Quick and easy vegan pizza
Deze quick and easy vegan pizza zegt het al: deze homemade pizza heb je nog sneller dan je pizza bezorger op tafel.
Ook al heb je nog nooit verse pizza gemaakt, met dit recept kan het bijna niet fout gaan. Ik ben zelf een easycooking girl: het moet niet te ingewikkeld zijn. Gerechten zoals deze quick and easy vegan pizza gerecht past precies in mijn straatje.
Net zoals bij mijn vegan mozzarella pizza heb ik deze keer ook een gistvrije pizzabodem gemaakt. Je bent nauwelijks tijd kwijt aan rijzen en met deze vijf ingrediënten heb je de krokante bodem zo gemaakt:
- spelt bloem ( heb ik gebruikt, maar je kan natuurlijk ook normale bloem gebruiken)
- bakpoeder
- zout
- olijf olie
- water
The real fun starts zodra je de pizzadeeg kan maken, want dan kan je helemaal los met talloze soorten toppings. Maar soms is een eenvoudige pizza met basis toppings zoals deze ook gewoon lekker! De volgende ingrediënten heb ik gebruikt:
- tomatensaus
- basilicum
- knoflook
- vegan mozzarella
- champignons
- rode ui
Trendy pizza toppings komen en gaan, maar ik kan echt genieten van deze pizza met klassieke ingrediënten.
Benodigheden:
Vegan Pizza Bodem:
- 300 gr spelt bloem
- 1 el bakpoede1/2 tl zout
- 1tl olijfolie
- 170 ml handwarm warm
Topping pizza:
- Rode tomatensaus
- 2-3 geperste knoflook
- Handvol gesneden basilicum
- Vegan mozzarella
- Rode ui
- Olijven
Bereiding:
Pizza bodem (verwarm de oven voor op 230 graden):
- Mix de speltbloem, bakpoeder en zout in een grote kom.
- Voeg daar de olijfolie en water (beetje bij beetje) toe en kneed tot een gladde ronde bal. Misschien heb je niet alle water nodig of juist iets meer. De deeg moet in ieder geval niet kleverig zijn. Als het te kleverig wordt, voeg dan wat bloem toe. Je kan het kneden met de hand of een keukenmachine. Ik heb het zelf gekneden met de hand en dat ging heel goed.
- Verdeel de bal in 2 helften voor 2 (verschillende) pizza’s.
- Rol uit tot pizza bodems.
- Smeer de rode saus uit over de pizza bodem.
- Voeg vegan mozzarella er aan toe.
- Verdeel de andere toppings over de pizza.
- Bak de pizza voor 16-20 minuten.
Wat zijn jouw favoriete pizza toppings?
Liefs,
Wat handig dat het mogelijk is om een pizza te maken op een vegan manier zeg!
Ja he? En het is niet zo moeilijk!
Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe vegan mozzarella smaakt. Ziet er goed uit!
Hoi Joanne, het is makkelijker dan je denkt! Je hebt er slechts zes ingrediënten voor nodig:
Water
Ongezouten en geweekte cashewnoten (20-30 min van tevoren of 10 min koken in water)
Edelgist vlokken
Arrowroot
Bloem
Appel cider azijn
Zout
Blend de ingredienten in een keukenmachine samen tot een egale massa en warm deze mix daarna in een pannetje op. Roer goed voor enkele minuten of wanneer het dik begint te worden. Voila!
Onesie dat ziet er echt heerlijk uit! Krijg er gelijk trek van haha
Hahaha jaaa het was ook heerlijk!
Ziet er super lekker uit! Zelf maken we vaak mini pizza zelf. En maken zo gezond als kan
Wat goed! Maak je de bodem ook zelf en heb je weleens een plantaardige versie gemaakt?
Jeeetje.. heb meteen honger!! Ziet er echt heerlijk uit zeg!
Was ook echt yummy Lindsey!
lekker recept en super gezond idee. Wij maken tegenwoordig ook steeds meer dingen met spelt of kokosbloem.
Ja leuk is dat he? Dat we dankzij internet leren koken met ‘vreemde’ ingrediënten? Wat een verrijking is dat!
Jaaa, lekker knoflook op de pizza. Hoe blij kun je mij dan wel niet maken, haha. Lekker recept.
Jaaaaa ook een garlic lover? Ben er gek op!
Klinkt goed, en fijn dat het allemaal snel gaat!
Voordat je het weet ligt het op tafel!
Oh menn, ik krijg trekkkk!
Hihi is zo gemaakt!