Geroosterde aardappelen met bonen | Plantbased Tuesday
Aardappelen kan je op zoveel manieren bereiden. Ik vind zelf aardappelen uit de oven heel erg lekker. Deze keer sneed ik de aardappelen redelijk klein om ze te combineren met de bonen.
Geroosterde aardappelen
Ik hou van makkelijke gerechten. Zeker wanneer ik het druk heb. Dus dit geroosterde aardappelen met bonen gerecht is perfect op een doordeweekse dag waar ik veel minder tijd heb om te koken. Mocht je de aardappelen niet zelf willen schillen en snijden, dan kan je natuurlijk voorgesneden aardappelblokjes kopen.
Ik doe het zelf graag omdat ik meteen een heleboel maak. Altijd handig voor de kinderen om als snack te eten (het zijn net oven frietjes) of in een ander gerecht te gebruiken. Maar misschien ben ik gewoon een vreetzak.
Gedroogde bonen
Wat ik altijd in huis heb zijn gedroogde bonen of kikkererwten. Gedurende de nacht week ik ze in water en kook ze de volgende dag zacht. Het is erg goedkoop en zo heb je altijd makkelijke ingrediënten in huis. Je hebt ze in allerlei soorten. Gedroogde bonen zijn, mits luchtdicht bewaard, een jaar houdbaar. Gebruik je ze weleens?
Mexicaanse kruidenmix
Ik ben gek op Mexicaans eten en heb voor dit geroosterde aardappelen met bonen gerecht een Texmex kruidenmixje gemaakt. Je kan natuurlijk de kruiden van te voren met elkaar mengen voordat je ze toevoegt tijdens het koken. Ik heb zelf de kruiden los in de pan gegooid. Let wel de chilipoeder! Ik hou zelf van pittig eten en vind een 1/2 tl chilipoeder perfect. Maar misschien vind je dat te pittig!
Ingrediënten Geroosterde aardappelen met bonen:
- 2 middelgrote aardappels (in kleine stukjes gesneden)
- 1 blik zwarte bonen (gezeefd en gewassen)
- 1 blik pinto bonen (kidneybonen is een andere optie)
- 2 el olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 knoflook (in kleine stukjes gesneden)
- 2 puntpaprika (gesneden)
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl uienpoeder
- ½ tl zeezout
- 1 tl komijnpoeder
- ½ chilipoeder ( mag ook minder. Hoe pittig je het wilt maken)
- 1 el paprikapoeder
- verse koriander
- verse limoensap
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de aardappelstukjes op met bakpapier bedekte bakplaat. Doe in de oven voor 20-30 minuten.
- Draai de aardappelen tussentijds om zodat ze aan alle kanten bruin worden.
- Laat afkoelen en zet apart.
- Warm de olijfolie in een wok of pan op en bak de ui lichtbruin.
- Voeg de knoflook er aan toe en bak mee.
- Doe de stukjes puntpaprika er in en roer samen voor 2 minuten.
- Voeg de bonen er aan toe en strooi alle kruiden erin. Roer samen.
- Doe de geroosterde aardappelen erbij en mix alles samen.
- Schenk ¼ mok water toe en roer alles goed samen. Als het toch nog te droog is dan voeg je meer water er aan toe.
- Doe de koriander erbij om het gerecht af te maken. Roer alles weer goed samen.
- Schep op een bord en strooi verse koriander boven op en maak af met een beetje verse limoensap.
Enjoy!
Wil je op de hoogte blijven van alle Plantbased Tuesday gerechten? Volg me dan op Facebook en Instagram.
Heb je deze Geroosterde aardappelen met bonen gemaakt?
Dan zou ik het graag willen weten! Maak een foto en tag me op Instagram en gebruik de hashtag #strongbodynl
Andere plantaardige recepten proberen?
Maak ook deze Zoete aardappel frietjes
Liefs,
More from my site
- Kerrie aardappel prei soep | Plantbased Tuesday
- Kikkererwten burger | Plantbased Tuesday
- Gepofte zoete aardappel met chili | Plantbased Tuesday
- Kikkererwten salade met quinoa | Plantbased Tuesday
- Vegan pesto pasta met zongedroogde tomaten | Plantbased Tuesday
- Rucola aardappelpuree met balsamico champignons | Plantbased Tuesday
Oeh, dit ziet er erg lekker uit! Dit recept wil ik wel een keer proberen na te maken.
Het is echt het proberen waard!
Ziet er goed uit. Echt zo’n recept waarin je vlees of kip niet zal missen.
Klopt! Door de aardappels zit je al aardig vol.
Het ziet er erg lekker uit, maar ik ben totaal niet van de bonen. Toe ik het las kreeg ik al rillingen zo vies vind ik ze haha.
Hahaha ja we kunnen niet altijd alles lusten!
Het ziet er weer prachtig en kleurrijk uit! Het lijkt me een lekker gerecht.
Ziet er goed uit. ik eet graag bonen, heerlijk vind ik dit. Het gerecht ziet er ook mooi uit end at doet het ook altijd goed hier in huis.
Heel lekker en ook nog eens gezond! Daar let ik dan weer op bij recepten. leuk om te lezen en doe er zeker inspiratie mee op!
Ja ik probeer eenvoudig maar wel gezonde gerechten te maken. Niet te veel poespas en troep
oke, ik moet heel eerlijk bekennen dat ik deze even oversla. ik lust geen aardappelen en geen bonen 🙁
Hahah dan is dit niets voor jou Kiki!