Rode linzen en paprika soep
Toen ik vele jaren geleden in aanraking kwam met linzen, vond ik het raar en niet smakelijk uit zien! Vooral de groene linzen hadden iets afstotelijks. Gelukkig ben ik in de loop der jaren deze peulvrucht in de keuken gaan waarderen. Ik had ze niet willen missen in mijn gerechten! Ze zijn rijk aan ijzer, vezels, eiwitten en is supergezond!
Ze behoren tot de familie van de vlinderbloemfamilie en ze komen in vele kleuren: Wit, bruin, groen, rood, geel, oranje en bruin wit gespikkelde linzen. Dus keuze zat!
Dit recept kwam op mijn pad toen ik leiding gaf aan een sociale keuken waar een lieve dame Metaph deze soep regelmatig kookte. Het is super eenvoudig te maken maar oh zooo lekker! Echt een soepje die jou happiness brengt!
Ingrediënten linzensoep (voor circa 3 kommen):
- 250 gram rode linzen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 2 lepels tomatenpuree
- 1 eetlepel roomboter
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1tl witte peper
- 1tl zwarte peper
- gekookt water
- 1 tl chili vlokken
- gesneden koriander
Bereiding linzensoep:
- Snijd de ui fijn en pers/snipper de knoflookteen. Snijd ook de paprika in blokjes.
- Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de ui, paprika en knoflook tot lichtjesbruin.
- Voeg de roomboter toe.
- Voeg nu de rode linzen toe en brengt het op smaak met de kruiden (zwarte en witte peper en paprikapoeder).
- Voeg klein beetje gekookte water toe.
- Laat 5 minuten op laag vuur door koken.
- Voeg ook de tomatenpuree toe en roer het goed erdoor heen.
- Voeg nog meer gekookte water eraan toe.
- Laat het sudderen totdat de linzen zacht zijn.
- Zorg dat de soep niet te waterig is.
- Voila! As simple as that!
Maak het af door wat chilivlokken en gesneden koriander na het opscheppen erboven op te gooien. Eet smakelijk en enjoy!
Responses