5 redenen waarom jij het leven en jezelf niet te serieus moet nemen

Zoveel mensen staan veel te serieus in het leven. Ze vinden altijd wel een reden om te klagen of maken zich zorgen over het meest eenvoudigste probleem. Mensen, laten we het leven wat luchtiger nemen want het leven is om ervan te genieten en veel te leuk om er pessimistisch over te zijn.

niet te serieus | strongbody.nl

Niet te serieus

Ja natuurlijk is het belangrijk om je werk, je bedrijf, je relaties en je persoonlijke ontwikkeling serieus te nemen. Jouw fysieke, mentale, financiële en spirituele welzijn is van groot belang….maar dat mag best een lach! Neem jezelf niet te serieus!

Mensen raken tegenwoordig gefrustreerd om de gekste dingen: wanneer iemand te langzaam rijdt, een Whatsapp berichtje niet meteen beantwoord wordt, wanneer je geen geschikte outfit voor een feestje hebt, je computer voor de zoveelste keer veel te traag is of dat jouw bestelling van Ali Express pas na zes weken arriveert. Wereldproblemen! Althans voor serieuze mensen waarschijnlijk wel. ‘Help! De wereld vergaat!’

De hedendaagse maatschappij zadelt ons op met veel uitdagingen en het is verleidelijk om daardoor het leven erg serieus te nemen. Maar we zijn nog steeds in charge! We bepalen zelf hoe we daarmee omgaan. Het draait allemaal om perspectief. We hoeven het niet groter en zwaarder te maken dan het is. Dus chill mensen…..delete onnodige stress. Pick your battles! Het is tijd om wat luchtiger in het leven te staan en wel om deze redenen!

1. Je krijg meer plezier in het leven

Het leven moet gevierd worden. Iedere dag is een uniek cadeau, die je als een ongeduldig klein kind moet uitpakken. De meest simpele dingen kunnen jou al plezier geven. Daar heb je geen dikke bankrekening, een villa of een snelle bak voor nodig. Wees bewust wat gedurende een dag in je leven komt. Misschien de behaaglijke warmte van de zon op je gezicht. De mooie herfstkleuren. Een glimlach van je kind of collega. Een fijn gesprek met een vreemde. Een heerlijk warm bad. Het is zonde als je al dit moois mist omdat negatieve energie veel aandacht opeist.

2. Je bouwt diepe relaties op

Er is bewezen dat goede persoonlijke relaties ons gelukkig maakt. Wanneer je terug denkt aan een fijne tijd dan is niet jouw werk wat als eerste naar boven komt: het zijn de persoonlijk situaties zoals Kerst met de familie, een wandeling op het strand met je geliefde, de zon onder zien gaan met een goede vriend of de geboorte van je kinderen. Neem jezelf niet te serieus, verminder het klagen en geef energie aan relaties. Maak fijne herinneringen met mensen. Herinneringen waardoor jouw hart later in het leven die gelukssprongetjes maakt.

3. Het is beter voor je gezondheid

Als je het leven te serieus neemt en je overal druk over maakt ervaar jouw lichaam continue stress. Een persoonlijke ervaring kan je makkelijk raken maar ook als je naar het nieuws kijkt. Er gebeurt zoveel om ons heen en de kans dat jouw stresslevels worden getriggerd is groot. En dat is slecht voor je fysieke gesteldheid. Chronische stress vraagt zoveel energie van je dat het alle andere processen in het lichaam on hold worden gezet. Het heeft impact op je lijf. Het kan je lichaam beschadigen, je immuun systeem verlagen en je kwetsbaar maken voor ziektes.

Bekijk de wereld wat luchtiger. Laat dat pessimisme los en voel de ontspanning je lijf binnenstromen. Ontdek wat waard is om je druk over te maken. Ga niet om alles en met iedereen in confrontatie. Mensen en meningen kan je niet veranderen dankzij onze vrije wil. Bescherm je energie en soms brengt acceptatie meer innerlijke rust dan strijd.

4. Je lacht meer

Het is moeilijk om die lach op je gezicht te toveren wanneer je constant serieus bent. Laat die spanning los en gun jezelf een lach want dat is goed voor je! Een betere natuurlijke medicijn bestaat niet! Kijk maar naar babies: die lachen het liefst. We zijn ermee geboren en het is één van de beste cadeautjes die wij onszelf kunnen geven. We zijn ook graag rond mensen die veel lachen. Lachen maak je namelijk gelukkig en daar draait het leven toch om? Het is gratis en je mag jezelf en andere mensen dit cadeau geven zo vaak als je wilt!

https://strongbody.nl/joy-of-missing-out/

 

 

Lees ook JOY OF MISSING OUT: Vergeet FOMO en geniet van het leven 

5. Tijd is kostbaar

Een toverdrankje voor het eeuwige leven is nog niet uitgevonden. Tijd is gelimiteerd en dus erg kostbaar. Waarom zou je die tijd dan vullen met pessimisme en je continue zorgen maken? Er zijn geen garanties in het leven, maar veranderingen is daar wel één van. Mensen verhuizen, nemen afscheid, overlijden, worden ziek en kinderen groeien op. Oude vriendschappen gaan stuk, nieuwe ontstaan of je ontmoet de liefde van je leven. Een derde van de tijd breng je slapend door. Wees zuinig met dat twee derde gedeelte en doe dingen waar je gelukkig van wordt.

Behalve op je eigen acties heb je geen controle over veranderingen en tijd. De klok houdt rekening met niemand. Het tikt gewoon door. Koester het. Voordat je het weet is het voorbij.

Dit leven is jouw cadeau

Je hebt dit leven cadeau gekregen. Wanneer je het leven niet te serieus neemt gaat ook je zelfvertrouwen omhoog. Je lacht makkelijker om jezelf en je fouten. Je kan het verleden beter loslaten en je hebt minder faalangst. Je staat lichter in het leven. En dat is belangrijk! Het leven is bedoeld om van te genieten. Lach veel en wees relaxed. Neem zaken zoals je relaties en carrière serieus maar zeker niet jezelf! Enjoy life!

Today is a gift. Today is all I have. I be fully awake in today.
― Lailah Gifty Akita

Neem jij jezelf en het leven ook niet al te serieus?

Liefs,

Handtekening Juliette

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Pff ja ik neem het leven soms veelste serieus. Ik stress al een week lang over mijn slechte uitslag van tentamens, feestjes en alle drukte om mij heen. Wat is dat toch zonde mijn energie…
  Erg interessant stuk en het heeft mijn ogen weer geopend!

  1. Dat is zo zonde om het leven zo serieus te nemen. Als je er luchtiger insta, dan gaan dingen veel makkelijker en kost je minder energie. Het heeft vaak geen zin om je van tevoren druk te maken over dingen waar je geen controle over heb. Enjoy life Viv!

 2. Ik ben iemand die meestal wel goedgezind is – ik probeer me niet te veel dingen te hard aan te trekken en het leuke in het leven te zien 🙂

 3. Wat een mooi blog. Kan mij er helemaal in vinden. En gelukkig pas ik al een hoop dingen toe. Het leven wordt gewoon een stuk eenvoudiger als je er niet te zwaar aan tilt.

 4. Mooi geschreven ! Ben het er helemaal mee eens, laten we ons niet te druk maken en gewoon lekker genieten van de dag met een lach 🙂

 5. Wat een positieve blog! Je hebt ook helemaal gelijk maar het is soms zo lastig

  1. Het huidige leven is een grote uitdaging en daarom is het zo lastig. Het is zo belangrijk ‘to pick your battles’. Je kan je namelijk niet over van alles druk maken anders draai je door haha.

 6. Ik heb geleerd vooral erg te genieten van het leven. Je eigen regels te maken, want morgen kan het zijn dat je er niet meer bent 🙂

 7. Vroeger denk ik meer dan nu. Ik was toen onzekerder. Maar zelfspot is het mooiste dat er is, gewoon hardop om jezelf kunnen lachen als je blundert en je niet schamen. Geeft zoveel meer energie!

  1. Hahah heerlijk zelfspot! Ik hou er ook van. Je kan beter erom lachen dan erom huilen. Dat geeft inderdaad heel veel energie!

 8. Het is zeker zo dat als je jezelf en het leven niet te serieus neemt dit zeker beter is voor je gezondheid! Ik ben het helemaal een smet deze tekst.

 9. Mooi geschreven! Ik neem het leven niet te serieus. Maar op sommige moment kan ik wel een pessimist zijn. Maar zoals ik zeg dat zijn dan meer moment opnames. Maar volgens mij heeft iedereen dat wel.

  1. Zeker hoor! Dips horen bij het leven. Zolang het inderdaad moment opnames zijn en als je weet waardoor het komt om er weer uit te komen. Dat zijn vaak levenslessen die je als mens juist doet groeien.

 10. Yes! Zo waar! Hoe meer je het te serieus neemt, hoe meer irritaties, let it go 😀 Love this blog!