31
Jul

Plantbased Tuesday: Vegan havermout bananen pannenkoeken

Ik ben gek op bananen, maar voordat je het weet zijn ze overrijp en bedekt met zwarte vlekken. Niet aantrekkelijk om te zien en op te eten maar zonde om weg te gooien! En je moet snel handelen want ze laten liggen in deze hitte is geen optie! Voordat je het weet heb je een Invasion of The Fruitflies! Verander daarom deze overrijpe bananen in iets heerlijks: luchtige vegan havermout bananen pannenkoeken. Ze zijn niet alleen super lekker, maar ook zo makkelijk om te maken! Net zoals deze blauwe bessen smoothie bowl.

Vegan havermout bananen pannenkoeken

Maple syrup

Ik vind pannenkoeken heerlijk om te eten met maple syrup (ook wel ahornsiroop genoemd). Ik ben zo blij dat het tegenwoordig makkelijk te verkrijgen is! Jaren geleden wanneer ik naar de USA reisde genoot ik elke ochtend van American pancakes met maple syrup omdat het in Nederland niet zo makkelijk verkrijgbaar was! Ik keerde altijd met wat extra kilo’s aan mijn lijf terug naar Nederland!

Maple syrup wordt gemaakt van de houtsappen van de esdoorn en wordt al eeuwenlang gebruikt. Het is een gezonde vervanging van geraffineerde suiker.  Wel met mate eten natuurlijk, want het blijft tenslotte suiker! Het bevat gelukkig naast suiker ook onder andere de mineralen mangaan, calcium, ijzer, magnesium, kalium, sodium, potassium en zink. Daarnaast bevat het ook erg veel anti oxidanten die belangrijk zijn om vrije radicalen te neutraliseren.

Vegan havermout bananen pannenkoeken  Vegan havermout bananen pannenkoeken

Weinig ingredienten

Dit is zo makkelijk om te maken. Het enige wat je naast de rijpe banaan nog meer nodig hebt is havermout, amandelmelk, maple syrup, bakpoeder en zout. Gooi dit allemaal in een blender en voila: vegan pannenkoeken! Bak ze in 2-3 minuten aan beide kanten bruin en binnen vijftien minuten heb je een stapel luchtige vegan havermout bananen pannenkoeken pannenkoeken op tafel. Yummy!

Probeer ook: Overnight oats met frambozen en blauwe bessen

Vegan havermout bananen pannenkoeken  Vegan havermout bananen pannenkoeken

Benodigheden:

100 gr havermout
100 ml amandelmelk
2 el maple syrup
1 rijpe banaan
1 tl bakpoeder
snufje zout

Toppings:
Maple syrup
Frambozen
Blauwe bessen
(Andere suggesties: jam, aardbeien, banaan)

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten in een blender tot een egale mix.
  2. Verhit olijf of kokosolie in een koekenpan en bak de aan beide kant bruin.
  3. De pannenkoeken zijn door de banaan al zoet, maar maak het extra lekker met zomerfruit en maple syrup

Geniet ervan!

 

Liefs,

Handtekening Juliette

 

20 Responses

  1. Ohh dit ziet er echt heerlijk uit zeg! Wij krijgen altijd hele trossen bananen van mijn schoonmoeder. En helaas halen ze het niet allemaal haha. Ik maak er meestal smoothies van, maar dit wil ik ook een keer gaan proberen!

Leave a Reply