31
Aug

Pilates video: Pilates Mini Ball Buikspieren Workout

Bij deze Pilates mini ball buikspieren workout gebruiken we een typische Pilates attribuut dat veel gebruikt wordt, namelijk de Pilates mini ball. Deze mini ball is klein en ziet er misschien onschuldig uit, maar vergis je niet: Het is een abs killer! Het is ontzettend veelzijdig en je kan er eindeloos veel oefeningen mee doen. Het heeft ook enkele voordelen zoals:

 • Het is lekker klein. ( Als je op reis gaat heel makkelijk om mee te nemen)
 • Het is niet duur.
 • Het dwingt je te balanceren waardoor je spieren een intenser workout krijgen.
 • Het geeft goed feedback of je je diepe buikspieren correct gebruikt.

Waar halen?

Op Ali Express heb je keuze zat en is de mini ball voor een prikkie te kopen. Heb je geen zin om lang te wachten dan is Bol.com een goede alternatief! Wil je het toch eerst proberen zonder een Pilates Mini Ball aan te schaffen, dan heeft misschien je kind een zachte kleine bal heeft die niet te hard is opgepompt en die je mag gebruiken!

 

pilates-mini-ball-buikspieren-workout

Rug neutraal houden

Bij de buikspieren oefeningen is het belangrijk om (zoals bij alle Pilates oefeningen) de rug in neutrale stand te houden. Belangrijk is dat je de rug niet hol maakt. Hierbij voorkom je dat je je lage rug over belast raakt. Zo hou je de rug neutraal:

 • Breng je schaambeen naar je staartbeen.
 • Breng de navel naar de rug toe.
 • Hou je ribbenkast goed tegen je BH band aan. Voor de mannen onder ons: ribbenkast goed tegen je schouderbladen aanplakken.

Doe ook: Train je buikspieren in 5 minuten met de Pilates Buikspieren Blaster

Heel veel succes met deze Pilates Mini Ball Buikspieren workout!

Wil je meer video’s zien en op de hoogte blijven van mijn Pilates video’s? Abonneer je dan gratis op mijn YouTube kanaal. Ik zie je dan elke laatste vrijdag van de maand op de mat!

Liefs,

 

Handtekening Juliette

15 Responses

 1. Haha hoe jij het doet ziet het er heel eenvoudig uit, maar ik denk dat het bij mij stuntelen wordt. Ga zeker eens kijken op aliexpress voor zo’n bal, want proberen kan nooit kwaad :)

 2. Ja ik neem mij iedere keer weer voor mijn buikspieren te trainen maar op de een of andere manier komt het er gewoon niet van. met als gevolg dat ik mijzelf hier weer mee heb.
  Zo’n pilatus bal lijkt mij wel erg handig.

Leave a Reply