Champignons Bourguignon
11
Dec

Plantbased Tuesday: Champignons Bourguignon

Hey guys! Nog even en het is alweer Kerst! Wat is het jaar voorbij gevlogen! Het weer is tot nu toe mild geweest maar er wordt voorspeld dat we echt winterweer gaan krijgen. Tijd voor een yummie plantaardige wintermaaltijd: dit champignons bourguignon gerecht is een favoriete van me!

Champignons Bourguignon

Voor dit gerecht heb ik oesterzwammen en champignons gebruikt maar je kan het natuurlijk ook vervangen door portobello. En je hebt meteen een excuus om een fles rode wijn open te trekken! Dat past perfect in deze feestmaand. Het gerecht heeft door de rode wijn een aparte en dominante smaak and I love it!

Champignons Bourguignon

Aardappelen zijn de beste vrienden van de champignons bourguignon. Of je het nu combineert met een aardappel puree of zoals ik in dit gerecht met geroosterde aardappelen. Het is verrukkelijk!

Champignons Bourguignon

Champignons Bourguignon

Champignons Bourguignon

Champignons Bourguignon

Benodigheden Champignons Bourguignon:

  • 1 el olijfolie
  • 3 sjallotjes (gehalveerd)
  • 1 wortel (in schijven gesneden)
  • 500 gr oesterzwammen/champignons of een combinatie van verschillende champignons
  • 1 knoflook (geperst)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 1/2 el tamari
  • 2 tl bloem
  • 125 ml rode wijn
  • 200 ml groente bouillon
  • 2 takjes tijm

Bereiding:

  1. Warm de olie op en voeg dan de sjallotjes en wortels toe. Kook samen voor 5 minuten tot zacht.
  2. Voeg de champignons of oesterzwammen toe en kook voor 5 minuten.
  3. Meng dan de knoflook, tamari, tomatenpuree en bloem in. Kook voor 1 minuut
  4. Schenk de wijn in en laat zachtjes sudderen voor 1 minuut.
  5. Voeg groentebouillon en takjes tijm toe.
  6. Kook voor 10 minuten samen.
  7. Serveer met geroosterde aardappelen of aardappelpuree.

Enjoy!

 

Liefs,

 

StrongbodyNL, Juliette Amadsoedjoek

 

 

 

 

 

 

 

Heb je de Champignons Bourguignon gemaakt?

Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl

Andere recepten proberen?

Dit bruine bonen met rijst en ‘kipstuckjes’ gerecht is een verrukkelijk Surinaams plantaardig gerecht!

 

8 Responses

  1. Mieke | mieksmind

    ik zou dit niet snel eten omdat ik doordeweeks koolhydraatarm eet dus geen aardappelen. ik zou dan extra groenten pakken.

Leave a Reply