Plantbased Tuesday: Geroosterde champignons en groente

Geroosterde champignons en groente

Het is Plantbased Tuesday! Deze week: geroosterde champignons en groente. Elke week komt dit gerecht in onze keuken terug. Het is simpel, heerlijk, gezond en je kan er zoveel mee variëren. Het enige wat je hoeft te doen is de groente snijden, kruiden, in de oven gooien en 25 minuten wachten. Het kan gewoonweg niet eenvoudiger!

Geroosterde champignons en groente

Verschillende variaties
Deze geroosterde champignons en groenteschotel kan je in zoveel verschillende variaties maken. Restje paprika? Een stukje courgette in de groentelade? Of toevallig nog een paar champignons over? Deze schotel is ideaal om restjes groente te gebruiken. Die restjes waar je totaal geen clue hebt waar je ermee wilt doen! Of je nu een mix doet van rode uien, zoete aardappel, tomaten, spruitjes en paprika: in principe kunnen heel veel groente geroosterd worden.

Geroosterde champignons en groente

Op onderstaande infographic kan je zien hoe lang het duurt om verschillende groente te roosteren. Ingrediënten zoals (zoete) aardappelen duren ietsje langer. Ik voeg dan vijf minuten extra eraan toe.

Geroosterde champignons en groente

 

Als hoofdgerecht, bijgerecht of broodbeleg
Je kan ook alle kanten op met dit gerecht. In mijn geval eet ik het vaak als hoofdgerecht, want deze geroosterde champignons en groenteschotel is een perfecte basis om te mengen met gekookte quinoa. kikkererwten of zelfs rijst. Je kan er heerlijke éénpansgerechten van maken!

Zoek je een gezond bijgerecht? Search no more, want deze schotel past perfect bij verschillende soorten vlees of vleesvervangers. Het kan een BBQ zijn, als groente bij aardappelen of gewoon als koude salade. En van de kleuren wordt je alleen maar vrolijk!

Geroosterde champignons en groente

Geroosterde champignons en groente

Heb je nog een beetje over van de vorige dag? Neem het mee naar werk als lunch, want als broodbeleg is het heerlijk! Ik ben geen grote broodeter (en als ik brood koop is dat meestal speltbrood), maar de groente is smaakvol en vult goed (is wat anders dan een broodje pindakaas!).

Geroosterde champignons en groente

Little effort, big impact
Koken kan bijna niet eenvoudiger dan dit: groente snijden, kruiden en in de oven. Ondanks dat je bijna niets doet, is de beloning erg groot. Het is super gezond voor je lijf, het smaakt fantastisch en ziet er ook kleurrijk en smaakvol uit. You won’t regret it!.

Benodigheden:

  • 250 gram champignons (schoongemaakt)
  • 2 rode uien in kwartjes gesneden
  • 5 geschilde knoflookteentjes
  • 1 courgette (in schijven gesneden)
  • 1 gele paprika (in stukjes gesneden)
  • Handjevol cherry tomaten
  • Peper en zout
  • Gedroogde Italiaanse kruiden (verse tijm kan je er ook aan toevoegen)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el verse peterselie (gesneden)

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen op 220 graden.
  2. Meng alle groente met de olie en kruiden samen in een met bak papier bedekte ovenschaal. Voeg zout en peper eraan toe.
  3. Rooster voor 25 minuten (of totdat de champignons bruin zijn en de paprika zacht is).
  4. Garneer voor het serveren met de verse peterselie.

Geniet ervan!

Geroosterde champignons en groente

Kook jij weleens geroosterde groente?

Liefs,

 

strongbodynl, julietteamad

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ja gister nog gegrilde groenten gemaakt champignons, courgette, aubergine, tomaat, kruiden erover en in de oven. Uit de oven wat rauwe ham en mozzerella erover.Jammie

    1. Ik vind de bakpapier handig omdat ik niet wil dat het gaat plakken op de bodem. Maar nodig is het niet. Is een persoonlijke voorkeur.