Champignons Bourguignon | Plantbased Tuesday
Hey guys! Nog even en het is alweer Kerst! Wat is het jaar voorbij gevlogen! Het weer is tot nu toe mild geweest maar er wordt voorspeld dat we echt winterweer gaan krijgen. Tijd voor een yummie plantaardige wintermaaltijd: dit champignons bourguignon gerecht is een favoriete van me!
Voor dit gerecht heb ik oesterzwammen en champignons gebruikt maar je kan het natuurlijk ook vervangen door portobello. En je hebt meteen een excuus om een fles rode wijn open te trekken! Dat past perfect in deze feestmaand. Het gerecht heeft door de rode wijn een aparte en dominante smaak and I love it!
Aardappelen zijn de beste vrienden van de champignons bourguignon. Of je het nu combineert met een aardappel puree of zoals ik in dit gerecht met geroosterde aardappelen. Het is verrukkelijk!
Benodigheden Champignons Bourguignon:
- 1 el olijfolie
- 3 sjallotjes (gehalveerd)
- 1 wortel (in schijven gesneden)
- 500 gr oesterzwammen/champignons of een combinatie van verschillende champignons
- 1 knoflook (geperst)
- 1 el tomatenpuree
- 1 1/2 el tamari
- 2 tl bloem
- 125 ml rode wijn
- 200 ml groente bouillon
- 2 takjes tijm
Bereiding:
- Warm de olie op en voeg dan de sjallotjes en wortels toe. Kook samen voor 5 minuten tot zacht.
- Voeg de champignons of oesterzwammen toe en kook voor 5 minuten.
- Meng dan de knoflook, tamari, tomatenpuree en bloem in. Kook voor 1 minuut
- Schenk de wijn in en laat zachtjes sudderen voor 1 minuut.
- Voeg groentebouillon en takjes tijm toe.
- Kook voor 10 minuten samen.
- Serveer met geroosterde aardappelen of aardappelpuree.
Enjoy!
Liefs,
Heb je de Champignons Bourguignon gemaakt?
Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl
Andere recepten proberen?
Dit bruine bonen met rijst en ‘kipstuckjes’ gerecht is een verrukkelijk Surinaams plantaardig gerecht!
Hmm, ik ben dol op champignons dus dit vind ik er echt heerlijk uitzien!
Wat een heerlijk recept en wat ziet het er feestelijk uit. Ik kan dit wel op tafel zetten hier, yummie
Dat ziet er heerlijk uit. Love champignons. Lekker!
Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ben dol op champignons, dit is dus helemaal in mijn straatje.
Oeh dat ziet er heerlijk uit, ik ben dol op champignons! 🙂
Mmmm, ik ben dol op champignons. lijkt me echt een heerlijk receptje!
ik zou dit niet snel eten omdat ik doordeweeks koolhydraatarm eet dus geen aardappelen. ik zou dan extra groenten pakken.
Oooehh, dit lijkt me een heerlijk wintergerecht om te maken. Echt een verwennerij!