Zelfgemaakte pindasaus
Je hebt altijd wel een potje pindakaas in huis, dus zelfgemaakte pindasaus is zo makkelijk om te maken! Buiten dat je weet wat er dan in zit (en dus geen troep) is het binnen tien minuten gemaakt! Deze pindasaus is heerlijk bij een simpele Pad Thai, spring rolls of over een tahoe saté.
Benodigdheden zelfgemaakte pindasaus
- 3 el pindakaas
- 1-2 cm verse gember (geraspt)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 el maple syrup
- 2 el soya saus
- sriracha saus of tabasco
- Warm water
Bereiding
- Doe de pindakaas in een diepe kom en meng met warm water om de pindakaas wateriger te maken.
- Voeg de gember en knoflook toe en roer samen. Voeg weer warm water toe en blijf roeren.
- Voeg daarna de andere ingrediënten toe en meng weer goed samen met water tot een vloeibare saus.
- Maak het zo pittig als je wilt met tabasco of sriracha!
Hoe simpel deze zelfgemaakte pindasaus ook is om te maken, misschien vind je het makkelijker om dat met hulp van de onderstaande video te doen!
Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram.
Heb je deze zelfgemaakte pindasaus gemaakt?
Dan zou ik het willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl
Andere plantaardige recepten proberen?
Maak ook deze Aziatische linzen sla wrap
Liefs,
Responses