Quick and easy vegan pizza

quick and easy vegan pizza

Deze quick and easy vegan pizza  zegt het al: deze homemade pizza heb je nog sneller dan je pizza bezorger op tafel.

Ook al heb je nog nooit verse pizza gemaakt, met dit recept kan het bijna niet fout gaan. Ik ben zelf een easycooking girl: het moet niet te ingewikkeld zijn. Gerechten zoals deze quick and easy vegan pizza gerecht past precies in mijn straatje.

quick and easy vegan pizza

Net zoals bij mijn vegan mozzarella pizza heb ik deze keer ook een gistvrije pizzabodem gemaakt. Je bent nauwelijks tijd kwijt aan rijzen en met deze vijf ingrediënten heb je de krokante bodem zo gemaakt:

  • spelt bloem ( heb ik gebruikt, maar je kan natuurlijk ook normale bloem gebruiken)
  • bakpoeder
  • zout
  • olijf olie
  • water

quick and easy vegan pizza

The real fun starts zodra je de pizzadeeg kan maken, want dan kan je helemaal los met talloze soorten toppings. Maar soms is een eenvoudige pizza met basis toppings zoals deze ook gewoon lekker! De volgende ingrediënten heb ik gebruikt:

Trendy pizza toppings komen en gaan, maar ik kan echt genieten van deze pizza met klassieke ingrediënten.

quick and easy vegan pizza

Benodigheden:

Vegan Pizza Bodem:

  • 300 gr spelt bloem
  • 1 el bakpoede1/2 tl zout
  • 1tl olijfolie
  • 170 ml handwarm warm

Topping pizza:

  • Rode tomatensaus
  • 2-3 geperste knoflook
  • Handvol gesneden basilicum
  • Vegan mozzarella
  • Rode ui
  • Olijven

Bereiding:

Pizza bodem (verwarm de oven voor op 230 graden):

  1. Mix de speltbloem, bakpoeder en zout in een grote kom.
  2. Voeg daar de olijfolie en water (beetje bij beetje) toe en kneed tot een gladde ronde bal. Misschien heb je niet alle water nodig of juist iets meer. De deeg moet in ieder geval niet kleverig zijn. Als het te kleverig wordt, voeg dan wat bloem toe. Je kan het kneden met de hand of een keukenmachine. Ik heb het zelf gekneden met de hand en dat ging heel goed.
  3. Verdeel de bal in 2 helften voor 2 (verschillende) pizza’s.
  4. Rol uit tot pizza bodems.
  5. Smeer de rode saus uit over de pizza bodem.
  6. Voeg vegan mozzarella er aan toe.
  7. Verdeel de andere toppings over de pizza.
  8. Bak de pizza voor 16-20 minuten.

Wat zijn jouw favoriete pizza toppings?

 

Liefs,

strongbodynl, julietteamad

Related Articles

Responses

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    1. Hoi Joanne, het is makkelijker dan je denkt! Je hebt er slechts zes ingrediënten voor nodig:
      Water
      Ongezouten en geweekte cashewnoten (20-30 min van tevoren of 10 min koken in water)
      Edelgist vlokken
      Arrowroot
      Bloem
      Appel cider azijn
      Zout

      Blend de ingredienten in een keukenmachine samen tot een egale massa en warm deze mix daarna in een pannetje op. Roer goed voor enkele minuten of wanneer het dik begint te worden. Voila!