Een vriendinnen weekend versterkt jullie vriendschap: 5 redenen waarom

vriendinnenweekend

Vriendinnen! Wat moeten we zonder ze? Ik kan me er niets bij voorstellen! Ik zou het ouwehoeren over mannen, lekker eten, drinken, feesten, kleding, hormonen en nog veel meer enorm missen. Ondanks dat mijn vriendinnen en ik ieder een druk leven hebben, proberen we zo vaak mogelijk af te spreken. Helaas lukt dat niet altijd maar dat maken we helemaal goed met een vriendinnen weekend!

vriendinnen weekend

Mijn vriendinnen Shay, Mirjam, Nadia, Marie en ik boeken regelmatig een sauna dag. Even om los te koppelen van het dagelijks leven en bij te kletsen. Ook meeten we elkaar vaak in een heerlijk restaurant aangezien we allemaal enorme lekkerbekken zijn. Of hebben we een yoga-en-wijn avond bij één van ons thuis. Maar we hadden nog niet eerder met z’n vijven een vriendinnen weekend gehad. Afgelopen weekend was het eindelijk zover!

Belgische Ardennen

Ik hou van de Ardennen! Ik vind het daar prachtig. Drie uurtjes rijden en je waan je in een totaal andere omgeving! We hadden een bungalow met sauna en bubbelbad geboekt op een Landal Park. I know…niet heel erg sexy maar de omgeving was erg mooi. We verbleven vlakbij een prachtig groot meer en op één of ander manier word ik heel rustig van het uitzicht van water. Ik keek er naar uit om te hiken met de meiden. Wandelschoen waren aangeschaft en we waren klaar om samen op avontuur te gaan!

Quality time

Wij zijn geen standaard veertigers. We houden allemaal nog feesten en zijn regelmatig op festivals te vinden waar we zelfs onze kinderen tegenkomen. We zijn een groep giechelende meiden die de boel overal op stelten zetten en die het leven niet al te serieus nemen. Geen idee of onze bungalowburen overlast van ons hadden maar we hadden een ruimte in onze bungalow gecreëerd waarin we helemaal onszelf konden zijn:  Luid, veel eten, diepe gesprekken, genieten in de heerlijke sauna en keiharde (dans) muziek. Kortom: quality time met elkaar!

vriendinnenweekend

Vriendschap met vrouwen

Mijn vriendinnen zijn belangrijk voor me. Ook al zie ik ze vrij weinig maar een vriendschap met andere vrouwen is een bijzondere relatie. Het is niet alleen waardevol voor ons maar het voelt ook heel natuurlijk aan. Het zit namelijk in onze DNA. Wij vrouwen zijn sociaal en meer gericht op de samenleving en community dan mannen. We werken graag samen en zijn minder competitief dan de op testosteron gedreven mannen. Er is zelfs bewezen dat vrouwen met hechte female friendships langer leven! Een vriendinnen weekend versterkt alleen maar deze unieke band. En wel om deze vijf redenen!

1. Teamwork makes the dream work

We zijn alle vijf vrouwen met een sterke karakter. Leeuwinnen. We hebben allemaal een (vecht)scheiding achter de rug. We hebben veel ervaring met het mannelijke geslacht en accepteren geen bullshit. Van niemand. Genoeg redenen om bitchy te zijn, maar nee. Wij kiezen allemaal voor wederzijds respect. Niemand hoeft de leider te zijn. Niemand wilt overheersen want teamwork makes the dream work.

Tijdens een vriendinnen weekend moet je en wil je samenwerken om het optimale uit het weekend te halen. Geen tijdsverspilling aan miscommunicatie, gezeik en bitchiness . We hadden bijvoorbeeld van te voren bepaald wie wat en wanneer ging koken. Gerechten werden onderling met elkaar besproken. Terwijl de ene girl het ontbijt klaarmaakte, ruimden de anderen op. Of werd automatisch de sauna aangezet terwijl de ander in het bubbelbad zat. Als team haal je het optimale uit je weekend!

vriendinnen weekend

2. Het is een goede test

Hoe hoog is je tolerantievermogen wanneer je tijdens een vriendinnen weekend een paar dagen op elkaars lippen zit? Irriteer je je snel maar durf je niets te zeggen? En kijk je op van elkaar gewoonten? Gaat alles in harmonie of kan je iemand na twee dagen niet meer uitstaan? Een vriendinnen weekend test jullie verdraagzaamheid. Komen jullie er hier door goed door heen? Dan ben je vrienden voor het leven!

Snurkt de één keihard naast je? Dan zoek je midden in de nacht gewoon een ander bed op! (True story!) Brabbelt de ander een onverstaanbare taal in haar slaap en houdt het je wakker? Worden er keiharde scheten gelaten omdat het oplucht? Er zijn genoeg situaties waar je als groep to the limit wordt getest! Gelukkig dulden wij elkaar heel goed. Er is openheid. En nog belangrijker: we kunnen ontzettend lachen om elkaar en blijven de humor in de gekste situaties waar we elke keer in komen zien! We don’t take life too seriously!

sexy-fotoshoot

 

 

LEES OOK: 5 redenen waarom iedere vrouw een sexy fotoshoot zou moeten doen

 

 

3. Met elkaar genieten van een ander behangetje

Een andere omgeving betekent loskoppelen van je normale leven. Even een paar dagen afscheid nemen van je thuissituatie. Vooral wanneer het een nieuwe plek voor iedereen betreft. Als groep zie je en voel je andere dingen. Er ontstaat een collectieve waardering van de omgeving wanneer je samen geniet.

In ons geval hadden we het getroffen met het zomerse weer! In de ochtend zaten we op een yoga matje met het zonnetje in ons gezicht te rekken en strekken terwijl we uitkeken op een prachtig meer.

vriendinnen weekend

Als je in de Ardennen bent moet je natuurlijk ook gaan wandelen! Ik keek uit naar de stilte van de omgeving en de gesprekken die we met elkaar zouden voeren. Vol goede moed begonnen we aan de wandeling maar we raakten al gauw de bordjes kwijt! Met als gevolg dat we op een soort Route 66 terecht kwamen en we ons bevonden in een Twilight Zone-achtige tafereel. We stapten goed door toen we beseften dat er geen lantaarnpalen waren en dat het noodzakelijk was om voor donker de bewoonde wereld te bereiken! Al helemaal toen we een verlaten Freddy Krueger krot tegenkwamen! Gelukkig kunnen wij om zulke absurde situaties blijven lachen! Maar wat waren we opgelucht dat er een einde aan kwam haha!

4. Tijd voor diepe gesprekken

Tijdens een dagje sauna of een dinertje kletsen we onze levens bij. vriendinnenweekendMaar dat is vaak na enkele uren weer voorbij. Tijdens een vriendinnen weekend kan je eindeloos praten. Er is veel meer tijd om dieper in sommige onderwerpen te gaan. Om door te vragen. Om elkaar beter te leren kennen. Elke keer sta ik weer verbaasd over het leven of verleden van mijn vriendinnen . Er is altijd wel een onderwerp die we nog niet besproken hebben. Ik ben gek op zulke gesprekken!

Shay had een pot ‘Vriendinnenpraat’ met vragen meegenomen. Wat was dat leuk om te doen! Zeker met een fles wijn erbij. Er werden leuke en gekke vragen uit de pot getrokken zoals: ‘Wat koop je het liefst?’ of ‘Wat kan jij heel goed in bed?’ of ‘Wat gun jij je partner?’

Het creëert veiligheid maar ook vrijheid als iedereen een eerlijk antwoord geeft. De antwoorden zorgen weer voor nieuwe vragen zodat je dieper in het gesprek komt.

5. Versterkt de connectie

Een vriendinnen weekend versterkt de onderlinge connectie. Je komt er achter dat het eigenlijk geen ruk uitmaakt waar je bent zolang je maar met elkaar bent. Nee….een verblijf in een bungalow op een Landal Park is geen hangmat op Bali, maar oh wat hebben wij in die bungalow een eigen wereld gecreëerd. We hebben enorm gelachen, gedanst, gekletst, gegeten, gedronken. Ik had kaakpijn van het lachen. Connectie is niet tastbaar. Dat is iets wat je voelt en voor open moet staan. Daar waar je het rationele uitschakelt en helemaal jezelf kan zijn in een groep mensen die je vertrouwt.

Noodzaak

Goede vriendinnen hebben is geen extraatje voor een vrouw maar eerder een noodzaak. Het leven is één en al uitdagingen en we hebben elkaar nodig om er wat moois van te maken. vriendinnenweekend Voor elkaar maar ook voor onze kinderen. Waarom zouden we onze energie verspillen aan bitchiness en afgunst? Waarom zouden we elkaar de grond inboren terwijl wij als collectief de wereld kunnen veranderen?

Wees zuinig op je vriendinnen. Maar ook op andere vrouwen. Waardeer elkaar. Begrijp elkaar. Wees niet zo hard in je oordeel en gun mekaar de wereld. Het zit in ons om in harmonie te leven met elkaar. Het zit in ons DNA. Don’t forget….Je bent een vrouw.

“Lots of people want to ride with you in the limo—what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down.” – Oprah Winfrey

Liefs,

strongbodynl, julietteamad

 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Leuke gemêleerd groep. Thank God voor vriendinnen. Het is fijn om een connectie te hebben met gelijkgestemden.
  Het is alweer een tijd geleden dat we met z’n allen een paar daagjes weg zijn geweest. Ik ga direct een appje sturen met een idee. Dank voor de inspiratie 😉

  1. Je vergeet het inderdaad zo makkelijk omdat de tijd zo snel voorbij vliegt. Iedereen heeft een druk leven en soms moet je gewoon iets boeken. Geen gemaar. Gewoon gaan!

 2. Jullie hadden zeker mazzel met het mooie weer, het lijkt me heel speciaal en bijzonder om zo een band met vriendinnen te hebben.

 3. O wat heerlijk! Dit zou ik ook moeten gaan organiseren met vriendinnen. Lijkt me zo leuk. Inderdaad lekker de natuur in, even los van de dagelijkse dingen.

 4. wat super gezellig zo n weekend. is iets wat je moet blijven doen

 5. Wat super leuk zeg! Ik doe dit soort dingen ook vaak met mijn vriendinnen. Echt af en toe quality time nodig!

 6. Wat ik van zo een avond leuk vind , is dat je inderdaad diepe gesprekken kunt hebben met elkaar. Dat komt bij mannen minder vaak voor en dat vind ik stiekem jammer.

  1. Dat kan ik me voorstellen. Mannen die hebben het liever op een andere manier gezellig en willen dan vaak niet over hun gevoelens praten. Heel jammer want je kan zoveel van elkaar leren.