het ergens nog een taboe is.

 7. Leuke workout ik heb pilates weleens gedaan in een sportschool vond het daar niet leuk was meer gericht op ontspanning dan kracht

 8. Het klinkt als een prettige en toch intensieve training. Ik twijfel al een tijdje of ik zoiets moet gaan doen.

 9. wat een leuke workout zeg! Ik ben sinds kort begonnen met sport. Deze ga ik zeker opslaan!

 10. Had ooit zo’n pilates dvd gekocht bij free record shop, werkte wel. Zal je YouTube kanaal eens opzoeken. Trainde mijn hamstrings wel toen ik nog regelmatig naar de sportschool ging maar dat is inmiddels al eeuwen geleden. Zonde eigenlijk!

 11. Ik vond Pilates altijd wel leuk in de sportschool! Maar daar kom ik niet meer, dus ik krijg niet echt veel beweging meer haha.

 12. Toevallig heb ik onlangs voor het eerst pilates gedaan met een ring. Fijn die sport, maar ik moet toch altijd echt knallen en hou het bij hiit en bootcamp 🙂