Day of Happiness: Vind je ware geluk met deze ongebruikelijke tips

vind je ware geluk

vind je ware gelukHappy International Day of Happiness! Geweldig toch dat er een dag gewijd is aan geluk? Een favoriet onderwerp voor dit eenvoudig meisje waar geluk draait om simpelheid. Of het nu materiële spullen, persoonlijke relaties of pure principes in mijn hart betreft. Het mag vooral niet gecompliceerd of onduidelijk zijn.

Er wordt tegenwoordig zoveel geschreven over geluk en gelukkig voelen. Ik denk dat iedereen zijn eigen invulling van het thema heeft en er geen algemene richtlijn is. Ik kan alleen over mezelf spreken hoe ik het ervaar. Ware geluk is voor mij pure eigenliefde in de simpelste vorm. Innerlijke rust. Geen afhankelijkheid van externe mensen of factoren, geen schreeuwend ego en geen (voor)oordeel hebbend. En vooral geen gejaag op ware geluk of echte liefde volgens het Hollywood beeld.

Het gevoel van geluk is eigenlijk niet zo moeilijk. Integendeel. Het is juist heel simpel. Het is  namelijk afscheid nemen van oude gedachten waarin we denken dat we het extern moeten zoeken. Of het nu om de perfecte partner, de perfecte baan en materiële spullen gaat. Het bevredigen van onnodige behoeften zoals het bezitten van de nieuwste mode items, nieuwste auto’s en gadgets of het krijgen van zoveel mogelijk likes op je Instagram -of Facebookposts.

Consumeren of consuminderen?

We hebben weer een bloeiende economie. Het geld vloeit weer en er is meer koopkracht. Maar wat ik mij afvraag is: zouden mensen nu al vergeten zijn hoe we met weinig iets moois hebben kunnen opbouwen? Dat mensen elkaar geholpen hebben in een moeilijke tijd? Of gaan we weer grote plannen maken en consumeren in plaats van consuminderen? Gaan we weer proberen leegtes op te vullen met dure vakanties, grote auto’s en merkkleding en gaat eigenbelang weer voor? Ik hoop het niet.

In de afgelopen crisisjaren verloor ik een huwelijk, een zelfontworpen huis en alle spaargeld. Met zero euro en een forse restschuld eindigde ik met mijn drie kinderen in een veel te klein flatje twee hoog. Op sommige momenten was er niet eens geld om eten te kopen. Kortom, ik raakte de beruchte rock bottom, maar ondanks the serious shit was dat een geschenk! Want daar op de bodem vond ik de mooiste en grootste schatten van eigenliefde. Vind je ware geluk met deze ongebruikelijke tips:

vind je ware geluk, happiness

 1. Vind je kracht op de bodem.

Op die welbekende bodem van de put wordt je niet alleen geconfronteerd met jezelf en de realiteit, maar ook met hardnekkige gedachten die je in de loop der jaren eigen hebt gemaakt. Nutteloos onkruid die door je systeem woekert en waar je moeilijk vanaf kan komen. Vastgeroeste denkpatronen die jou weg houden van pure zelf liefde. Maar de bodem geeft je ook veerkracht. Je hebt iets om je van af te zetten en je neemt beslissingen die je nooit had voorzien.

Ik had bijvoorbeeld nooit verwacht dat ik ooit een uitkering moest aanvragen om mijn kinderen te voeden. Ik was altijd een trotse, zelfstandige vrouw die zelfs als voetbalvrouw haar eigen geld verdiende. Bye bye trots! Maar het was een bewuste keuze want ondanks dat ik als bijstand moeder mijn kinderen net te eten kon geven, was ik blij dat het mij de gelegenheid gaf om mijn kinderen oprechte en liefdevolle aandacht te geven in een periode waar ze me heel hard nodig hadden. Het was geld of liefde. Ik koos voor liefde. Voor moederliefde en eigenliefde. Al betekende dat we jaren niet op vakantie konden of nieuwe kleding konden kopen. Maar dat versterkte alleen onze hechte familieband.

Keer op keer nam ik intuïtieve beslissingen en koos ik voor confrontaties met mezelf om alle belastende lagen van me af te pellen. Ik vond op de bodem de mooiste edelstenen en juwelen over het leven en kwam steeds dichter bij mijn ware Ik.

2. Ontdek de zaadjes van je saboterende gedachten en verwijder ze.

Het ontdekken van de zaadjes van je saboterende gedachten klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. In het algemeen gaan mensen niet graag terug naar het verleden om te ontdekken hoe een bepaalde denkpatroon is ontstaan. Maar ik merkte dat het mij hielp in mijn helingsproces. Ik wilde hoe dan ook ontdekken wat de zaadjes waren. Ik was bereid erin te duiken en ze uit mijn systeem te verwijderen. En het was soms zeer pijnlijk, maar het proces herbeleven, accepteren en er een andere associatie aan te koppelen zorgde ervoor dat die verwilderde denkpatronen werden gereinigd.

En man, ik ontdekte wel honderden diepgewortelde en ondiepe zaadjes in deze periode! Het werd bijna een sport om mijn innerlijke Zelf te reinigen! Ik leek de Roteb wel. Maar op deze manier leerde ik heel snel een zaadje te  traceren en herkennen. Elke keer vond ik het zwaar wanneer ik terug ging naar een pijnlijk moment en dacht soms zelfs dat ik een hartaanval zou krijgen! Maar de beloning was immens groot. Het verwerken van pijn bracht steeds meer rust en reinheid in mijn hart.

vind je ware geluk, happiness

 

3. Hou geluk simpel

Als je eenmaal de meeste innerlijke rotzooi heb opgeruimd, afscheid hebt genomen van overtollige en onnodige materiële spullen en jezelf kan loskoppelen van wat de maatschappij van je verwacht, dan blijft alleen je pure kern over. Daar vind jij grenzeloze eigenliefde. Je wordt oordeelloos, je dankbaarheid vergroot en  je kent weinig angst omdat je weet dat je met weinig kan overleven. Als je eenmaal deze zachte innerlijke rust hebt ervaren, dan wil je die ook goed bewaken door je emoties, je keuzes en je leven simpel en helder te houden. En die simpelheid uit zich in verschillende gebieden van je leven:

 • De mensen die onrust in je leven brengen verwijder je uit je leven of je negeert ze.
 • Je vertrouwt het universum 100%.
 • Jouw beslissingen zijn intuïtief en niet hoofdelijk.
 • Je hecht minder waarde aan spullen en meer aan ervaringen.
 • Je ontwijkt negatieve energie om je innerlijke rust te bewaken.
 • Je voelt je gelukkig met de meest simpele dingen.
 • Je hebt balans in actie en rust.

Kortom: Hou geluk simpel, vertrouw jezelf en leef intuïtief. Wees moedig, confronteer jezelf en overwin je innerlijke battles en vind je ware geluk.

“They say a person needs just three things to be truly happy in this world: someone to love, something to do, and something to hope for.”
― Tom Bodett

 

HOE BELANGRIJK IS INTUITIE VOOR JOU?

 

Liefs,

strongbodynl, julietteamad

 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Mooi lijstje ik ben er ook steeds meer mee bezig om de negativiteit uit mijn leven te verwijderen

 2. Ik vind mijn gevoel en intuïtie ook heel belangrijk! Probeer er ook veel naar te luisteren 🙂

 3. Je eigen pure kern die overblijft? Zijn mijn spullen niet de dingen die mij maken wie ik ben? Anders zou ik die spullen niet kopen.

 4. Wauw, wat een mooie tips! Je hebt ze echt prachtig verwoord, en ik ben het er helemaal mee eens!