Pilates ring workout deel 1 | Pilates video

Pilates ring workout deel 1 | strongbody.nl

De reacties in mijn lessen op een Pilates ring workout zijn zo verschillend! You either love it or you hate it! Oefeningen met de Pilates ring zijn zo intensief. Je voelt het in ieder spiervezel van je lijf dat je ermee hebt getraind en je zweet niet eens! De één vindt het daarom heel effectief en de ander vindt het te heftig. Maar ik ben er zelf gek op!

De Pilates ring, ook wel de Magic Circle genoemd is een flexibele rubberen of metalen ring die weerstand biedt tijdens de oefeningen. Er wordt gezegd dat Joseph Pilates (de grondlegger van deze bewegingsvorm) voor de eerste Pilates ring een metalen band van een bier ton heeft gebruikt! Het is een erg effectief instrument en wordt gebruikt om de diepe spieren extra hard te trainen zonder dat je groot apparatuur nodig hebt.

Pilates ring workout
Pilates ring

Het gebruik is eigenlijk vrij simpel: je knijpt de ring samen tussen bijvoorbeeld de handen, benen, knieën om spierkracht en spieruithoudingsvermogen te ontwikkelen. Het is tevens een referentiekader, want je voelt meteen wanneer je lichaam niet in balans is. Het is namelijk nodig om aan beide kanten met dezelfde druk de ring te knijpen, ander raak je uit balans.

Pilates ring workout

De workout

Dit is het eerste deel van de Pilates ring workout waarin onder ander de armen en buikspieren goed worden aangepakt met oefeningen zoals de roll up en plank. De workout duurt vijftien minuten, maar voordat je het weet is het voorbij! Verwen je lichaam daarna met een heerlijke stretch!

 

Pilates ring workout

De Pilates ring workout video vind je hieronder en op mijn YouTube kanaal. Wil je meer Pilates video’s zien en op de hoogte blijven van de nieuwste video’s? En volgende maand deel 2 niet missen van de Pilates ring workout? Abonneer je dan gratis op mijn YouTube kanaal. Ik zie je dan elke laatste vrijdag van de maand op de mat!

Heb je weleens met de Pilates ring getraind?

Liefs,

StrongbodyNL, Juliette Amadsoedjoek

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Ik heb hier nooit mee getraind, het is ook echt onbekend voor me, maar het lijkt me zeker heel fijn trainen, net even dat extra’s wat je training weer uitdagend maakt.

 2. Wauw, ik krijg al pijn in mijn knietjes als ik je zie zitten op de laatste foto haha.
  Ben zelf niet bekend met pilates hoewel dat best wel eens goed voor dat stramme lichaam van mij zou zijn.
  Deze ring lijkt mij een handige tool die ook nog eens niet zoveel plek in beslag neemt.

 3. Wat een leuk ding! Ik heb nooit aan Pilates gedaan, ik ben meer een yoga-kind-a-girl.
  Het lijkt me dat je training net wat interessanter wordt zo. Leuk!

 4. Heb het ooit een keer geprobeerd, maar helaas is het niet mijn ding.
  Wel heel erg tof dat je er video’s over maakt, want ik denk oprecht dat er heel veel mensen zullen zijn die hier echt iets aan hebben!

 5. Ik heb nog nooit met een pilatesring getraind en ik kende het niet eens. Maar ik moet toegeven dat ik helemaal niet thuis ben in die wereld.

 6. Ik ben bang voor Pilates. Ik heb het ooit gedaan en kan me herinneren dat ik het erg pittig vond. Hierdoor is de drempel vrij hoog om het weer eens te doen, moet ik toegeven. De hoepel ken ik dus niet.

 7. Het ziet er zo leuk uit! Ik kan mij herinneren dat ik het jaren terug eens geprobeerd heb. Maar mijn lichaam is er helaas te zwak voor en ik mag niet sporten. En dat vind ik jammer. Het lijkt mij heerlijk om Pilates en yoga thuis te kunnen doen!

 8. Nee niet eerder gedaan maar ben me nu aan het orienteren naar de mogelijkheden om thuis te trainen, vooral met de nadruk op buikspieroefeningen.

 9. Dag Juliette,

  Wat een mooie heldere website!
  Ik heb een vraagje betreft pilates ringen, er zijn er zó veel van op de markt dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Ik heb een ring thuis, een heel goedkope en die is helemaal prima. Meestal start ik mijn workout hiermee maar ik merk dat ik een zoek die iets meer weerstand geeft.
  Ik las iets over metalen ringen en rubberen, welke geeft de meeste weerstand en welk merk raad jij aan :)?

  Groetjes,
  Alex

  1. Hoi Alex, wat leuk dat je reageert op mijn blog! Ik vind het zelf belangrijk om een goede Pilates ring te gebruiken en ben er best bereid om er meer voor te betalen. Op deze link heb je twee soorten. https://yoga-pilatesshop.nl/product-category/pilates/ringen/
   De metalen ring biedt meer weerstand en zeker handig wanneer je van plan bent het veel te gebruiken, maar de rubberen ring is perfect wanneer je je oefeningen wilt opbouwen. Ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen helpen! Groetjes, Juliette