Plantbased Tuesday: Simpele Vegan Pad Thai
Weleens van Pad Thai gehoord? Het is namelijk één van de bekendste gerechten uit de Thaise keuken. Dit simpele vegan Pad Thai gerecht is heel makkelijk om te maken. Mix diverse groenten door de noedels, maak af met gestampte pinda’s en koriander en it’s done! Bij dit recept heb ik rode paprika, wortels en courgette gebruikt. Een stronk broccoli had ik klaargezet, maar die bleek niet meer goed te zijn. Oeps! Maar een ingrediënt zoals blokjes tahoe past er ook perfect bij.
Ik ben nog nooit naar Thailand geweest, maar ik ben gek op Thais eten! In Rotterdam heb je een klein Thais restaurantje in de wijk Katendrecht waar je fantastische vegetarische Thai gerechten kan halen. Maak me maar wakker voor hun Tom Kha Soup! De traditionele smaak van de Thaise keuken ligt in de combinatie van vier basissmaken: zoet, zout, zuur en bitter. Ingrediënten zoals gember, chili, munt en citroengras worden vaak gebruikt om die aparte smaken te krijgen. Groente en fruit spelen ook een belangrijke rol in de Thaise keuken en daarom is het heel gezond. Net zoals deze simpele vegan Pad Thai!
Benodigheden:
- 225 gr rijstnoedels
- 2 el sesam olie
- 1 tl verse geraspte gember
- 3 teentjes geperste knoflook
- 1 rode paprika (in smalle repen)
- 1 courgette (in kleine stukjes gesneden)
- 2-3 wortelen (in grote stukjes geraspt)
- 4 lente uitjes (in smalle schijven gesneden)
Saus:
- 100 ml warm water
- 45 gr bruine suiker
- 65 gr pindakaas (of een andere notenpasta)
- 3 el tamari of soya saus
- 1 el sriracha saus
- 1/4 el verse limoensap
- 1 tl verse geraspte gember
- 1 el maple syrup
- 1 tl knoflookpoeder
Toppings:
- Verse koriander
- Gestampte pinda’s
- Verse chili
- Verse limoen
- Extra sriracha (optioneel)
Bereiding:
- Breng een pan met water aan de kook. Eenmaal gekookt voeg je de rijstnoedels eraan toe. Volg de instructies op het pak.
- Meng alle ingredienten van de saus in een kommetje en mix goed tot een glad.
- Giet 1 el sesamolie in een warme wok en bak de geraspte gember, knoflook, wortelen en paprika tot zacht gekookt.
- Haal de gember, knoflook en paprika uit de pan en leg opzij.
- Giet 1 el sesamolie in de wok en voeg de saus er aan toe tot warm gekookt.
- Voeg de noedels er aan toe en meng samen met de saus.
- Voeg courgette en de lente uitjes eraan toe.
- Meng samen met de afgekoelde gember, knoflook, wortelen en paprika.
- Schep in kommetjes en maak af met de toppings.
Eet smakelijk!
Eet jij of kook jij weleens Thais?
Liefs,
Ik houd erg van noodles dus dit lijkt me ook lekker. En fijn met al die groentes.
De groentes en de kruiden maken dit gerecht. Heerlijk!
Hmmm wat heb je weer een lekker recept gemaakt! Je overtreft jezelf Juliette! Een naast dat het heel erg lekker klinkt en waarschijnlijk ook lekker zal smaken, zijn de ingrediënten ook nog eens super gezond voor je! Ik ga dit recept zeker proberen.
Dank je Mariëlle! Dit is een favoriet in ons huis! Je gaat ervan genieten.
yummy lekker! ik hou echt van pad thai
en ook niet extreem meoilijk om te maken
Fijn he hoe simpel als dit erg smakelijk kan zijn!
Lijkt me heerlijk! 🙂 Zeker met de koriander, yummm
Jij ook een koriander liefhebber Jessica?
Ziet er super lekker uit, al ben ik gewend van er wat kip bij te doen! Limoen + koriander + kip = the best 😀
Met kip of garnalen ook prima natuurlijk . Alleen eet ik geen vlees dus vandaar deze plantaardige versie.
Mmmm dit ziet er echt lekker uit zeg! Mooie foto’s ook!
Dank je Irma!
Dit klinkt heel erg lekker! Ik eet eigelijk nooit Thais omdat het vaak wat pittig is, maar ik wil het wel weer eens proberen.
Skip de sriracha saus en dan is het pittige eruit, maar is nog steeds heel lekker!
Zo´n lekker gerecht vind ik dit. Fijn ook een vegan variant!
Yesss! Plantpower!
Ah, je wakkert mijn Thailandheimwee aan. Dit ziet eruit als een goed alternatief zolang je nog niet in Thailand bent. 🙂
Ik ben helaas nog niet naar Thailand geweest maar ik ben wel gek op hun eten! Voorlopig doe ik het maar zo haha.
Dat ziet er lekker uit! Ik sla de link van dit artikel even op voor als ik wat meer tijd heb in de keuken, wie weet komt dit binnenkort ook bij ons op tafel x
Het kost niet enorm veel tijd maar zoals bij elk nieuw gerecht moet je je tijd even nemen. Daarna gaat het vanzelf!
Wauw! Dat ziet eruit alsof je het in een restaurant geserveerd krijgt! Ziet er goed uit 🙂
Dank je Eva! Wat lief van je!
Teveel groenten! Haha. Dat kan mijn buik niet verteren :p Het ziet er zeker niet slecht uit.
Hahaha jij en je maag kan dit heel goed handelen! 😉 Het is super lekker! Zeker het proberen waard!
Ziet er super lekker uit! Ga ik eens maken!
Top! Ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden!
Dat ziet er echt heel lekker uit! Ik probeer zelf ook regelmatig vleesvrij te koken, ondanks dat dat van manlief niet per se hoeft 😉 Deze kan hij misschien ook wel waarderen.
Wat goed dat je het probeert! Heel fijn om te horen dat mensen er bewuster van worden. Het is een proces en met mijn Plantbased Tuesday gerechten wil ik laten zien dat het niet zo moeilijk is om meer plantaardig te koken. En dat het nog steeds erg smakelijk is!