Quinoa pompoen zomersalade

Quinoa pompoen zomersalade

Dit recept van een quinoa pompoen zomersalade is makkelijk, fris en gezond. Perfect als maaltijdsalade of als smaakvol bijgerecht.

Quinoa pompoen zomersalade

Pompoen in de zomer? Yes, dat kan! Ik geef eerlijk toe dat ik deze pompoen model heeft gestaan voor één van mijn blog foto’s: namelijk over mijn eerste jaar zonder vlees. Ik vond het zonde om het weg te gooien. Uhm…even kijken wat ik ermee kan doen?  Ik wilde er geen soep van maken of een ander winters gerecht, maar iets luchtiger. Deze quinoa pompoen zomersalade past precies in dit seizoen!

De weergoden hebben ons veel zon gegund de afgelopen weken. Buitje hier, buitje daar, maar tot zover geen klachten van mij. Nu nog maar hopen dat dit warme weer door knalt tot in de nazomer. Deze zomer vier ik vakantie gedeeltelijk in het buitenland en de rest in Nederland. Dus het weer kan ons maar beter goed gezind zijn!

Deze quinoa pompoen zomersalade is een favoriet van me want ik ben gek op alles waar munt en koriander in zit. Eigenlijk heel grappig dat ik koriander nu lekker vind, want bij mijn eerste kennismaking ging ik bijna over mijn nek. Die vreselijke geur!! Maar somehow heb ik deze kruid nu compleet omarmd!

Quinoa pompoen zomersalade

Dit recept begint met het roosteren van de pompoen en de rode ui. Een halve flespompoen is gebruikt (zit ik toch nog met de andere helft!). Tip: Schil eerst de pompoen en snij in stukjes, want zoals je op de foto kan zien ben ik dat vergeten! Alsnog met vettige vingers na het roosteren gedaan! Werd een knoeierig boel haha.

Mix de overige ingrediënten met de gekookte quinoa en de geroosterde pompoen en binnen no time kan je genieten van deze verrukkelijke salade! Je kan de salade warm of koud eten.

Quinoa pompoen zomersalade

 

Quinoa pompoen zomersalade

 

Benodigheden:

Geroosterde pompoen:

 • 1/2 flespompoen
 • 1 rode ui in grote stukjes
 • 1tl gedroogde korianderblad
 • 1 tl venkelzaad
 • 1/2 tl komijnzaad
 • 1 el olijfolie (of meer indien nodig)
 • 2 tl maple syrup

Voor de salade:

 • 180 gr quinoa
 • 370 ml water
 • handvol gesneden verse munt
 • handvol gesneden verse koriander
 • pompoenpitten
 • 1 limoensap
 • 1/2 el olijfolie
 • zout en peper
Bereiding:
 1. Oven voorverwarmen op 220 graden. Schil de pompoen en snij in stukjes. Leg samen met de gesneden uit in een schaal met bakpapier en rooster voor 25 minuten.  Eenmaal geroosterd, zet apart en laat afkoelen.
 2. Doe de quinoa in een zeef en was het goed schoon. Doe in een klein pannetje en voeg het water aan toe. Laat samen koken. Als het water eenmaal kookt, doe het vuur zo laag mogelijk en laat verder koken voor 10 minuten. Blijf met een vork roeren tot gaar. Zet apart om af te koelen.
 • Wanneer quinoa is afgekoeld mix het met de pompoen. Voeg de limoensap, olijfolie, munt, koriander, pompoenpitten eraan toe. Breng op smaak met zout en peper.
 • Serveer koud of warm ( Ik vind koud het lekkerst)

Enjoy!

Liefs,

strongbodynl, julietteamad

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *