Review: Veggieworld 2019

veggieworld-2019 | strongbody.nl

Veggieworld 2019 is de grootste internationale veggiebeurs van Nederland. Vorig jaar lukte het me niet om te gaan maar ik keek er dit jaar naar uit om te kijken wat er allemaal gaande is in de vegan en vegetarische wereld. Zoals ik al eerder schreef ben ik ondanks dat ik plantaardig kook geen veganist. Ik leef volgens de 80-20 regel en dan komt het weleens voor dat ik buiten de deur gerechten eet waar zuivel of soms zelfs vis in zit. Ik vind de ontwikkeling naar een meer plantaardig leven heel fascinerend omdat ik er zelf midden in zit. En damn ik was niet de enige…er was enorm veel interesse!

veggieworld 2019

Twee dagen

Veggieworld 2019 duurde twee dagen en ik heb het bezocht op zaterdag, de eerste dag. Wat mij enorm opviel is dat het echt heel druk was. Zeker rondom de foodcourt. Lange rijen om een doner, sushi en gyros a la vegan te proeven. Mijn vriendin Mirjam stond er ook met Mhonki Bowls en verkocht heerlijke bietenburgers! Het zag er allemaal super lekker uit! Wat is er toch veel op veganfood gebied!

veggieworld 2019
Er werd van alles georganiseerd op Veggieworld 2019 om een vegan lifestyle te stimuleren. Boeksigneersessies, meet and greets met bekende veganisten maar ook lezingen. Ik heb ze helaas niet bijgewoond, omdat ik veel te nieuwsgierig was naar de stands en het eten op de beurs zelf.

Vegan food

veggieworld 2019Het aanbod op het gebied van vegan food groeit enorm hard. Het kost veel minder moeite om nu over te stappen naar een vegan lifestyle. Er waren zelfs producten voor lazy vegans: bevroren veganistische maaltijden die binnen tien minuten op tafel staan. Niet echt mijn ding omdat ik alles het liefst vers maak maar ik kan me voorstellen wanneer je een druk leven heb, dat dit een prima oplossing is! Ik heb van alles geproefd: cashew kazen, kokosyoghurt, vegan sauzen en vegan ‘vlees’ . Het aanbod is mega groot. Heel veel bedrijven springen in op deze trendy en vrij nieuwe lifestyle. Heel handig dat al die vervangers er zijn maar ik denk dat het ook belangrijk is om veel verse maaltijden te maken met pure producten.

Coconut bowl

Ik wilde altijd een cocout bowl en toen ik het op Veggieworldd 2019 zag moest ik er eentje halen! Helemaal toen ik zag dat je het kon personaliseren. Plant Ahead redt een kokosnootschil van de afvalhoop en bewerkt die tot een coole bowl. Recyle en enjoy! Wat vind je van mijn gepersonaliseerde versie?

veggieworld

Mijn aankopen

Oh wat was ik blij dat er een stand was met mijn favoriete vegan kaas! Ik had Bedda kaas in Duitsland gekocht toen ik in het Zwarte Woud ging hiken. Ik vond het zo lekker, maar helaas woon ik in Rotterdam en om elke keer naar Duitsland. te rijden voor kaas…Online kopen was ook veel te duur en dus had ik het al maanden niet gegeten. Ik heb meteen ingeslagen!

veggieworld 2019

veggieworld 2019

Ook had Boon een mooie aanbieding inclusief boa pao’s. Super yummie trouwens!
Ik gebruik zelf geen deodorant omdat ik het niet nodig heb. Maar voor mijn dochters heb ik vegan deo van Lekker in een potje gekocht en heb begrepen dat ze het heel fijn vinden. Arnoud kocht voor zichzelf douchegel zonder troep omdat hij een gevoelige huid heeft en hij merkt dat hij er goed op reageert.

Volgend jaar ga ik zeker weer naar Veggieworld. Sowieso om te kijken wat de laatste ontwikkelingen zijn maar ook zou ik deze keer meer lezingen willen bijwonen. Er stonden mooie onderwerpen en goede sprekers op de lijst die ik graag had willen zien. Duurzaamheid is een volgende uitdaging voor mij en ik ben bezig de eerste stappen daarin te nemen.

veggieworld 2019

Er ontstaat nu een globale bewustzijn dat we beter voor onze planeet en onszelf moeten zorgen. Plantaardig eten en duurzaamheid spelen daar een grote rol in. Veggieworld is een geweldige beurs als je daar meer informatie over wilt hebben en de eerste stappen durft te nemen voor verandering. We willen tenslotte dat onze volgende generaties nog van een mooie en gezonde Aarde kunnen genieten.

“Earth provides enough to satisfy every man’s needs, but not every man’s greed.”
― Mahatma Gandhi

Ben jij naar Veggieworld 2019 geweest?

Liefs,

StrongbodyNL, Juliette Amadsoedjoek

 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik wist niet dat deze beurs was, maar het lijkt me een bezoekje waard. Heel inspirerend en goed om op nieuwe ideeën te komen op het gebied van koken zonder vlees.

  2. Die coconut bowl vind ik leuk! Verder ben ik niet echt veggie, maar toch lijkt het me wel leuk om eens rond te kijken op zo’n beurs.

  3. Wat fijn dat er voor geïnteresseerden een beurs is om inspiratie op te doen! Super dat je het naar je zin hebt gehad.

  4. Ik vind het zo’n goede ontwikkeling dat er steeds meer interesse voor is en dat de opties steeds groter worden waardoor het makkelijker wordt om je levensstijl wat aan te passen. Leuke foto van je trouwens!

  5. Zeer interessant! Ik heb me er niet genoeg in verdiept om er echt iets van te zeggen maar ik vind het altijd heel ingewikkeld klinken ik ben gek op vlees, melk en kaas en kan me eigenlijk niet indenken dat ik dat niet meer zou eten..

  6. Lijkt me leerrijk om nieuwe producten te leren kennen. Ik eet wel nog af en toe vlees, maar kies ook wel eens voor een plantaardig of veggie alternatief

  7. Het lijkt me heerlijk om zo nieuwe producten te leren kennen, ik moet wel eerlijk zeggen dat ik af en toe wel graag vlees of vis eet, ik vind dat gewoon heerlijk. Maar ik hou ook wel van een alternatief.