Geroosterde pompoen wortelsoep | Plantbased Tuesday

Geroosterde pompoen wortelsoep | strongbody.nl

Ik weet het: dit gerecht hoort in het najaar, maar ik had echt trek in een geroosterde pompoen wortelsoep. En de oven doet bij dit gerecht toch het meeste werk. Jouw taak: de groente in stukjes snijden. De pompoen schillen hoeft niet eens! Makkelijk toch?

Geroosterde pompoen wortelsoep

Soep is comfort food

Ik ben echt een soepmens. Jij ook? Mijn mama maakte altijd (Surinaamse) soep en ik heb daar altijd hele fijne herinneringen aan. Toen ik in Engeland woonde en om de drie maanden naar Nederland kwam om mijn mama te bezoeken vroeg ze altijd wat ik wilde eten. Hier in Rotterdam vind je in het centrum op elke hoek wel een Surinaams tokootje waar je lekker eten kan halen, maar in Engeland zijn er nauwelijks Surinaamse zaakjes. Dus je kan je wel voorstellen hoe blij ik was wanneer ik bij mijn moeder kon genieten van de Javaanse Surinaamse keuken. En ze wist me altijd blij te maken met soep! Of het nu soato soep, okersoep of gele erwtensoep was. Yummy! Ik veranderde weer in dat klein meisje die altijd genoot van de geuren die uit de keuken kwamen. Als ik grieperig was, maakte ze kippensoep. Of soep met vis. Ze wist altijd wel een heerlijke combinatie te maken!

Pompoen roosteren

Rooster je weleens pompoen? Ikke wel! Het is lekker makkelijk en heeft enkele voordelen. Dat ik bijvoorbeeld niet aan het kloten bent met de schil. Of dat ik tijdens het roosteren andere productieve dingen kan doen. Deze geroosterde pompoen wortelsoep is echt met maar enkele handelingen gedaan. En daar ben ik heel blij om want ik hou van simpel koken!

pompoensoep

Geroosterde pompoen wortelsoep

pompoensoep

Benodigdheden Geroosterde pompoen wortelsoep:

 • 2 el olijfolie
 • 1 fles pompoen (Hoef niet te schillen. Verwijder pitten en snij in stukken)
 • 1 ui (gesnipperd)
 • 3 wortels (geschild en in stukjes van 1 cm gesneden)
 • 2 teentjes knoflook (geschild en laat heel)
 • 1 liter groente bouillon

Kruidenmix:

 • 1/4 tl nootmuskaat
 • 1/4 tl gemalen koriander
 • 1/2 tl tijm (gedroogd)
 • 1/2 tl paprikapoeder
 • 1/4 tl kukurma

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180° graden.
 2. Plaats bakpapier op een bakplaat en leg de pompoen, wortels, ui en knoflook erop.
 3. Besprenkel de groente met olie en meng samen met de kruidenmix.
 4. Bak 20 minuten in de oven en daarna na de groente om om aanbranden te voorkomen.
 5. Bak nog 20 minuten in de oven.
 6. Wanneer de pompoen, wortels, ui en knoflook gaar zijn, doe dan in een soeppan op laag vuur.
 7. Giet de groentebouillon erin en voeg zout en peper eraan toe.
 8. Roer goed samen en laat 2 minuten samen koken.
 9. Gebruik staafmixer om de soep te pureren.
 10. Voeg zo nodig meer water, zout en peper toe. Het hangt van de grootte van de pompoen af hoeveel water je nodig hebt.
 11. Laat rusten voor 5 minuten. Maak de soep af met koriander of peterselie. Deze dame houdt van pittig eten en dus gooi ik er altijd wel een beetje chilipeper in.

Deze soep is ideaal als lunch of als voorgerecht. Heb je soep over? Vries het dan in. Je kan er nog 6 maanden van genieten. Niet vergeten te labelen!

Heb je de geroosterde pompoen wortelsoep gemaakt?

Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl

Andere plantaardige recepten proberen?

Maak ook deze quinoa pompoen zomersalade

Liefs,

 

StrongbodyNL, Juliette Amadsoedjoek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Heerlijk ik ben dol op pompoen soep, maar weet eigenlijk niet of ik pompoen ook nu nog zie liggen in de winkels. Waarschijnlijk wel 🙂

 2. Ik ben niet zo dol op pompoen, maar ik moet zeggen dat ik her recept (en de foto’s) toch wel erg aantrekkelijk eruit vind zien

 3. De foto’s zien er erg mooi uit. Ik houd wel van makkelijke recepten en van pompoensoep dus deze heb ik opgeslagen!

 4. Ik heb het ooit een keer gegeten, bij mijn moeder. Hoe zeg ik het netjes, het was zeg maar echt niet mijn ding, maar dat kan ook mijn moeder haar kookkunsten liggen natuurlijk 😉

 5. Ik heb het nu een aantal keer gegeten en vind het best lekker eigenlijk, maar zelf maken heb ik nog niet gedaan

 6. ik heb ooit eens een vieze pompoensoep op en sindsdien eet ik ze eigenlijk niet meer. best zonde, misschien toch maar eens weer proberen