Granola | Plantbased Tuesday
Zelf granola maken is zooo makkelijk. Granola maak je met havermout, noten, zaden, pitten en eventueel gedroogde fruit en is heerlijk met (plantaardige) yoghurt.
Je hebt verschillende varianten granola en vaak wordt olie en honing gebruikt maar deze granola is geroosterd met tahini en maple syrup. Yummy! Als je eenmaal zelfgemaakte granola hebt gemaakt en geproefd wil je niet meer anders. Het is zooo veel lekkerder!
In dit granola recept heb ik onder ander de volgende ingrediënten gebruikt:
Havermoutvlokken
Je kan de granola glutenvrij maken door glutenvrije havermout vlokken. Voor de granola gebruik ik de grove versie. Havermout bevat koolhydraten en krachtige vezels en heeft meer eiwitten dan de meeste granen. Ook zitten ze boordevol vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Van havermout raak je snel vol en kunnen daardoor helpen bij het afvallen.
Noten en Zaden
In deze granola zitten amandelen, walnoten, pompoenpitten en zonnebloempitten. Maar pinda’s, paranoten of cashewnoten zijn goede andere opties. Walnoten zijn ook supergezond en hier zijn wat voordelen op een rijtje:
- Goed voor je haar
- Helpt tegen stress
- Helpt bij afvallen
- Gezond voor het hart
- Goed voor de botten
Tahini
Tahini is een pasta gemaakt van sesamzaad en wordt onder ander gebruikt bij het maken van hummus. Tahini is rijk aan omega-3 en omega-6 vetzuren en vitamine B1, ijzer, magnesium, fosfor, mangaan en koper. Het bevat dus belangrijke voedingsstoffen die jou helpen gezond te eten.
Ingredienten Granola:
- 150 gr grove havermoutvlokken
- 80 gr amandelen
- 80 gr walnoten
- 30 gr pompoenpitten
- 30 gr zonnebloempitten
- 2 el tahini
- 4 el maple syrup
- 1/2 tl kaneelpoeder
- snufje zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de walnoten en amandelen in een keukenmachine en hak in grove stukken.
- Mix de noten met de havermoutvlokken, pompoenpitten en zonnebloempitten.
- Meng in een kom de tahini en maple syrup samen. Roer samen tot een glad geheel.
- Voeg de noten mix eraan toe en roer goed samen.
- Strooi de kaneel en zeezout er door heen.
- Verspreid de granola over bakpapier en doe 20-25 minuten in de oven. Draai af en toe om zodat het niet verbrand.
- Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.
Enjoy!
Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram.
Heb je deze Granola gemaakt?
Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl
Andere plantaardige recepten proberen?
Maak ook deze Vegan havermout bananen pannenkoeken
Liefs,
Ziet er heerlijk uit. En ik vind het zo leuk dat je van alle ingredienten de voordelen benoemt. Bijvoorbeeld dat je van havermout snel vol zit en daardoor kan helpen als je wilt afvallen.
Het is zo fijn om je eigen granola te maken. Je weet in ieder geval dat er geen troep in zit!
Ziet er lekker uit. Moet ook nodig wat kilo’s kwijt.
Dan is deze granola perfect voor je! Havermout vult goed en deze granola is gezonder dan de meeste kant en klare versies.
Dat ziet er goed uit. En het is natuurlijk ook nog eens gezond. Dank voor het recept.
Graag gedaan! Het is inderdaad heerlijk gezond en veel beter dan de meeste winkelversies.
oh dat ziet er lekke ruit en ook nog heel gezond. ga ik eens proberen
Je zal er zeker van genieten!
Zelf granola maken is inderdaad super makkelijk. Jammer alleen dat noten best prijzig zijn