Peultjes en cherry tomaten salade | Plantbased Tuesday

peultjes en cherry tomaten salade |strongbody.nl

Jeej! Gaan we definitief de lente in? Geen onverwachte nachtvorst meer? April is mijn verjaardagsmaand en voor mij altijd het teken dat we de eerste stappen naar de zomer zetten. Ik hoop dat het weer net zo heerlijk en zomers wordt als vorig jaar! Dan hoort deze frisse peultjes en cherry tomaten salade met een citroendressing er perfect bij!

peultjes en cherry tomaten salade |strongbody.nl

Markt

De cherry tomaten en peultjes heb ik op de Rotterdamse markt gehaald. Gesitueerd op de Blaak en vlakbij de beroemde Markthal. Altijd gezellig en lekker druk. Als groente -en fruit liefhebber ben ik gek op de markt. Je kan er goedkoop groente en fruit halen en er is veel keuze. Door de markt wordt je eigenlijk bewust van de seizoensgroenten. Toen ik alleen in de supermarkt boodschappen deed, kocht ik wekelijks standaard groenten zoals paprika, courgette, boontjes en wortelen. I know…very boring maar puur uit onwetendheid. Ik wist gewoon niet wat ik met andere groenten aan moest!

Ik stopte twee jaar geleden met het eten van vlees en een nieuwe (groente) wereld ging voor me open. BAM! Wat was er veel keuze!  Als Javaanse Surinaamse lag er in mijn jeugd voornamelijk Surinaamse groente op mijn bord en had ik geen benul welke groenten bij welk seizoen hoorden! Wat dat betreft is de markt een goede leerschool! De verschillende seizoensgroenten dagen mij ook uit om er wat heerlijks mee te maken. Ik ben er nog lang niet hoor want er is nog zoveel te leren maar beetje bij beetje ben ik bezig mijn kook creativiteit met groenten te ontwikkelen.

Salade

Als mensen het woord salade horen denken ze aan ‘saai, gezond, weinig smaak’ maar dat hoeft helemaal niet! Het hoeft helemaal niet saai te zijn en alleen te bestaan uit sla, komkommer en wortelen. Er is meer dan dat mensen! Neem bijvoorbeeld een heerlijke quinoa pompoen zomersalade.

Of misschien heb je nooit gedacht aan peultjes in je salade of heb je elke keer weer die saaie dressing. Nee deze peultjes en cherry tomaten salade met verse citroendressing is echt yummy! Neem het mee naar je werk als lunch of serveer het als bijgerecht bij je diner. Try it and you’ll love it!

 

 

peultjes en cherry tomaten salade |strongbody.nl

peultjes en cherry tomaten salade |strongbody.nl

peultjes en cherry tomaten salade |strongbody.nl

peultjes en cherry tomaten salade |strongbody.nl

Benodigheden peultjes en cherry tomaten salade:

 • 400 gr peultjes
 • 250 gr cherry tomaten (door de helft gesneden)
 • 1 rode ui (gesnipperd)
 • 2 el versgesneden peterselie

Dressing:

 • 1 teentje knoflook geperst
 • geraspte citroenschil van ongeveer 2 verse citroenen
 • verse citroensap van 1 citroen
 • 2 tl zeezout
 • 1 tl zwarte peper
 • 3 el olijfolie
 • 1/2 gedroogde oregano

Bereiding:

 1. Breng een pan met water en beetje zout aan de kook.
 2. Maak ondertussen de dressing klaar: Doe de knoflook, citroensap, citroenrasp, zout en peper in een schaaltje en roer samen. Voeg de olie al roerend aan het mengsel toe.
  Voeg als laatste de gedroogde oregano en roer samen. Zet de dressing apart.
 3. Als het water gekookt is, voeg de peultjes er aan toe en kook voor 5 -7 minuten. Doe daarna in een vergiet en koel het af met koud stromend water. Wanneer ze zijn afgekoeld. droog ze af met keukenrol.
 4. Mix de peultjes, gehalveerde cherry tomaten en vers gesneden peterselie in een grote salade schaal.
 5. Voeg de dressing toe en meng goed samen. Eventueel meer zout en peper naar smaak maar zelf vond ik het niet nodig.Geniet ervan!

Maak jij weleens salade met peultjes?

Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram.

Heb je deze frisse peultjes en cherry tomaten salade gemaakt?
Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl

Andere plantaardige recepten proberen?
Maak ook deze Gegrilde groente quinoa salade

Liefs,

StrongbodyNL, Juliette Amadsoedjoek

 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. lekker hoor, ik ben dol op peultjes. Door de mooie kleuren combinatie, ziet het er niet alleen lekker uit, maar is het ook een prachtig beeld voor het oog.