Plantbased Tuesday: Romige vegan kerrie courgette soep

romige vegan kerrie courgette soep

We hebben een fantastische zomer achter de rug en ondanks dat het courgette seizoen bijna over is past deze romige vegan kerrie courgette soep perfect bij een late summer. De temperaturen dalen, de scholen beginnen weer en eindelijk is er weer routine. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar in mijn tienerjaren maakte ik in de vakanties hele late nachten en bleef ik uitslapen tot laat in de middag. Als kind heb je niet door hoe irritant dat voor een ouder kan zijn en nu heb ik het zelf als mama mogen ervaren!

Nou, ik ben dus blij dat de school weer begint! Halleluja! Mijn meiden zijn dan wel jong volwassenen met alle drie hun eigen levens, maar het is nu tijd om pas op de plaats te maken en weer te focussen op volgend schooljaar. Yasmin heeft met haar full time baan al een strakke routine, terwijl Jada haar HBO studie gaat vervolgen en Kaylee aan haar MBO studie begint. Ik ben benieuwd hoe dit schooljaar gaat verlopen!

00e2c211-b455-4eef-a373-8d059eb2e920

Cadeau krijgen

Ik vind Pilates les geven fantastisch en doe het met heel veel plezier! Ik train sommigen al jaren en wat is het geweldig om te zien wat voor progressie ze maken. Ik heb met velen een persoonlijke band en waardeer enorm dat ze week in, week uit naar mijn lessen komen. Ze weten ondertussen ook dat ik gek op groente ben! En het komt weleens voor dat ik word verrast en verwend met een tasje groenten uit hun moestuin. Yummie! Zo zat er deze week een bol courgette bij en voila! Een romige vegan kerrie courgette soep is het resultaat!

romige vegan kerrie courgette soep

 

Romig door kokosmelk

Omdat ik geen zuivel gebruik, heb ik voor de romige smaak de soep gecombineerd met kokos melk. Als je de smaak van kokosmelk te sterk vind kan het natuurlijk vervangen met andere plantaardige melkproducten zoals amandelmelk. Ik ben zelf gek op kokosmelk: of het nu in een Thai curry of in een wortel gember soep is! Bring it on!

Kukurma

Deze courgette soep wordt spannend gemaakt door kerrie poeder en kurkuma. Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, komt oorspronkelijk uit India en lijkt een beetje op gember. Wist je trouwens dat kukurma super gezond is? Dat komt door het stofje curcumine en heeft verschillende voordelen:

 • Het is een natuurlijk antiseptisch en antibacterieel middel, handig voor het desinfecteren van snijwonden en brandwonden.
 • Het helpt bij afvallen
 • Tegen reuma en andere ontstekingen
 • Kan Alzheimer voorkomen
 • Kan bij veel verschillende soorten kanker uitzaaiingen voorkomen.
 • Is een natuurlijke ontgifter voor de lever.

Deze romige vegan kerrie courgette soep is dus niet alleen erg lekker maar ook heel gezond!

dc254aa9-bc2f-40d5-98f4-10c17c4d7b0c

romige vegan kerrie courgette soep

Benodigheden:

 • 1 el (olijf) olie
 • 1/2 ui (gesnipperde)
 • 3 knoflook (geperst)
 • 1/2 tl verse gember (geraspt)
 • 3 courgette (in stukjes gesneden)
 • 1/2 tl kurkuma
 • 1 el kerrie poeder
 • 300 ml groente bouillon
 • 100 ml kokosmelk

Toppings:

 • Verse peterselie (gesneden)
 • Walnoten (gestampt)
 • Optioneel: chili (vers of gedroogde vlokken)

Bereiding:

 1. Verwarm de olie in een soeppan en bak de uien en knoflook lichtjes bruin.
 2. Voeg dan de gember er aan toe en bak enkele minuten samen.
 3. Voeg de kleine stukjes courgette, kurkuma en kerrie er aan toe en laat koken tot zacht.
 4. Voeg dan de groente bouillon er aan toe en laat koken voor ongeveer 15-20 minuten.
 5. Haal van het vuur af en pureer fijn met staafmixer of in een blender.
 6. Breng dan weer terug op het vuur en roer de kokosmelk er door heen.
 7. Warm samen op en haal daarna van het vuur af.
 8. Serveer met bovengenoemde toppings. Varieer ook met croutons of doe er een geroosterd boterham bij.

Enjoy!

Eet jij weleens courgette soep?

 

Liefs,

Handtekening Juliette

 

 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. het ziet er echt heel lekker uit
  en ik hou enorm van kerrie dus dit moet ik gewoon proberen

  liefs
  Karlien

 2. Ik heb het recept gelijk even opgeslagen want oh, wat lijkt mij dit lekker. Vooral de combinatie van kokos en kerrie lijkt mij heerlijk en doet mij aan Azië denken!

 3. Dat ziet er lekker uit. Gele courgette heb ik nog nooit gegeten. Ik koop meestal de groene lange vormpje.