Plantbased Tuesday: Vegan pastasaus met walnoten en spinazie
Ik weet het: het is bloedheet en wie wilt er nu pasta? Nou, deze vegan pastasaus met walnoten en spinazie is zoals mijn andere gerechten heel makkelijk om te maken. Voordat je het weet ben je de keuken uit en het gerecht barst van de smaak met de verse basilicum en zongedroogde tomaten. Yummie!
Basilicum
Ik ben gek op verse basilicum vanwege zijn peperachtige smaak. Het kan vrij overheersend zijn, maar is heerlijk in een tomaten gerecht! Ik maak er weleens verse pesto mee. Het enige wat je eraan toe moet voegen is knoflook, citroensap, zout, pijnboompitten en olijfolie. Het is zooooo lekker met andere pasta gerechten!
Walnoten
Door de walnoten krijgt dit gerecht een vleesachtige bite waardoor je het vlees niet mist! Walnoten zijn ook supergezond en hier zijn wat voordelen op een rijtje:
- Goed voor je haar
- Helpt tegen stress
- Helpt bij afvallen
- Gezond voor het hart
- Goed voor de botten
Probeer ook: 15 minuten Champignons Gember Noedels
Dit gerecht heb ik gemaakt met spaghetti maar kan natuurlijk ook met andere pasta’s!
Misschien ben je een plantaardige eter of juist niet: probeer deze gezonde saus zonder vlees eens! Je maag zult er heel gelukkig van worden!
Benodigheden:
2 el olijfolie
1 rode ui (gesnipperd)
4 teentjes knoflook ( geperst)
1 wortel (fijn gesneden)
6 stuks gedroogde tomaten (in stukjes gesneden)
12 cherry tomaten (gehalveerd)
vol takje verse basilicum (gesneden)
25 gr walnoten (in stukjes gestampt)
2 handjevol spinazie
pak tomatensaus
1 el balsamico azijn
snufje chili poeder (optioneel)
Zout en peper
Overige ingrediënten:
Verse basilicum voor garnering
Gekookte spaghetti
Bereiding:
- Breng water aan de kook voor de spaghetti en kook het volgens instructies.
- Warm de olijfolie op in een pan en voeg de uit eraan toe. Lichtbruin laten fruiten.
- Voeg de gesneden wortelen eraan toe. Blijf roeren tot het zacht wordt.
- Meng de geperste knoflook en laat licht bruin meebakken.
- Voeg dan de gesneden gedroogde tomaten er aan toe en roer samen.
- Gooi de gehalveerde cherry tomaten erbij tot het zachtjes is gekookt.
- Voeg de walnoten en de spinazie er aan toe en roer alles samen.
- Doe de tomatensaus erbij en maak af met balsamico azijn en eventueel een snufje chili poeder.
- Breng het op smaak met zout en peper en garneer met blaadjes verse basilicum
Enjoy!
Heb je weleens plantaardige pasta saus gemaakt?
Liefs,
Hmmmm dat kan niet slecht zijn! Pinned!
Het is gezond en super lekker!
Ziet er erg lekker uit. Ik heb zelf nog nooit een plantaardige saus gemaakt.
Erg makkelijk om te maken en door de walnoten heb je echt een bite!
Ziet er erg lekker uit! Ben benieuwd of ik het vlees zou missen.
Probeer het eens! Misschien valt dat heel erg mee.
Het ziet er lekker uit en dat je met 15 minuten klaar bent met dit gerecht spreekt me ook erg aan!
Voordat je het weet staat het op tafel!
Ik vind pasta best machtig dus ik vind het heerlijk om het zonder vlees te eten. Ik ben gek op tomaten. En een heerlijke tomatensalsa met paprika maken vind ik lekkerrrrr.
Sauzen uit potjes komen er bij mij zelden in, dus zelf maken vind ik het fijnst en meest lekker.
Zelfgemaakte saus vind ik ook heerlijk maar bij tijdgebrek is zo’n potje best handig!
Hmmm ik ben altijd in voor vega pasta. Zelf gebruik ik altijd de volkoren variant, maar ook zeewierpasta vind ik hartstikke lekker. Wel eens geprobeerd? Ook vega en een heel aparte smaak 😉
Ooh klinkt interessant dat zeewierpasta. Ken ik niet. Waar haal je die?
Hmmmm dit lijkt mij nou heerlijk! Eet zelf ook vegan en vind variëren met gerechten erg belangrijk. Deze ga ik dus even opslaan!
Dit is echt een heerlijk vegan gerecht en zo gemaakt. Plant power!
Wat een heerlijk recept, fijn dat je deze met ons deelt.
Met walnoten? Dat lijkt me best lekker! Ik sla het even op 😀
Is ook heerlijk door de crunchy bite.
Dat ziet er echt heel lekker uit Lijkt me ook een hele verfijnde smaak hebben Nice!!
Ziet er lekker uit! Mooi alternatief voor de saaie saus die ik altijd maak hihi
Ja haha dat is zo fantastisch aan pastasauzen: je kan het goed combineren met verschillende groenten maar dus ook met noten.
Wat een heerlijke variatie eens voor een spaghetti ga het zeker eens proberen
Ja doen! Ben benieuwd wat je ervan vindt.