Het is december en het begint goed koud te worden. Tijd om jezelf deze winter op te warmen met deze vier comfort soepen.
Winter
Hele strenge winters zoals vroeger maak je niet meer mee. Elk winter was het feest: dik pak sneeuw, bevroren slootjes om op te schaatsen en kapot gevroren vingers die je opwarmde boven een gas kachel. De trottoirs zo glad dat je naar school kon glijden. Als kind vond ik het geweldig.
De laatste jaren hebben we vrijwel alleen milde winters gehad. Ik vind het nu wel best want mijn enthousiasme voor harde winters verdween toen ik volwassen werd.
Dit jaar is het niet anders: (nog) geen sneeuw en weinig regen gezien. De wintertijd vind ik altijd wennen want om vier uur schemert het al en tien minuten later is het pikkedonker. Dan voel je de temperatuur dalen. Op zulke momenten heeft mijn woonkamer verlicht met kaarsjes een grote aantrekkingskracht. Een comfort soepje erbij en mijn dag kan niet meer stuk!
Soepen mens
Ik ben opgegroeid met (Surinaamse) soepen en heb er fijne gevoelens bij. Mijn mama kookte graag saoto soep, okersoep, kippensoep, gele erwtensoep en nog veel meer!
Een kom soep geef je zoveel voldoening. Zowel van binnen als van buiten. Zeker wanneer je een koukleum bent als ik!
Er zijn honderdduizenden versies soepen overal ter wereld want een soep hoeft niet perfect te zijn. Het moet je een goed gevoel geven. En je hebt niet veel nodig. Met weinig ingredienten kom je al heel erg ver. En weet je wat het bijzondere is aan soep? Dat het de volgende dag nog beter smaakt! Wat is jouw favoriete soep?
Herfst komt eraan. Het seizoen voor comfortsoepen. De kerriepoeder geeft deze aardappel preisoep een heerlijke kick! Herfst Ik moet toegeven dat ik geen herfst fan…
Een klassieke wintersoep zoals deze aardappel prei soep met zelfgemaakte croutons hoort uiteraard bij de Plantbased Tuesday recepten. Plantaardig en simpel om te maken. My…
Ik wilde al zo lang naar Rome met mijn dochters. Tijdens een cruiseship vakantie ongeveer tien jaar geleden was ik er eerder geweest. Vanuit Civitavecchia…
Responses