Quinoa asperges salade | strongbody.nl
20
Aug

Quinoa asperges salade | Plantbased Tuesday

Nog hongerig na het eten van een salade? Behoefte aan een voedzame salade die vult? Dan is deze quinoa asperges salade perfecte voor je!

Quinoa asperges salade | strongbody.nl

Waarom je na deze quinoa asperges salade niet meteen weer honger krijgt? Weleens over de glycemische index (GI) gehoord? Het is een tabel die aangeeft hoe snel een voedingsstof je bloedsuiker doet stijgen. Hoe hoger de GI hoe sneller het als als glucose in je bloed wordt opgenomen. Quinoa heeft een GI van 35. Ter vergelijking: frietjes hebben een GI van 95, een banaan van 50 en havermout 45.

Quinoa helpt met afvallen

Bij het afvallen is het belangrijk om je bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk te houden en geen pieken en dalen te krijgen. Een voedingstof met een hoge GI maakt insuline aan om de glucose uit het bloed op te nemen. Het lichaam weet dan dat er weer energie beschikbaar is. Op dat moment wordt het als vet opgeslagen en vastgehouden. Het is daarom belangrijk om je bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk te houden. Hoge GI voeding wordt tevens vaak gelinkt aan zwaarlijvigheid en andere ziektes.

Quinoa asperges salade | strongbody.nl

Ik ben een quinoa liefhebber

Als je mijn recepten een beetje kent, dan weet je dat ik quinoa vaak gebruikt in mijn gerechten. Probeer ook deze recepten:

Quinoa pompoen zomersalade
Gegrilde groente quinoa salade
Kikkererwten salade met quinoa

 

Quinoa asperges salade | strongbody.nl

Quinoa asperges salade | strongbody.nl
Quinoa asperges salade | strongbody.nl

Quinoa asperges salade | strongbody.nl

 Benodigdheden Quinoa asperges salade:

  • 1 bos groene asperges
  • 100 gr bevroren doperwten
  • 1 verse chili peper
  • 1 knoflook (geperst)
  • 1 el olijfolie
  • zwarte peper en zeezout

Bereiding:

  1. Was de quinoa in een zeef schoon.
  2. Kook de quinoa volgens instructies en zet apart.
  3. Warm de olie in een wok op en bak de asperges voor 2-3 min.
  4. Doe de knoflook erbij en bak dat mee voor 1-2 min.
  5. Voeg de bevroren doperwten eraan toe en roer samen.
  6. Gooi de quinoa erbij en roer goed door elkaar.
  7. Voeg de verse peterselie en chilipeper eraan toe.
  8. Schep op een bord en breng het op smaak met zout en peper.

Enjoy!

Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram.

Heb je deze Quinoa asperges salade gemaakt?
Dan zou ik het willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl

Andere plantaardige recepten proberen?
Probeer dan deze Aziatische linzen sla wrap

Liefs,

StrongbodyNL, Juliette Amadsoedjoek

 

6 Responses

  1. Frederique

    Ik had nog nooit van glycemische index gehoord, interessant. Ik ga er meer over lezen. Zelf ben ik niet zo’n quinoa fan maar de salade ziet er wel heerlijk uit.

  2. Quinoa heb ik jaren geleden eens geprobeerd, maar het was toen niet mijn ding. Misschien omdat het recept niet goed was
    Is het niet lekkerder om zout en peper toe te voegen tijdens het koken?

Leave a Reply