Heb je dat ook? Dat je veel meer ‘snekt’ sinds de Corona crisis is begonnen? Thuiswerken is tegenwoordig de norm geworden. Oude dagelijkse routines (je weet wel die van elf maanden geleden) zijn verdwenen alsof die nooit hebben bestaan en zijn vervangen door sleur. Onze eetgewoonten zijn ondertussen ook mee veranderd en we zijn veel meer gaan snacken. Om ons goed te blijven voelen is gezond snacken tijdens het thuiswerken dus extra belangrijk.
Snacken geeft troost
Snacken is een emotionele comfort in een warrige tijd vol angst. Het is een medicijn voor onze eenzaamheid of een reden voor connectie met een ander. Je moet tegenwoordig een verdomd goede discipline hebben om die Tony Chocolonely reep of Pringles te weerstaan. We weten allemaal dat dit soort voeding op lange termijn niet goed is voor ons. Op fysiek en emotioneel gebied niet.
Voor individuen en gezinnen brengt de corona pandemie veel uitdagingen met zich mee. Statistieken wijzen uit dat thuiswerken het snacken heeft verergerd. At je pre corona tijd misschien alleen ongezonde snacks in het weekend of één of twee keer per week heb je nu standaard een bakje chips of noten naast je computer of laptop staan want ‘ach ik heb het toch in huis’ en ‘it makes me feel good’.
Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik heb tegenwoordig elke dag naast mijn sportlegging het liefst mijn joggingbroek aan. En dat is gevaarlijk….Die rekt met je mee en geeft geen feedback wanneer je enkele kilootjes aankomt! En toch is het belangrijk dat je daar wel stil bij staat. Er zijn namelijk zorgen dat overgewicht een probleem gaat worden voor de nationale gezondheid en vooral bij kinderen. Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf kinderen overgewicht heeft door de crisis: er wordt te veel gesnackt.
Hoe verleidelijk het ook is, probeer te kiezen voor gezonde snacks. Deze vijf plantaardige snacks maak je zelf en er zit geen troep in. Het zijn redelijk makkelijk te maken gerechten en erg lekker!
Belegde zoete aardappel toast
Deze belegde zoete aardappel toast is wat anders dan een normaal geroosterd brood. Het is voedzaam en je kan het op deze drie manieren beleggen.
Geroosterde kikkererwten
Deze geroosterde kikkererwten zijn heel makkelijk te maken en je kan ze op verschillende manieren kruiden. Rooster ze in de oven of airfryer.
Je kan meerdere dagen van dit vegan bananenbrood genieten. Echt een comfort snack en erg smaakvol!
Kikkererwten aardappelkoekjes
Heb je wat aardappels over? Stamp ze dan samen fijn met wat groente en kikkererwten en bak deze kikkererwten aardappelkoekjes goudbruin: je hebt meteen een ander delicious plantaardige snack!
GRATIS e-book
18 Plantaardige Recepten voor Beginners
Met dit e-book wil ik laten zien dat plantaardig eten helemaal niet zo eng en moeilijk is!
Wat kan je verwachten in het e-book?
18 Plantbased Tuesday recepten voor beginners onderverdeeld in:
FavoriteCitytrip Praag: Oost Europa was een onbekend gebied voor mij, want welke Surinamer ging eigenlijk naar de voormalige Oostbloklanden? Mijn ass vond je eerder op…
FavoriteIk wilde al zo lang naar Rome met mijn dochters. Tijdens een cruiseship vakantie ongeveer tien jaar geleden was ik er eerder geweest. Vanuit Civitavecchia…
FavoriteGeroosterde kikkererwten zijn zo makkelijk om te maken in een airfryer. Het scheelt in tijd wanneer je het op deze manier roostert in plaats van…
Responses